Story Café

Marija Kilibarda: Depresivni momenti pripadaju samo meni

Marija Kilibarda: Depresivni momenti pripadaju samo meni

Televizijska voditeljka otkriva kako se nosi sa problemima, šta joj najlakše izmami osmeh, kako se oseća ispred kamera posle godinu dana pauze i da li je čuvanje privatnosti naporan posao kada si javna ličnost

Samo članovi porodice i najbliži prijatelji televizijske voditeljke Marije Kilibarde (36) znaju da li je srećna ili tužna, zaljubljena ili razočarana, u plus ili minus fazi. Oni koji je ne poznaju to ni po čemu ne mogu da naslute, jer im neće dati priliku da je vide nervoznu ili neraspoloženu, a još su manje šanse da će je čuti kako, pred kamerama ili diktafonima, priča o "zbivanjima" u svom srcu ili u svoja četiri zida. Međutim, daleko je od toga da razgovarajući s voditeljkom emisije "Letnjih 50 minuta", o njoj nećete saznati toliko toga, a vešti umeju da čitaju i između redova. Lepa Beograđanka za "Story" počinje razgovor direktno, bez uvijanja, o tome kako se bori s problemima.

– Kao i svi koji žive u ovom ludom vremenu, svakodnevno se suočavam s konfliktima, nesuglasicama, problemima, tugama, psihičkim i fizičkim bolovima, ali osmeh je moj odbrambeni mehanizam, pomoću kog brže i lakše prevazilazim teške trenutke. Moram da naglasim da ljudi poput mene nisu `lažno srećni`, već su uspeli da ono što izvorno nose u sebi aktiviraju i dovedu na viši nivo, kad prolaze kroz teške momente ili se suočavaju s nepravdama, krahovima, tugama… Osmeh je moj način života uz koji sve prođe brže i lakše. Probala sam da duže patim, ali mi nije išlo.

Koliko je patnja najduže trajala?

– Depresivni momenti pripadaju samo meni. Ne želim da opterećujem ni porodicu ni prijatelje, jer znam šta znači uviđavnost, a svesna sam i da svako ima svoje brige. Podrazumeva se da ću se u alarmantnim situacijama okrenuti najbližima, ali šta god da se dešava, nastojim da akutnu fazu patnje `pregrmim` sama. Kad su baš teški trenuci, a takvih je u mom životu bilo nekoliko, ta faza je trajala desetak dana, a onda je sledio period oporavka.

Ako se sada osećate kao što izgledate, sve je baš kako treba?

– Trenutno sam u poprilično dobroj fazi.

Ostatak intrigantnog intervjua pronađite u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji do 2. avgusta