Story Café

Goca Tržan o suprugu: Baš takvog sam čekala!

Goca Tržan o suprugu: Baš takvog sam čekala!

Šarmantna pevačica Goca Tržan nedavno je sa suprugom, bivšim bubnjarem Rašom Novakovićem proslavila godišnjicu braka i otkrila tajnu njihovog savršenog emotivnog odnosa, zašto ide kod psihoanalitičara kao i šta svom izabraniku nikada ne bi zaboravila

Pop pevačica Goca Tržan (44) i njen četrnaest godina mlađi suprug, muzičar Radomir Raša Novaković krajem proteklog meseca obeležili su treću godišnjicu braka. Budući da su u avgustu ostali bez svog venčanog kuma Maria Trtića, koji je tragično nastradao u porodičnom domu, nisu imali želju da tom datumu pridaju poseban značaj. Tokom popodnevnih časova prisustvovali su venčanju kolege Lukijana Ivanovića, dok su jutarnje sate proveli sa ćerkom Lenom (11) prelistavajući stare fotografije i prisećajući divnih momenata sa svadbenog veselja koje su pre tri godine imali.

- Dan našeg venčanja protekao je vrlo zanimljivo. Sa nastupa koji smo održali noć pred svadbu vratili smo se tek u sedam ujutru, što znači da smo imali svega par sati da nadoknadimo energiju i san. Kada smo tako umorni i nenaspavani poželeli da se istuširamo shvatili smo da je u stanu nema vode, te smo osnovnu higijenu morali da obavimo u hotelu, gde smo organizovali veselje. Međutim, vrhunac svega bio je kada je Radomir konstatovao da je zaboravio da ponese burme, te je morao da se vraća kući po njih – kroz smeh prepričava zanimljivosti sa svog venčanja Goca i ističe da je osim tih par pehova sve ostalo proteklo u najbojem redu.

- Svi su se divno proveli tog dana a ja sam poželela da me suprug još jednom zaprosi, pa da organizujemo sličnu proslavu na kojoj ćemo po drugi put razmeniti bračne zavete. Dogovor je da to učinimo na dan naše pete godišnjice.

Ceremonija na kojoj će se jedno drugome ponovo obećati na večnu ljubav nije nešto što je uobičajeno na ovim prostorima ali pop zvezda tvrdi da ni njihova veza, pa ni brak nisu takvi. Već na samom početku Raša je pokazao da je drugačiji, pažljiviji i emotivniji od većine muškaraca sa kojima je imala prilike da se susretne i naučio je da bude svoja. Pored njega je spoznala šta znači prava ljubav, iskrenost ali i kako izgleda kada je obožavana.

- U prvim momentima pomišljala sam da je lud, a onda mi se vremenom to njegovo ludilo dopalo. Ponašao se prema meni upravo onako kako bi jedan čovek trebalo da se prema voljenoj ženi ophodi. Shvatila sam da sam oduvek baš takvog čekala. Sećam se da sam posle samo par meseci od početka našeg zabavljanja priznala kumi da sam potpuno poludela za njim. U tom momentu to nikako nije bilo pametno, te me je ona pitala ono što je trebalo samu sebe da zapitam, a to je - odakle mi hrabrost da ulazim u vezu sa mlađim muškarcem, kada sam tek okončala brak iz kog sam izašla ranjena. Međutim, posle razmišljanja shvatila sam da nemam šta da izgubim i odvažila se da mu se potpuno prepustim.

Sedam godina zabavljanja i tri godine braka sa Novakovićem atraktivna Beograđanka smatra najlepšim godinama svog života.

- Raša neguje devojčicu u meni i kada je to neophodno spušta me na zemlju. Potpuno sam ogoljena pred njim i ne postoji tema o kojoj sa njim ne mogu da razgovaram, što je najvažnije, ne moram da se predstavljam lepšom nego što jesam. Verujem da je naš brak divan upravo zato što smo u njega ušli potpuno otvoreno prihvatajući mane onog drugog. Uporedo sa tim, mi stalno oživljavamo onu početnu zaljubljenost koja je s godinama dobila još lepši oblik. Ležemo i ustajemo zagrljeni, a tokom noći se ljubimo – iskrena je pevačica koja potvrđuje da njen brak uspešnim delimično čini i porodičan odlazak kod psihoterapeutkinje, koja im pomaže da spoznaju prvenstveno sebe, a potom i ljude oko sebe.

- Reč je bračnoj i porodičnoj terapeurkinji kod koje odlazimo ne zato što imamo probleme, nego da ih ne bismo imali. Uz njenu pomoć spoznali smo nešto više jedni o drugima i doznali kako na što lakši način da se izborimo sa pubertetskim momentima naše ćerke, koja trenutnno gaji veliku netrpeljivost prema meni, dok sa Rašom uspeva sve lako da se dogovori.

Goca tvrdi da je kroz psiho seanse otkrila i kako da se nosi sa smrću i izdajom bliskih ljudi i gorčinu ostavi iza sebe.

- Poželjno je razumeti i praštati, ali postoje situacije preko kojih nikada ne bih mogla da pređem, bilo da su u pitanju prijatelji ili suprug. Recimo potrošen veliki novac u kladionici, bespotrebno i nekontrolisano konzumiranje alkohola kao i prevaru Raši nikako ne bih mogla da zaboravim. To ne znači obavezno da bismo se mi pod tim okolnostima rastali, ali bi mu taj potez izašao na nos.