Story Café

Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Bićemo zajedno na porođaju

Ivana Maksimović i Danilo Anđušić: Bićemo zajedno na porođaju

Uspešni sportisti, prvakinja u streljaštvu Ivana Maksimović i košarkaš Danilo Anđušić, svakog trenutka očekuju rođenje sina kome su već smislili ime, a dok prinova ne stigne pohađaju radionice za roditelje

Dok nestrpljivo čekaju drugu polovinu novembra kada će se ostvariti kao roditelji, olimpijska šampionka u streljaštvu Ivana Maksimović (28) i njen suprug, košarkaš Danilo Anđušić (27), uživaju u pripremama za najlepšu životnu ulogu. Proteklih devet meseci uspešni sportisti pamtiće po nizu lepih događaja koji će do kraja života biti urezani u njihovom sećanju. Kako je Danilu ove sezone istekao ugovor u ruskom klubu Uniks, a nije dobio odgovarajuću ponudu za nastavak karijere, odlučio je da napravi pauzu i ostane u Beogradu uz suprugu. Zahvaljujući takvom spletu okolnosti, imali su priliku da zajedno pohađaju radionice za buduće roditelje, a ponosni tata prisustvovaće i porođaju.

Po čemu ćete pamtiti prethodnih devet meseci?

Danilo: Kada sam saznao da ćemo postati roditelji, bio sam presrećan, ali istovremeno i veoma zabrinut da li će se sve biti u redu. U to vreme igrao sam u Rusiji, dok je Ivana bila u Beogradu, tako da sam je non-stop zvao da je pitam da li su ona i beba dobro. Kada sam se vratio u Srbiju, počeli smo zajedno da odlazimo na preglede i uverio sam se da nema razloga za brigu. Međutim, ono što bih izdvojio jeste trenutak kada sam prvi put osetio kako se beba mrda u stomaku. U tom momentu imao sam utisak da mogu da poletim od sreće.

Ivana: Devet meseci je stvarno dug period, tako da je bilo trenutaka u kojima sam strepela, ali sam prvenstveno uživala tokom čitave trudnoće. Mnogo sam srećna što smo najveći deo mog drugog stanja bili zajedno, jer bi mi bilo žao da nije bilo tako, iako je moglo da se desi i bila sam spremna i za taj scenario. Pošto već “sitno brojimo” do porođaja, mogu reći da sam vrlo zadovoljna kako smo se izašli na kraj sa svim promenama.

Danilo, da li ćete prisustvovati porođaju?

Danilo: Ukoliko to bude moguće, hoću. U početku sam imao dilemu oko toga, ali su mi mnogi prijatelji rekli da je to najlepše životno iskustvo, a i Ivana ima želju da budem uz nju. S obzirom na to da prethodnih meseci nisam dobio dovoljno primamljivu ponudu ni od jednog košarkaškog kluba i da sam u Beogradu, drago mi je što ću biti uz suprugu tokom porođaja.

O tome kako se spremaju za ulogu roditelja i kako protiče Ivanina trudnoća pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji do 6. novembra