Story Café

Miljana Gavrilović: Spremam se za venčanje

Miljana Gavrilović: Spremam se za venčanje

Poznata glumica otkriva da je zbog trudnoće i rođenja ćerke Mione odložila svadbu s verenikom Milošem, ali da se polako približava dan kada će njih dvoje stati na “ludi kamen”

Glumicu Miljanu Gavrilović (30) trenutno gledamo u seriji "Žigosani u reketu", gde tumači malu, ali zanimljivu ulogu. Mada je nakon rođenja ćerke Mione obećala sebi da tokom porodiljskog odsustva neće prihvatati poslovne ponude, kolegu Dragana Bjelogrlića, koji je kreator pomunute serije, nije mogla da odbije. Razlog da nakratko prekrši svoju odluku atraktivna Leskovčanka pronašla je u prilici da ponovo sarađuje s Bjelom nakon serije “Folk”, u kojoj joj je bio partner, ali je uloga koju je dobila za nju pravi glumački izazov. Kako nam je otkrila, lik supruge kontroverznog gradonačelnika postaće mnogo zanimljiviji.

Uporedo sa serijom koja je privukla veliku pažnju publike, pred kraj prošle godine Gavrilovićeva je učestvovala u još nekoliko projekata, među kojima se izdvojila predstava "Deda Mrazu treba pomoći pre novogodišnje noći". S tim u vezi, veliki deo obaveza oko devetomesečne naslednice po drugi put je morala da prepusti vereniku Milošu (33) za kojeg tvrdi da je divan otac i njena bezrezervna podrška.

– Veoma mi je važno što pored sebe imam osobu koja me ne sputava i u potpunosti razume mane javnog posla. Miloš je divan otac, sin, prijatelj, partner i neko na koga uvek mogu da se oslonim. Osoba je od reči, pravdoljubiva i nadasve puna poštovanja za sve ljude oko sebe. Uživa da provodi vreme sa ćerkom, vrlo je nežan, pažljiv i u svemu joj ugađa. Bez obzira na to, smatram da je Mioni sada neophodna majka, tako da sam odlučila da neko vreme ne prihvatam zahtevne uloge. Vodim se mišlju da mi posao nigde neće pobeći, dok detinjstvo ćerke neću moći da vratim. Psiholozi smatraju da se temelji vaspitanja grade do treće godine, i da je od velikog značaja sve što ono do tog uzrasta proživi. Kasnije kreće u vrtić, postaje društveno aktivno, te će poput sunđera upijati razne ideje i mišljenja na koja mi kao roditelji nećemo imati uticaj. Nedavno me je komšinica pitala da li ću Mionu uskoro upisati u obdanište, ali sam to kategorički negirala. Još uvek je dojim i mislim da je premala za tako nešto – počinje priču Miljana i ističe da već sada osluškuje želje svoje mezimice, trudeći se da ne pravi greške svojih roditelja.

– Postoji spisak vaspitnih mera koje je generacija mojih roditelja primenjivala, a ja želim da ih zaobiđem. Šta će reći komšija ili čije dete je bolji đak, nikada me nije zanimalo niti će. Čini mi se da je u vreme kada smo mi bili deca majkama bilo važnije da kuća bude čista nego da li mi plačemo i nerviramo se. Imala sam sreću da sam do svoje pete godine bila jedino dete, pa su roditelji uspeli da primete moj talenat. S druge strane, kao i svi drugi, nisu osluškivali moje snove, ideje i razmišljanja. To je nešto na čemu ću ja raditi s Mionom. Smatram da otac i majka moraju detetu da budu i roditelji i prijatelji. Taj balans je neophodan – iskrena je glumica.

Ona tvrdi da je njena devetomesečna ćerka dosta naprednija od svojih vršnjaka, da već sada primećuje da voli muziku i da je uvek vedra i nasmejana.

– Miona je još u porodilištu mogla čvrsto da drži glavu. Sa pet meseci prevazišla je puzanje, a od sedmog meseca pokušava da hoda. Pošto je hiperaktivna, dokotori su nam preporučili da probamo da je smirimo, ali ona je još mala da shvati zašto ne sme da ustane i pokuša da pravi korake. Takođe, voli da stane pored kreveta, čvrsto se uhvati za ivice i đuska. Kada čuje muziku, nastupa prava radost.

Atraktivna brineta veruje da je pozitivan duh i harizmu ćerka nasledila od nje. I sama je još od ranog detinjstva kroz život koračala sa osmehom na licu, a ni do danas se ništa nije promenilo. Uvek sluša samo svoje srce, a njegovim smernicama vodila se i kada je upoznala nevenčanog supruga Miloša.

– Nas dvoje smo se dugo družili, ali kada smo počeli da se zabavljamo, sve se odvijalo brzo. Odmah smo poželeli da živimo zajedno, a koliko smo slični, najbolje smo shvatili kada smo krenuli u potragu za stanom. Maštali smo o istoj lokaciji, kvadraturi stana, a čak smo imali istu viziju i o rasporedu prostorija – priča lepa glumica i dodaje:

– Miloš i ja nikada nismo dozvolili da između nas dođe do žustrih svađa koje obično rezultiraju privremenim razlazima. Mislim da su takve veze već u samom startu osuđene na propast. Normalno je da se svako od nas iznervira i poželi da osobu pored sebe bar na neko vreme ne gleda, međutim najvažnije je da taj osećaj ne traje dugo. Miloš je stvarno posebna osoba. Ima čvrste stavove kojih se drži, što mi uliva dodatnu sigurnost. Poseduje kvalitete koje u današnje vreme mnogi mladi ljudi nemaju.

Porodica mu je na prvom mestu, neguje tradiciju i poštuje svoje crnogorsko poreklo – ponosno nabraja vrline svog izabranika Miljana i ne krije da bi uskoro s njim volela da stane na “ludi kamen”.

– Budući da sam vrlo brzo ostala u drugom stanju, planove za venčanje malo smo pomerili, a po rođenju Mione pali su u zapećak. Na svu sreću, okružena sam prijateljima koji se bave modom, venčanjima, dekoracijom i organizacijom, tako da neću mnogo brinuti kada dođe taj dan. Mnogi nas pitaju zašto ne odemo do matičara i venčamo se, pa kada budemo imali vremena, napravimo svadbu, međutim, mi želimo da to bude posebno i u prisustvu svih dragih ljudi. Već se spremam za taj dan, tako što na internetu redovno gledam venčanice i biram onu idealnu – priča Gavrilovićeva i za sam kraj nam otkriva da ona i njen partner planiraju veliku porodicu:

– Priželjkujem još dece. Ne bih volela da Miona ostane jedinica, bilo bi lepo da ih imamo bar još dvoje.