Story Café

Jelena Rozga: ČEKAM PRAVU LJUBAV!

Jelena Rozga: ČEKAM PRAVU LJUBAV!

Pevačica Jelena Rozga tvrdi da su godine za nju samno broj, da je učila na svojim greškama i kako je sigurna da će joj se desiti prava erupcija emocija kada bude srela svoju srodnu dušu...

Pevačice Jelena Rozga (41) i Emina Jahović (36) imaju velik razlog za slavlje. Pesma “Ostani”, koju je Emina napisala, a Jelena otpevala, za samo dva dana na „Jutjubu” imala je skoro 700.000 pregleda, a brojni komentari svode se na konstataciju da su stvorile istinski hit. Jelena smatra da je divan odnos, kako profesionalni, tako i privatni, koji su uspostavile tokom saradnje, rezultirao numerom na koju publika fantastično reaguje.

Mnogi koji su odgledali spot nisu mogli da veruju da Jelena, koja je u avgustu proslavila 41. rođendan, može da izvede niz baletskih pokreta. Kada smo je pitali da li je pred snimanje bila na “visinskim pripremama” ili je gipkost tela “miraz” iz vremena kada se bavila baletom, rekla nam je:

Za mene su godine samo broj. Zaista mi ne znače ništa više od toga. Mislim da je mnogo važnije kako se čovek oseća i kakvu energiju nosi, a što se baletskih poduhvata tiče, čini mi se da je situacija slična kao sa vožnjom bicikla – ako jednom naučite kako da to radite, nikad ne zaboravite. Doduše, neke veštine iz baleta ostale su mi urezane, ali daleko od toga da nije trebalo raditi na njima. Zabavili su me komentari koje su ljudi imali na moje promotivne fotografije nastale na snimanju spota, a posebno me je nasmejao jedan čiji autor tvrdi da nema šanse da mogu da toliko podignem nogu i da se sigurno radi o – drvenoj nozi! Nije drvena, to je ipak moja noga – kaže pevačica.

Kad smo već pomenuli godine, prisetili smo se da je Jelena u jednom intervjuu rekla da se ne bi vratila u dvadesete. Sada kaže da ne bi ni u tridesete, ali i da je sigurna da za deset godina neće želeti da se vrati u četrdesete. Razlog je jednostavan – smatra da svako doba nosi svoju lepotu, a da je čar u tome što već znamo kako je izgledalo i čemu nas je naučilo ono što smo ostavili iza sebe. Šta donosi sutra – ne znamo, a lepota je baš u toj slatkoj neizvesnosti. Ona veruje da je svaki dan podjednako važan i da ga, budući da se nikada neće ponoviti, treba ceniti i uživati u svakom njegovom trenutku.

Kroz godine o kojima smo govorili čovek sazri. Upravo to sazrevanje je ono dobro što nam vreme donosi, dajući nam mogućnost da učimo na sopstvenim greškama. Nekad sam bila tvrdoglavija i nervoznija, ali postepeno shvatimo da moramo da naučimo kako da prihvatimo stvari koje ne možemo da promenimo, a da one koje su podložne korekcijama moramo strpljivo menjati, jer – koliko god mi to želeli – nešto ne može da se desi preko noći. Borba između srca i razuma moja je stara boljka, a čini mi se da će tako biti zauvek. Srce se uvek pita za toliko toga, a možda ne bi trebalo. Međutim, ne možeš protiv sebe.

Ostatak intervju popularne Jelene Rozge možete pročitati u najnovijem broju magazina "Story" koji je u prodaji do 30. oktobra.