Story Café

Vlada Mandić i Jasmina Trnavac: Kuća puna dečijih osmeha

Vlada Mandić i Jasmina Trnavac: Kuća puna dečijih osmeha

Bivši sportista i njegova nevenčana supruga ugostili su nas u svom domu kada smo ih prvi put fotografisali sa dvoipomesečnim sinom Savom, ali i starijim naslednicima – trogodišnjim Petrom i jednoipogodišnjom Mateom

Bivši rukometaš, danas uspešni biznismen Vladimir Mandić (39) i njegova 15 godina mlađa partnerka Jasmina Trnavac ugostili su nas u svom domu u centru grada kako bi nam predstavili dvoipomesečnog sina Savu. Ponosni roditelji za početak su se osvrnuli na decembar 2018. kada je dečak došao na svet, a potom su nam, između ostalog, otkrili kako se bore s neprospavanim noćima, kao i kako su najmlađeg člana porodice prihvatili brat i sestra - Petar (3) i Matea (1,5).

- Matea je veoma nepredvidljiva. Na trenutak je mila, ljubi brata i govori mu da ga voli, a već u narednom momentu imam utisak da bi ga bacila na pod. Još je mala da bi shvatila razliku između njega i svoje plastične lutke. Petar je, s druge strane vrlo nežan sa Savom, voli da provodi vreme s njim i ugađa mu - započinje priču Vlada i otkriva da njegov mlađi sin ipak najviše pažnje dobija od majke.

- Kada su Petar i Matea bili bebe često sam strahovala zbog sitnica. Budila sam se noću bez razloga i proveravala po sto puta da li su dobro. Sa Savom je, međutim, sve drugačije. Mada i sada ne spavam mnogo jer ga hranim i presvlačim na svaka tri sata, ali sam opuštenija. Trudim se da uživam u svakom trenutku njegovog odrastanja, što nikako ne znači da ću, kao što Vladimir često kaže, dozvoliti da bude razmažen - nadovezuje se Jasmina.

Mada ima samo 24 godine, atraktivna Užičanka se vrlo lepo snalazi u odgajanju troje mališana i ne krije da veliku pomoć dobija od svekrve. S obzirom na to da ona živi pored njih pitali smo je kakav odnos ima sa Mandićevom majkom Brankom.

- Samim tim što sam prihvatila Vladimira, prihvatila sam i njegovu porodicu. On takođe, ima divan odnos s mojom majkom, a kako su temperamentom vrlo slični često u šali kažem da sam u muškom obliku dobila još jednu mamu - iskrena je lepa brineta.

Ona tvrdi da bez obzira ne to što je bivši sportista često ktitikuje i savetuje nije zahtevan, već vrlo predusretljiv i pažljiv partner.

- Smatram da svaka žena tokom svađe mora da nauči kada je vreme da se povuče. Vladimir, ne provodi mnogo vremena kod kuće, a kada je tu trudim se da ga ne opterećujem bespotrebnim pričama i problemima. Deca mu nedostaju, pa uživa da mi pomogne, mada ja to od njega ne tražim. Vodim se savetom koji mi je davno jedna gospođa dala - "Ako suprug nije raspoložen da se bavi decom, nemoj da se svađaš sa njim jer muškarci postaju svesni da su roditelji tek kada mališani napune tri godine". Ova rečenica se u našem slučaju pokazala kao tačna, jer koliko god želeo, Vlada se još uvek vrlo bojažljivo odnosi prema Savi, dok je sa Petrom veoma blizak odnos. Već sada ga vodi u teretanu, a uskoro planira da ga upiše i na košarku.

Ljubav prema sportu bivši rukometaš za sada u najvećoj meri deli sa najstarijom ćerkom Sašom (12) koja sa majkom Jelenom Višekrunom živi u Novom Sadu.

- Uprkos tome što sam zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza propustio njeno odrastanje, uspeo sam da izgradim divan odnos s mojom Sašom. Imamo ista interesovanja, a često i treniramo zajedno. Drago mi je kada vidim koliko je posvećena odbojci i svom timu - kaže on i dodaje:

- Voleo bih kada bi bar delić njene upornosti i borbenosti usvojili Petar, Matea i Sava, zato ću nastojati da i njih usmerim ka sportu. Smatram da kroz timsku igru deca stiču navike, uče da pomognu, da pobede, ali i izgube što je vrlo važno za razvoj ličnosti.

Vladimir ističe da će se potruditi da svojim naslednicima usadi i patrijarhalne vrednosti kojim su ga roditelji naučili.

- Decu već sad, bez obzira što su mala, učim da veruju u Boga i shvate da je porodica osnov svega. Da nikada ne idu jedno protiv drugog i da se ne svađaju već da se međusobno čuvaju i pomažu, a da sa drugima budu na oprezu. Nastojaću da budem strog ali pravičan prema njima, zapravo potrudiću se da tako bude, bar kada su dečaci u pitanju. Što se ženskog dela ekipe tiče već sada vidim da ću biti vrlo popustljiv, pogotovo sa Mateom koja pokazuje temperament sličan mom. Tvrdoglava je i dostojanstvena te ne čudi što joj tepamo "gospođo" - duhovito završava razgovor Mandić, dok njegova izbranica za sam kraj otkriva da budući da bivši sportista po prirodi nije neko ko viče i kažnjava, najverovatnije će uloga lošeg policajca u kući biti njena.