Story Café

Darko Lazić ISKRENO: Neću ponavljati GREŠKE IZ PRVOG BRAKA!

Darko Lazić ISKRENO: Neću ponavljati GREŠKE IZ PRVOG BRAKA!

Pevač koji se uspešno oporavlja od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći tvrdi da je na teži način naučio važne životne lekcije i da se nada da će ozdraviti do jula kada će s verenicom Marinom Gagić dobiti sina...

Da život iz korena može da se promeni u trenutku, pevač Darko Lazić (27) uverio se u oktobru prošle godine kada je doživeo saobraćajnu nesreću kod Pećinaca. On je zaspao za volanom i sleteo s puta, a zbog teških telesnih povreda koje je zadobio, tri nedelje bio je u komi. Tom prilikom napuklo mu je dvanaest rebara, nagnječen mu je grudni koš i oštećena plućna maramica. Slomio je kuk, butnu kost, koleno, dok mu je ruka u predelu ramena pogrešno zarasla, pa će morati na još jednu operaciju. Tokom prethodnih intervencija lekari su mu uklonili slezinu i jedan bubreg, a ugrađen mu je i veštački kuk. Iako još hoda uz pomoć štaka, a zbog slabog kapaciteta pluća i dalje ne može da peva, pozitivan duh nije ga napustio. Najveću snagu daju mu verenica Marina Gagić (20) s kojom čeka dete i četvorogodišnja ćerka Lorena koju je dobio u braku s koleginicom Anom Sević (33).

Sasvim slučajno, razgovor s njim vodili smo neposredno nakon što je u medijima objavljena vest da je poginuo Šaban Šaulić koji mu je bio prijatelj i uzor u poslu.

– Veoma sam tužan, reč je o čoveku od koga sam dosta naučio kako o pevanju, tako i o životu. Pomogao mi je u karijeri, a dosta vremena provodili smo u kafani uz sevdalinke. Ne mogu da verujem da ga više nema.

Da li vas je vest o Šabanovoj pogibiji vratila u oktobar kada ste doživeli saobraćajnu nesreću? Pamtite li trenutak kada ste izgubili kontrolu nad vozilom?

- Moje sećanje prekida se ulaskom u selo Pećinci, 11 km od mesta nesreće. Kako sam kasnije tokom razgovora s lekarima zaključio, dobar deo puta očigledno sam prošao mehanički, a potom sam potpuno utonuo u san za volanom. Tri nedelje kasnije probudio sam se u bolničkoj sobi.

Jeste li u trenutku nesreće bili pod dejstvom alkohola?

- Istina je da sam popio pet čašica rakije, ali svako ko me poznaje potvrdiće da to nije količina koja može da mi pomuti razum. Da se razumemo, pogrešio sam što sam pio i seo za volan. Voleo bih kada bi situacija u kojoj sam se našao poslužila kao primer mladima kako ne treba raditi, ali i dalje tvrdim da je u mom slučaju prevladao umor, a ne alkohol. Od Šapca do Pećinaca sam se svim snagama trudio da ne zaspim, čak sam nakon nekoliko kilometara stao i otvorio krov na kabrioletu ne bi li me hladan vazduh razbudio. S obzirom na to da mi je postalo hladno, odlučio sam da ga zatvorim. Potom sam uključio grejanje, što je bila krucijalna greška.

U kojoj meri vas je nesreća koju ste doživeli promenila?

Odgovor na ovo pitanje kao i ceo intervju možete pročitati u novom broju magazina STORY koji je na kioscima u prodaji do 12. marta!