Story Café

Danijela Karić i Ivan Mileusnić: U Novoj godini želimo dete!

Danijela Karić i Ivan Mileusnić: U Novoj godini želimo dete!

Pevačica i prvak u modernom plesu otkrivaju da će najluđu noć provesti u porodičnom domu s decom i najbližim prijateljima, a nakon što se odmore, planiraju da se posvete organizaciji svog venčanja...

Na molbu da prokomentarišu godinu koja je iza nas, bivša pevačica grupe “DnD” Danijela Karić (34) i njen emotivni partner, prvak u modernom plesu Ivan Mileusnić (33), konstatovali su da je reč o najlepšoj godini u njihovom životu. U februaru su dotadašnji dobri prijatelji otkrili su da ih vezuje nešto više od drugarstva, ubrzo su počeli da se zabavljaju, jesenas su se i verili, a nakon praznika očekuje ih organizacija ceremonije venčanja. Iako mnogi smatraju da ne treba žuriti s brakom, Danijela i Ivan kažu da nema razloga za čekanje kada je reč o pravoj ljubavi. Samo šest meseci od početka zabavljanja počeli su da žive zajedno, a naslednica imperije Karić poželela je da joj se izabranik pridruži u penthausu na Dedinju, gde od razvoda živi sa sinom Filipom (10) i ćerkom Monikom (7). Mada očaran predlogom da se svakog jutra budi pored voljene osobe, plesni virtuoz ističe da nije lako prihvatio tu ideju.

– Rastao sam pored očuha koji je u svakom smislu bio velika podrška mojoj majci. Pružio joj je sve i omogućio da bira želi li da se zaposli ili ostane kod kuće i bavi se samo domaćinstvom. Imajući to u vidu, smatrao sam da muškarac u braku mora da bude finansijski i fizički jača strana, ali već na početku veze s Danijelom moji stavovi po tom pitanju su se promenili. Da se razumemo, uhvatiti se ukoštac s jednom Karićkom nije nimalo lako. Šalu na stranu, odluku da se preselim kod nje doneo sam isključivo zbog Filipa i Monike. Nisam želeo da im remetim ustaljeni ritam života, te sam muški ponos ostavio po strani. To nikako ne znači da sam odustao od svoje prvobitne ideje da u budućnosti s Danijelom stvorim novi zajednički dom. Već smo gledali neke stanove te se nadam da ćemo i to pitanje uskoro rešiti – započinje priču Ivan i tvrdi da je nakon preseljenja kod Danijele uneo izvesne izmene u njen dom, bez obzira na to što s njom i njenom decom u najskorije vreme planira da promeni životni prostor:

– Ovaj stan je osvetljen, prostran, vrlo lepo i dozirano opremljen, ali bilo je nekoliko stvari koje sam želeo da prilagodim sebi. Recimo, izgled kupatila oduvek mi je bio vrlo važan i kao čoveku i kao kreativnom stvaraocu, te sam u dogovoru s verenicom odlučio da ga renoviram. U kupatilu počinjem svoj dan, tamo ga i završavam i ako ono nije uređeno po mojoj meri, ne osećam se dobro. Osim toga, izrazio sam želju da stubove u dnevnom boravku ofarbamo u svetlije nijanse, kao i da spuštenim plafonima dodamo još sijalica, a na moj predlog, napravili smo promene i u spavaćoj sobi.

Dok uređenje stana za Mileusnića predstavlja pravo zadovoljstvo pa vodi računa o svakom detalju, njegova izabranica tvrdi da to nije baš njen fah. Kada je reč o opremanju doma, važna joj je samo funkcionalnost.

– Zbog brojnih poslovnih obaveza, ne provodim mnogo vremena u kući. Nažalost, služi mi kao mesto gde mogu da pojedem nešto, istuširam se i odspavam pa mi možda iz tog razloga nije važno kojih će boja biti zavese u dnevnom boravku ili posteljina u spavaćoj sobi. Volim da vidim stilizovan prostor, ali nemam živaca ni vremena time da se bavim. Radije unajmim profesionalca koji će uz nekoliko mojih sugestija uraditi posao umesto mene – objašnjava lepa plavuša i ističe da čak ni tokom prazničnih dana nema želju da dekoriše životni prostor:

– Nikada nisam bila euforična u vreme praznika, okitim s decom jelku i to je to. Vodim vrlo aktivan poslovni život, tako da mi uzbuđenje na svakodnevnom nivou ne nedostaje. Novogodišnje praznike posmatram isključivo kao šansu za odmor i zbližavanje sa svojom porodicom.

Za razliku od Danijele koja nedelju pre i posle Nove godine planira da provede kod kuće u pidžami, njen verenik tvrdi da izležavanje kod njega neće trajati dugo.

– Potrudiću se da uživam u specijalitetima bogate porodične trpeze, a potom ću početi da pravim planove koje ću u narednim mesecima pokušati da realizujem. Neki od njih vezani su i za naše svadbeno veselje. Naime, iako se nismo ozbiljno bavili tom temom, postoji nekoliko stvari koje su nam veoma bitne kad je reč o venčanju. Recimo, oboje imamo želju da sudbonosno “da” izgovorimo u Hramu Svetog Save uz pesmu crkvenog hora, a da nakon toga priredimo žurku za pamćenje. Po mom mišljenju, venčanje je upravo to – proslava u čast naše ljubavi, a papir kao takav ne znači mnogo – govori plesač, dok se njegova verenica s tom konstatacijom ne slaže.

– Meni je sve bitno. Kako mogu imati jednaku težinu bračna i vanbračna zajednica? Važno mi je i ujedno lepo to što će me Ivan umesto devojkom i verenicom nazivati svojom suprugom. Mislim da oni koji tvrde suprotno nisu iskreni – tvrdi bivša članica grupe "DnD".

Supružnici koji će prvu zajedničku Novu godinu provesti u porodičnom domu s decom i najbližim prijateljima, pristali su da s nama podele i šta će jedno drugome poželeti kada sat otkuca ponoć.

– Ne znam da li smem o tome da govorim? – sa osmehom od svoje izabranice traži odgovor plesač, dok nam ona bez ustezanja otkriva njihove želje:

– Ivanu ću poželeti ono što znam da bi najviše voleo, a to je da se ostvari u ulozi oca. Kvalitetna je osoba i odličan pedagog te smatram da to zaslužuje. Bez obzira na to da li je reč o Filipu i Moniki ili plesnim polaznicima, uvek se prema njima postavlja zaštitnički i vrlo je otvoren za bilo koji dijalog. Neverovatno je, ali ponekad bolje od mene zna šta je mojoj deci potrebno. Reč je o posebnoj ličnosti koja mi je već na početku zabavljanja predočila da me voli najviše na svetu, ali da mu je mirno detinjsvo moje dece prioritet. Još tada sam shvatila da sam imala mnogo sreće kada sam ga srela. Mnogi nam kažu da smo poput tinejdžera, ali mi jednostavo živimo ljubav. Imamo divnu komunikaciju, pa čak i kada nam se mišljenja razlikuju, to dobro podnosimo. Često se šalimo i kažemo da ljudi čine preljube upravo zato što nisu iskreni prema sebi, pa samim tim ni prema svom partneru. Mi nemamo taj problem.