Story Café

Branka Katić: Tajna povratka u rodni Beograd

Branka Katić: Tajna povratka u rodni Beograd

story

Naša glumica, koja je stekla slavu kako u domaćoj, tako i svetskoj kinematografiji, priznaje da se ipak najlepše oseća kad radi kod kuće, pa je rado prihvatila nove izazove zbog čega će neko vreme biti razdvojena od supruga i sinova koji žive u Londonu

Život je mogao da donese toliko drugih scenarija našoj proslavljenoj glumici Branki Katić (49), ali postoji razlog što joj je namenio upravo ovaj. Kao klinka koja je detinjstvo srećno provodila na asfaltu Novog Beograda, nije se mnogo zamarala time šta će jednog dana postati, a u svom maniru, koji nekako i dalje naglašava obrise te večite devojčice i sanjarke, priznaje da kao mala nije znala kuda će je put odvesti.

– Često me to pitaju, ali mogu samo da kažem kako su u tim godinama postojali određeni nagoveštaji, poput moje ekstrovertne karakterne crte – objašnjava glumica.

Danas joj se mnogi snovi obistinjuju. Poznata je na mnogo širem području od ovog regionalnog, dovela je sebe u poziciju na kojoj joj zavide mnoge koleginice – da bira uloge koje će igrati, a ostvarila se i na drugim poljima, te je skoro devetnaest godina udata za britanskog reditelja Džulijana Farina (53), s kojim ima dvojicu sinova Luisa (16) i Džoa (14).

Katićeva i dalje sanja, ali snovi su se nešto promenili, ciljevi su joj jasnije definisani, a na pragu pedesete nema dilemu kako želi da nastavi dalje.

– Moja baka Darina rekla je na samrti: „Ovaj život koji sam imala, opet bih izabrala“. Ako u starosti budem tako razmišljala, znaću da sam kvalitetno proživela sve što mi je život pružio. Volela bih da nikad ne izgubim dečju radoznalost, čak ni kad se moj duh uspava. Zamišljam da u starosti živim kraj mora. Džulijan ima plan da putujemo po Italiji, smejemo se i dobro jedemo po restoranima. A može i sve u paketu – opisuje glumica koja je u tu sliku ipak uspela da uklopi i Beograd.

Kakve sve planove ima u Beogradu Branka i šta je još govorila o braku i poslu, pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji do 24. aprila