Story Café

Nataša Ninković: Impulsivnost mi nije donela dobro

Nataša Ninković: Impulsivnost mi nije donela dobro

Jedna od najcenjenijih domaćih glumica Nataša Ninković u iskrenom intervjuu priznaje da se trudi da koriguje svoje mane, kaže da je suprug i sinovi toliko dobro poznaju da od njih ništa ne može da sakrije, kao i da je zahvaljujući njima čvrsto na zemlji...

Glumicu Natašu Ninković (46) ove jeseni gledaćemo u trećoj sezoni serije “Ubice mog oca”, a sledeće godine i u popularnim “Senakama nad Balkanom”. Pojavljuje se i u aktuelnom filmu “Zaspanka za vojnike”, a pozorišnoj publici dobro su poznati naslovi njenih predstava. Međutim, ona će, bar kad je o poslu reč, 2018. pamtiti po prestižnoj nagradi “Žanka Stokić” koja se dodeljuje najboljim glumicama “Narodnog pozorišta” čiji je član. Kad smo je pitali s kakvim osećanjima gleda premijere filmova i serije, rekla nam je:

– U “Zaspanki” sam samo gost, svedena na pojavu. Prave zvezde su sjajni mladi glumci, oni nas vode kroz ceo film, potpomognuti iskusnijim kolegama. Pre svih mislim na Mirka Vasiljevića, Vuka Jovanovića, Marka Pavlovića. Volim “Ubice mog oca” i nadam se da će i treća sezona biti interesantna kao prethodne. Uvek možete naći nedostatke, ali kod nas imate dežurne dušebrižnike koji samo gledaju šta ne valja, a kad je nešto dobrozavlada muk, valjda se osete ugroženi.

Trenutno se na našim TV kanalima emituje nekoliko novih serija. Da li vam se neka od njih posebno dopada?

- Sve gledam ili bar to pokušavam. Ne odustajem lako. Veoma mi se dopadaju “Koreni” – odlična literatura, dobro snimljena, ispričana, odglumljena... Žao mi je što nisu imali veći budžet, ali to im nije smetalo. Bila sam oduševljena “Senkama nad Balkanom” i počastvovana kada me je reditelj serije Dragan Bjelogrlić pozvao da igram u drugom delu. Bez obzira na to da li će ponoviti uspeh prve sezone, drago mi je što sam deo te priče. “Jutro će promeniti sve” je serija mladih, talentovanih autora. Ne stižem sve da pogledam, ali ono što sam videla je “vrlo pošten posao”.

Svojevremeno ste rekli da na svakih četiri ili pet godina imate nove faze, te da se na profesionalnom planu osećate kao da udarate u zid i pitate se šta ćete dalje. Da li ste sada u novoj fazi ili pri kraju neke već započete?

- Trenutno ne razmišljam koja je faza, samo znam da mi je dobro. Odmorila sam se, presabrala i spremna sam za nove projekte. Zanima me kreativni rad, produktivnost, dobra energija, a oglušujem se na huškače, mrzitelje, energetske vampire...

Čini se da ste u svakoj svojoj fazi bili spremni da pokažete stav. Da li uvek reagujete impulsivno?

- Trudim se da to ispravim i da se korigujem, jer ne mislim da je impulsivnost osobina koju treba negovati. Ništa dobro iz nje ne izađe.

Da li ste i kod kuće impulsivni?

Odgovor na ovo pitanje kao i ceo intervu  možete pročitati u novom broju magazina "STORY" koji je u prodaji do 27.novembra!