Story Café

Anja Mit: Teško sam podnela razvod roditelja

06/12/2018

Anja Mit: Teško sam podnela razvod roditelja

story

Sve popularnija glumica Anja Mit govori o tome kako se nosila sa životnim izazovima, uz konstataciju da je odavno odlučila da bude srećna, a otkriva i da je već neko vreme zaljubljena

Od malih nogu glumica Anja Mit (26) znala je šta će biti njen poziv. Budući da su joj roditelji muzičari, detinjstvo je provela gledajući mjuzikle u Pozorištu na Terazijama, a po završetku Fakulteta dramskih umetnosti i sama je zaigrala u njima. Ubrzo se našla i pred televizijskim kamerama, te je tako prvo snimila tinejdžersku seriju "Priđi bliže", potom je usledio rad na televizijskom projektu "Komšije", a već godinu dana deo je ekipe sapunice "Istine i laži" koja joj je donela veliku popularnost. Za sebe tvrdi da je hrabra, pozitivna, duhovita osoba, koja uživa u pesmi, plesu i kafani. Osim toga, priznaje i da je vrlo tvrdoglava, ali i surovo iskrena prema onima koje voli. Kada je reč o ljubavi, ne voli da taktizira, već se potpuno predaje. Trenutno gaji osećanja prema jednom mladiću, ali veruje da je muškarac taj koji zavodi i s nestrpljenjem čeka da on napravi prvi korak.

– Istina je postoji neko ko mi se dopada, ali ne želim ishitreno da reagujem i odlučila sam da pustim i vidim kuda će nas to simpatisanje odvesti. Tetka mi je jednom prilikom rekla da će osobi koja se nađe na mestu mog životnog saputnika biti vrlo teško, jer će potpuno morati da zaboravi na sebe. Čvrsto verujem da je ona nešto pogrešno protumačila, jer jednako volim da volim i budem voljena. Kod mene ne postoje taktike i planovi i smatram da ljudi greše kada potiskuju svoja osećanja. Kako možete da očekujete ljubav ako je ne dajete – započinje priču šarmantna Beograđanka i tvrdi da se u ljubavi vodi krilaticom: "Sličan se sličnom raduje".

– Suprotnosti se možda privlače, ali ne opstaju. Moj izabranik mora da bude kao ja: dobra i hrabra osoba koja nosi radost u sebi. Nikada ne bih mogla da budem s nekim ko stalno gleda u prošlost. Teške situacije su me naučile da živim u trenutku. Ne bavim se analiziranjem prošlosti niti planiranjem budućnosti jer to, jednostavno, ničemu ne vodi. Ako stalno patim ili maštam o nekom drugom vremenu, kada ću da živim? Meni se svi smeju kada kažem da sam odlučila da budem srećna, ali to je zaista tako. Kolega Nebojša Ilić, s kojim sam divno sarađivala, umeo je da kaže: "Ti tako svako jutro kada ustaneš "obučeš" nasmejanu Anju Mit i "skineš" je pre nego što pođeš na spavanje”. Možda zvuči smešno, ali sreća je stvar odluke. Na probleme u svom životu gledam sa podsmehom i kada se dogodi nešto nepredviđeno, samo se nasmejem i kažem: "E, ajde da vidim šta će sada da usledi?" – kroz smeh priča ona.

Kada ipak nastupe situacije s kojima nije u stanju sama da se izbori, Anja podršku nalazi u svojoj mami Jeleni (47), članici hora Pozorišta na Terazijama.

– Otkako sam pre godinu dana počela da živim sama, mama i ja postale smo najbolje prijateljice. Naravno, još uvek s njene strane postoji ona majčinska briga i pitanja: jesam li jela, zašto sam smršala, da li je sa mnom sve u redu? Kada glumimo u istoj predstavi, često me iza scene dočeka s bombonama i vodom kako mi se glas ne bi osušio, ali u principu imamo drugarski odnos. Odavno smo razgraničile do koje mere može da mi se meša u život, pa ni ja se njoj i tati nisam mešala u brak, čak ni kada su odlučili da ga okončaju. Istina je, bilo mi je žao i teško sam to podnela, ali ubrzo sam shvatila da svako ima pravo na novi početak i sreću. Oduvek sam u sebi imala buntovničku crtu, koje je ona vrlo svesna, te mi ne zamera na slobodi koju želim da imam – tvrdi Anja i ističe da nikada nije trpela kad su roditelji pokušavali da je ograničavaju, mada često voli da čuje njihove savete.

– Važno mi je mamino mišljenje, ali baš zbog toga se trudim da joj ne govorim o svojim emotivnim izborima. Obavestim je tek kada sam sto posto sigurna da će veza potrajati. Ranije se dešavalo da joj ispričam detalje o nekom dečku oko kojeg se dvoumim, te me ona svojim savetima poljulja. Tada se iznerviram, potom usledi i svađa, a to baš ne volim. Zato sam odlučila da joj ne govorim ništa dok nisam načisto kuda to vodi.

Glumica tvrdi da emotivne tajne najradije deli s drugaricama, koje su joj po razmišljanju i godinama slične, ali i sa svojim dobrim prijateljem i kolegom Dušanom Kaličaninom, s kojim igra u popularnoj seriji "Istine i laži". Pored serije koja pomera sve granice gledanosti, Anja uskoro započinje i rad na projektu "Senke nad Balkanom", gde je tokom protekle sezone odlično odigrala malu, ali zanimljivu ulogu prostitutke Ranke.

– Za tu ulogu dobila sam najlepše komplimente, kako od novinara, prijatelja, tako i od kolega čije mi mišljenje mnogo znači. Tu sam dokazala da se uloge ne dele na male i velike. Drago mi je što ću u ovoj sezoni imati više prostora da pokažem šta znam – završava priču atraktivna glumica.