Story Café

Kortni Kardašijan: Spavam samo na svilenim jastucima

Kortni Kardašijan: Spavam samo na svilenim jastucima

Rijaliti zvezda Kortni Kardašijan tvrdi da kao i većina majki troje dece nema mnogo vremena da se posveti svom izgledu zbog čega je pronašla efinasna rešenja za sve beauty probleme

Zvezda rijaliti šou programa Keeping up with the Kardashians, Kortni Kardašijan (39) mama je troje dece: sinova Mejsona (8) i Rein (3) i ćerke Penelope (6), ali joj je oduvek polazilo za rukom da bude u top formi. Dok se brojni obožavaoci pitaju u čemu je njena tajna, mnogi njenu savršenu figuru pravdaju velikim bogatstvom koje poseduje. Mada ima istine i u tome da joj novac omogućava niz privilegija, poput usluga najskupljih salona lepote i trenera, Kortni ističe da se osnovna postavka njene bjuti rutine sastoji iz nekoliko saveta koje je odavno dobila od svoje majke Kris Džener (62) a koje svako od nas bez obzira na imovinsko stanje sebi može da priušti.

- Pronalaženje najbolje nege može da potraje, zato smatram da je razmena saveta sa članovima porodice, koji imaju isti ili sličan tip kože kao vi, velika prednost. Moja mama ima veliki uticaj na moju negu.

Da li biste nam otkrili najefikasniji bjuti trik koji ste naučili od majke?

- Davno mi je objasnila da se najbolji piling lica radi trljanjem toplim, mokrim peškirom, zato bar jednom nedeljno svoju kožu tretiram na taj način. Postupak je veoma lak, a sastoji se iz nekoliko etapa. Za početak, u posudu sipajte vruću vodu, potom u nju potopite peškir, malo ga procedite i ravnomerno rasporedite na lice. Nakon nekoliko minuta, njime pređite preko lica, kao da ga brišete. Na taj način ćete svojoj koži priuštiti blagi piling, ukloniti mrtve ćelije i dozvoliti joj da bolje apsorbuje kreme i antiejdžing serume. Ovaj način ulepšavanja nije pogodan za osobe koje imaju problem sa aknama ili masnom kožom. Njima bih preporučila piling koji se sastoji od sitnog šećera, kokosovog ulja i meda.

Spomenuli ste antiejdžing kreme i serume, koje proizvode i tretmane koristite u svrhu podmlađivanja?

- Ništa invanzivno, ali već sa 25 godina svoju ishranu sam upotpunila namirnicama koje obiluju vitaminom C i retinom - A. Takođe, bez obzira kakvo je vreme napolju, nikada ne izlazim bez kreme sa zaštitnim faktorom jer je opšte poznato da je sunce glavni uzročnik starenja kože.

Primetili smo da se za razliku od vaših sestara koje obožavaju make-up. vi se retko kada šminkate.

- Poslednjih godina trudim se da ne koristim jak make-up i vodim se parolom da se sa manje šminke dobija bolji efekat. Prirodni izgled je po mom mišljenju uvek najbolje rešenje, te se šminkam jedino kada to od mene zahteva neka prilika ili javni događaj.

Mama ste troje mališana, u kojoj meri je njihovo rođenje uticalo na vaš fizički izgled?

- Sa svakom narednom trudnoćom bilo je teže vratiti se u top formu. Ipak, po rođenju prvog deteta u velikoj meri sam korigovala ishranu, što mi je pomagalo da kilograme brzo vratim na staro. Izbacila sam gluten i mlečne proizvode a dan volim da započnem šejkom od jednog avokada, šolje kokosovog mleka i kašike meda. Za ručak najčešće pojedem piletinu sa salatom, dok mi se večera uglavnom sastoji iz supe od povrća.

Koliko vremena izdvajate za treninge?

- Ne volim da sam dugo razdvojena od svoje dece, te se trudim da trening bude kratak ali intenzivan. Ranije sam išla u teretanu, međutim zapala sam u rutinu te sam angažovala ličnog trenera sa kojim najčešće vežbam u svom dvorištu iza kuće.

Koji je vaš omiljeni spa tretman?

- Veoma sam zauzeta u toku dana tako da nemam baš mnogo prilike da se prepustim užitku spa centra. Najčešće tokom vikenda pozovem maserku da dođe da me izmasira, ali čak i tada sam okružena decom koja gledaju filmove, igraju se i pričaju tako da to nije ona vrsta opuštanja na koju sam kao devojka navikla. Nakon toga volim da se istuširam i uradim piling celog tela preparatima na bazi prirodne ruže. E ti momenti su samo moji. Sebi ugađam i tako što spavam isključivo na svilenim jastučnicama, a nedavno sam kupila i Beauty jastuk koji se blago prilagođava mom licu i pomaže mu da se tokom noći bolje odmori.