Story Café

Senida Hajdarpašić: U ljubavi sam SPREMNA NA RAZOČARANJA!

Senida Hajdarpašić: U ljubavi sam SPREMNA NA RAZOČARANJA!

story

Nova muzička atrakcija, pevačica umetničkog imena Senidah brzo se izdvojila svojom pojavom i zaintrigirala mnoge koji bi želeli da proniknu u tajnu njene prirode, ali ona smatra da je ta misterioznost upravo ključ njenog uspeha...

Kada je prošle godine zakoračila na regionalnu muzičku scenu, mnogi su shvatili da nisu ni bili svesni koliko nam je R'n'B umetnica Senida Hajdarpašić (34), poznatija kao Senidah, zapravo bila potrebna. Ona će vam, doduše, reći da je u svetu muzike skoro čitav svoj život. Umetnica jedinstvenog glasa poreklom je iz Crne Gore, ali je rođena i živi u Ljubljani gde već dugo nastupa sa slovenačkim bendom „Muff“. Međutim, širu popularnost donela joj je hrabra odluka da se okuša u solo karijeri. Još sa prvim singlom „Slađana“ uspela je da se nametne kao jedan od predstavnika modernog „novog talasa“, pre svega zahvaljujući specifičnom imidžu i prepoznatljivom muzičkom izrazu. Nedavno je objavila i album „Bez tebe“, a prvi put pred beogradskom publikom nastupiće 20. aprila u „Hali sportova“. Prilikom intervjua koji smo uradili baš na njen rođendan, saznali smo da Senidah ne uživa baš u svim čarima koje slava nosi, a „zaštitnu“ fasadu navlači na sebe prilikom svakog javnog nastupa. Priznaje nam da ispod mnogo slojeva leži tanana duša i otkriva u kojim situacijama se ona ispoljava.

Hvale vas zato što ste različiti na aktuelnoj muzičkoj sceni što je u velikoj meri odredilo vaš uspeh. Međutim, da li je još uvek relativno lako izdvojiti se iz mase na ovim prostorima?

- Ne mislim da je lako izdvojiti se iz mase, ali to vam polazi za rukom samo ako ste dosledni i ako to ljudi prepoznaju kao deo vaše prirode, a ne kao nešto što je isforsirano i unapred isplanirano. Nisam imala poseban plan kako ću izgledati, kako ću pevati, kako ću se kretati na sceni. Jednostavno sam sledila svoje instinkte i osećanja, i dobila sam ovo što jesam danas.

Po sopstvenom priznanju, niste očekivali veliki uspeh kada ste se osmelili da započnete solo karijeru. Kada i kako ste postali svesni da je on ipak usledio?

- Moji bliski saradnici i prijatelji znaju da sam neko ko uvek misli da može još i da može bolje. Ipak, trenutak u kojem sam shvatila da se nešto veliko događa bio je kada je „Slađana“ naišla na fenomenalne reakcije i veliku pažnju. Još ne mogu da kažem da je ovo uspeh, već samo da istaknem da smo na dobrom putu da napravimo neke velike stvari. Pravac je dobar, videćemo gde ćemo stići.

Tek nekoliko dana nakon objavljivanja svog prvog solo albuma, proslavili ste 34. rođendan. Mislite li da je to moglo da se desi i ranije?

- Otkako znam za sebe, muzika je deo mog bića. Na muzičkoj sceni sam prisutna mnogo godina i ovo što se sada dešava, sigurna sam da bi se teško desilo da nemam svo to iskustvo iza sebe. Sve je baš onako kako treba, pa nemam priliku da analiziram da li je sve ovo trebalo da se desi „pre“ ili „posle“. Živim trenutak i radujem se svemu što dolazi.

Verujemo da publika želi i bliže da vas upozna, kako je izgledalo vaše odrastanje u Ljubljani?

- Imala sam stvarno lepo detinjstvo. Oko mene je uvek bilo mnogo prijatelja, sa kojima sam se družila, a tu je negde uvek bila i familija. Vreme sam provodila i u Crnoj Gori i u Sloveniji, u sredinama koje su potpuno drugačije. Baš zbog svega toga mislim da sada imam mnogo više razumevanja za različite ljude i situacije.

Ceo intervju možete pročitati u novom broju magazina STORY koji je u prodaji do 23. aprila!