Story Café

Vesna Zmijanac o emotivnom statusu - Evo ko joj je ukrao srce

Vesna Zmijanac o emotivnom statusu - Evo ko joj je ukrao srce

story

Popularna pevačica nedavno je proslavila 62. rođendan u krugu porodice, kada je umesto nje svećice ugasila njena unuka Rea, a nama je otkrila da više nema velikih želja i da ne žali što nema emotivnog partnera

Početak godine za pevačicu Vesnu Zmijanac protekao je veselije nego većini drugih ljudi. Na njenoj novogodišnjoj trpezi uvek se zatekne i torta, ovoga puta povodom njenog 62. rođendana. Vesna je muzička zvezda koja je gotovo pola veka provela zabavljajući publiku bivše Jugoslavije i bila jedna od njenih najpopularnijih izvođača. I premda još uvek puna elana i volje da nastupa, ovo životno doba smatra idealnim da malo uspori s poslom kako bi što više vremena provodila sa ćerkom Nikolijom (29), zetom Reljom (29), a ponajviše s dvogodišnjom unukom i mezimicom Reom. Upravo oni bili su njeni najdraži gosti na rođendanu.

– Rea je duvala svećice umesto mene. Toliko joj se to dopalo da je tražila da ih palimo više puta i pevala mi je rođendansku pesmicu – razneženo kaže Vesna i dodaje da sada više nema velike rođendanske želje.

– Sebi ništa više ne želim, osim da se što više družim s mojom Reom. Inače, ja sam sve svoje snove ispunila odavno. U ovoj našoj zemlji šta god je moglo da se uradi na polju muzike, uradila sam. Iškolovala sam Nikoliju, dobila unuku. Bože zdravlja, nakon pola veka pevanja zaslužila sam malo i da uživam, iako ja nikada nemam mira. Što sam starija sve više radim, jer čovek se uvek plaši da mu nešto ne pobegne. Ipak, stižem i da se odmorim ali to traje jedan dan. Već sutradan sam orna da nastavim dalje – kaže nam pevačica koja smatra da u njenim godinama žena treba da bude spokojna i zadovoljna, kao što ona jeste. To joj, doduše, kvari samo jedna stvar.

https://www.instagram.com/p/BnPIluXnAA_/

– Ne mogu da uživam u hrani kao nekada. Volim da kuvam, ali i da jedem. Stalno izmišljam da kuvam svašta za porodicu i prijatelje, a to zapravo radim kako bih imala povoda da ja uživam u njoj – kaže Vesna i otkriva da joj je varjača omiljeni predmet posle mikrofona.

– Na primer, tek sam juče došla iz Podgorice i pun mi je lonac sarme, a takođe mesim i proju. Nije mi bilo teško da odem na pijacu po ovom kijametu. Uredno sam kupila sve što treba i motam sarmu, samo ne znam za koga jer nigde žive duše oko mene, deca su otišla na skijanje u Sloveniju. Doći će mi prijatelji, jer znaju da kod mene uvek ima dobre hrane – hvali se rođena Nikšićanka. Voli da sprema i svojoj unuci, a kaže da su je po Reinom rođenju neke stvari iznenadile.

– Mislila sam da ću se konačno odmoriti kada postanem baka, a ja sam još umornija. Čini mi se da sam aktivnija nego ranije, kako u poslu tako i na privatnom planu – kaže nam Vesna koja je uvek tu da se nađe ćerki Nikoliji.

– U svemu sam joj podrška, pa naravno, i otkako je postala majka. Znate kako, vaše dete uvek će to i ostati za vas. Koliko god da je ona sada odrasla i zasnovala svoju porodicu, za mene je i dalje moje dete – iskrena je pevačica, a mi je pitamo seća li se perioda kada je javnost upoznala Nikoliju kao devojčurka kome je bio važniji provod od zasnivanja porodice, te koliko se promenila u odnosu na to vreme.

https://www.instagram.com/p/Bk-eqExBvXT/

– Nije nimalo očvrsnula u odnosu na taj period ili možda ja to tako vidim jer dete majci nikada nije dovoljno čvrsto i samostalno. Mi majke uvek mislimo da to može još bolje. Mislim da ju je eventualno majčinstvo malo promenilo, ali zato ja sada imam troje dece pa mi je teže – ubraja Vesna i Relju u taj zbir.

– Koliko god da on i moja ćerka smatraju da su dovoljno samostalni, ja nekako i dalje brinem. Posmatram ih sa strane i trudim se da im dajem savete, mada nisam sigurna koliko im dopiru do ušiju. Relja nikako nije spreman za život. Uvek misli da je najbolji, najpametniji i najlepši. Međutim, njega volim isto koliko i Nikoliju, nekad i više – stroga je, ali pravična Vesna. Moramo još da je pitamo i ovo – ima li u ovoj njenoj životnoj fazi prostora za novu ljubav, te kakav je njen emotivni status?

– Moj emotivni status je Rea. Ona je jedini status koji mene u ovom trenutku interesuje. A ovih drugih „statusa“ dovoljno sam u životu imala – decidna je Vesna.