Story Café

Novak Đoković: Postaviću novi rekord

Novak Đoković: Postaviću novi rekord

Prvi grend slem u sezoni Australijen Open ujedno je našem teniseru prva velika stanica na putu za koji se svi nadaju da će biti plodonosan kao u njegovim najboljim danima, a ohrabruje što mu je Melburn jedno od najinspirativnijih borilišta

Da li su poslednje dve grend slem titule koje je najbolji svetski teniser Novak Đoković (31) u prošloj godini osvojio dovoljan razlog da konstatujemo kako nema više mesta brizi? Pre dvanaest meseci njegovi navijači dočekivali su početak Australijen Opena, prvog sezonskog grend slema, upravo obuzeti strepnjom. Da li je dovoljno spreman, da li su problemi prošli, hoće li ponovo biti onaj stari, pitali su se, ali ne mnogo dugo. Već u četvrtom kolu napustio je takmičenje. Trenutak je ponovo došao – turnir u Melburnu teče, a Novak prvi put u poslednje tri godine ponovo startuje kao nesumnjivi i glavni favorit. On je tek drugi teniser u istoriji kojem je pošlo za rukom da godinu u kojoj je bio dvadeseti na ATP listi završi na prvom mestu. Zato se čini da su sve njegove profesionalne poteškoće uveliko iza njega, a ako ne verujete brojnim komentarima koji o tome govore, proverite šta je rekao njegov rival Rodžer Federer.

– Ako me pitate ko je glavni favorit da osvoji turnir, to je sigurno Novak. On ima pobednički mentalitet koji je dodatno usavršio i sada ga je teško pobediti – priznao je Švajcarac.

Tokom jednog od treninga na centralnom stadionu, „Rod Lejver areni“, Novak je, u svom maniru, napravio geg. Natpis „Melburn“ peškirima je prepravio u „Melburnović“. Možda bi organizatori mogli da ozbiljno razmotre ovu ideju. Ukoliko bude trijumfovao naredne nedelje, za kada je zakazano finale, osvojiće sedmu titulu na ovom turniru, što bi bio apsolutni rekord.

Ima nešto u Australiji, uprkos nesnosnim vrućinama kojima je on naročito umeo da bude podložan, što ga posebno inspiriše. Nije propuštao da to kaže kad god bi se našao „tamo dole“, a zasigurno tu ima i veću podršku publike nego u nekim drugim zemljama. Međutim, čak i kada ona izostane, naš as sposoban je da je pronađe iznutra.

– Moj nadimak je Nole. Znate, kada s tribina skandiraju „ole, ole, ole“ mom suparniku, ja u sebi zamislim da viču moje ime. Verujte da ne lažem, zaista to radim – rekao je Đoković.

Šta je još Novak rekao o "pogrešnim koracima", ali i novoj motivaciji, pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji do 22. januara