Story Café

Rada Radenović: Nemam baš sreće u ljubavi

Rada Radenović: Nemam baš sreće u ljubavi

Zgodna voditeljka Radmila Radenović otkrila nam je kakav odnos ima prema modi, na koji način održava vitku liniju, da li je zaljubljena i kako pristupa vaspitanju svog sina Petra

Dobro odmeren stajling, manekenska visina i vitka linija voditeljke Radmile Radenović (39) čine da u svakoj prilici izgleda besprekorno. Mada bi izgled poput njenog mnogi pripisali svakodnevnom višečasovnom vežbanju, ona ističe da je za to zaslužna isklučivo dobra genetika. Nije ljubitelj teretane niti broji kalorije, a prema tome šta će poneti, kako će se našminkati i srediti frizuru odnosi se vrlo nonšalantno. Kozmetičke salone posećuje samo kada primeti da je to njenom licu i telu neophodno, a za razliku od mnogih žena, za izlazak se sprema brže od bilo kog muškarca. U poslednje vreme veći značaj pridaje kozmetici nego estetici, a budući da je mama devetogodišnjeg Petra, trudi se da se u javnosti predstavi u najboljem svetlu, prateći sopstveni osećaj i stil, a ne modne trendove.

– Stil je jedno, moda nešto sasvim drugo, a najbolje rešenje je kada su jedno drugom srodni, ali to je izuzetno teško postići.

Izjavili ste da se za izlazak pripremate brže od bilo kog muškarca. O kom vremenu je tačno reč?

– Za odlazak u bioskop ili u klub pripremam se jednakim intenzitetom. Kada izuzmemo ličnu higijenu, moje sređivanje skoro nikada ne traje duže od deset minuta. Šminkanje mi se uglavnom sastoji od tri koraka: nanošenje korektora, sjaja i za kraj maskare. Odeću biram po principu šta mi padne pod ruku i ne spadam u žene koje sate provode u šopingu kombinujući tašnu sa cipelama.

Kakvom odećom je ispunjen vaš garderober?

– Dobrim farmerkama, pantalonama, klasičnim majicama i košuljama. Volim da obučem dobar šorts, čitavo leto sam ih nosila. Kažu da ih nakon četrdesete nije ukusno nositi pa je meni namera da ih sada što više oblačim.

Po vašem stajlingu, može li se konstatovati da su vam crna i bela omiljene boje?

– Crnu mnogo volim, jer ona lepo predstavlja i sportsku i elegantnu odevnu kombinaciju. Nikada nisam bila ekscentrik i ne volim šarene printove, tufne, pruge, cvetne dezene niti ikada mešam više od dve boje. U tome sam vrlo jednostavna. Odeću iz poslednje tri sezone brenda "Dolce&Gabanna” ne bih ponela u životu. Toliko šarenila ne mogu da podnesem niti smatram da mi to leži.

U čemu se osećate najseksepilnije?

– Mislila sam dugo da to proizlazi iz garedorobe, ali s vremenom sam shvatila da je seksepil zapravo odraz mog duha. Nekada se osećam baš seksi, a nekada tu seksepilnost nimalo ne pronalazim u sebi. Često umem to da nadomestim crvenim karminom, tada sam u nekoj ludoj fazi i nemam problem ako to drugi vide.

Na koji način održavate vitku liniju?

– Moja kilaža oduvek je ista i moram da kažem kako najveći udeo u tome ima genetika. Istina je da imam sportsku građu, ali nikada nisam bila neko ko redovno vežba. I danas, kada shvatam da bi bilo poželjno da se više fizički aktiviram, ne posećujem dovoljno teretanu. Što se ishrane tiče, takođe ne vodim računa niti brojim kalorije, ali trudim se da slušam svoj organizam i, naravno, nikada se ne prejedam. Volim da pojedem i slatko i slano i hleb – ničega se ne odričem. Kao i sve žene, imam faze kada sam stalno gladna, ali i one kada mi se ne jede ništa. Sve je to prilično povezano s mojim emotivnim stanjima.

Da li vam prija kada vas upoređuju sa glumicom Hale Beri?

– Naravno da mi prija, ona odlično izgleda bez obzira na godine, ali ta poređenja slušam već dvadeset godina, tako da sam oguglala na njih.

Konstatovali smo da kako godine prolaze, fizički izgled vam je manje važna stavka. Ako uzmemo to u obzir, koje osobine bi trebalo da poseduje muškarac koji će vas zaintrigirati?

– Da bude zdrav i da izgleda zdravo. Kada to kažem, ne mislim na to da li ima povišen holesterol, već da je u duši i mozgu zdrav.

Da li s godinama iskustva već posle prve rečenice možete da prepoznate kada se neko predstavlja boljm nego što jeste, a kada je zapravo pravi u svakom smislu?

– Da umem da prepoznam, imala bih dečka, muža ili bar simpatiju, zar ne? Očigledno nemam sreće u ljubavi, ali zato imam u kartama.

Najvažniji muškarac u vašem životu svakako je sin Petar, koji je sada đak trećak. Kakav odnos ima prema vašem pozivu, da li pokazuje afinitet prema nekom vidu javnog pojavljivanja?

– Jedno vreme bio je zainteresovan za glumu, međutim otkako je počeo da trenira fudbal u Partizanu, sport mu je, pored škole naravno, najvažnija stavka. Nedavno smo se preselili s jednog kraja grada na drugi, što je zahtevalo da ga ispišem iz jedne i upišem u drugu školu, tako da je trenutno u fazi upoznavanja novih drugara. Pošto gradivo u trećem razredu postaje zahtevnije, moram da priznam da je baš fokusiran da se što bolje uklopi i već u startu pokaže rezultate. Duhovit je i živ, uostalom, kao i svi dečaci njegovog uzrasta.

Da li ste zadovoljni njegovim uspehom u školi?

– Jesam, stvarno sam ponosna. Uvek može bolje i ja ga učim da stremi ka tome i da se nikada ne upoređuje s lošijima od sebe.

Spadate li u majke koje se trude da svom detetu ulepšaju stvarnost ili s njim otvoreno razgovarate o svemu i puštate ga da na svojoj koži oseti realnost?

– Trudim se da budem pravična, što znači da sam često stroga, tako da ulepšavanja kod mene nema. O svemu iskreno razgovaram s Petrom i učim ga da bude pozitivan, ali i realan. U suprotnom, verujem da će se sve poput bumeranga odraziti na njega, a to nikako ne želim.

Istakli ste da više ne živite na staroj lokaciji, znači li to da ste se konačno uselili u svoj stan?

– Da, konačno sam sebi priuštila krov nad glavom. Reč je o četvorosobnom stanu, saloncu. Samo Petrova soba ima 30 kvadrata i već je izrazio želju da je preuredimo. Majstori su nam još uvek tu, tako da smo potpuno u radovima, ali polako sve privodimo kraju.