Story Café

Marija Veljković i Kristina Radenković: Naša modna slagalica (foto)

Autor: | 31/07/2017

Marija Veljković i Kristina Radenković: Naša modna slagalica (foto)

Televizijske partnerke Marija Veljković i Kristina Radenković imaju potpuno suprotne modne ukuse, ali za potrebe fotografisanja za naš magazin odlično su se snašle i sačinile savršenu fuziju različitosti

Glumice i voditeljke televizijskog kviza “Slagalica” Marija Veljković (36) i Kristina Radenković (37) odlično se slažu po mnogim životnim pitanjima, ali kada je reč o modi, predstavljaju dve suprotnosti. Dok Marija nije tip žene koja prati trendove, Kristina je prava modno osvešćena pripadnica savremenog društva.

U iskrenom razgovoru za naš magazin, Veljkovićeva nam je priznala kako reaguje na kritike i da li prihvata savete svoje koleginice, ali i koliko joj je značajno mišljenje supruga, arhitekte Milana Milovanovića, kada je reč o njenim odevnim izborima. S druge strane, Kristina otkriva zbog čega svojoj ćerki Tari ne voli da oblači haljinice i zašto nevenčanog supruga Nikolu Radojevića nikada ne pita za modni savet.

Zauzima li moda važno mesto u vašim životima?

Marija: Moda je trenutno za mene terapija. Kada imam vremena da obilazim radnje, isprobavam lepe stvari i priuštim ih sebi, istinski sam srećna. U ovoj fazi života, to mi je zamena za treninge. S druge strane, kao majka troje dece, kada se spremam za neki izlazak, nemam mnogo vremena da isprobavam kombinacije, već uglavnom unapred smislim šta ću obući.

Kristina: Kao i svaka žena, volim da budem lepo i moderno obučena. U svakoj sezoni imam nekoliko komada koji su aktuelni i uglavnom ih samo tada nosim jer su već naredne godine demode.

Koji su to trenuci tokom nedelje koje možete da izdvojite za šoping?

Marija: U poslednje vreme često šetam s najmlađom ćerkom Nevom i ukoliko ona zaspi u kolicima, ja obilazim butike. Takođe, kada idem na posao ili se vraćam, volim da obilazim radnje.

Krstina: Volim da šopingujem uvek kada mi se ukaže prilika. Ali ja spadam u grupu onih koje su srećne i kada kupuju hranu u supermarketu ili kozmetiku u drogeriji. Ne mora da bude garderoba, bitno je samo da se šopinguje.

Idete li nekada zajedno u kupovinu i pričate li često o modi?

Marija: Mi se divno družimo i bliske smo prijateljice, ali nikada ne idemo zajedno u šoping. Kristina ima drugačiji ukus i mnogo više prati trendove nego ja. Uglavnom nosim ono što mi se sviđa i nije mi važno da li je moderno, a Kristina me često kritikuje. Moram da priznam da mi njeni saveti mnogo znače i da ih često prihvatam.

Kristina: Svaki put kada vidim Mariju, kritikujem način na koji je obučena, pa ako je to razgovor o modi, onda razgovaramo svakodnevno. Ona je osoba koja ne razmišlja mnogo o tome kako je obučena.

Šta najčešće nosite ovog leta?

Marija: Svakog leta uglavnom nosim haljine. Od maja do kraja septembra ne nosim pantalone i uvek sam u lepršavoj odeći koja ne sputava.

Kristina: Iako ne volim ženstveni stil, priznajem da ovog leta najčešće nosim haljine. Otkako sam postala majka, nežnija sam nego ranije, pa se valjda to odrazilo i na moj stil odevanja.

Utičete li na način oblačenja svojih partnera?

Kristina: Ne, jer smatram da on najbolje zna da odabere ono što mu lepo stoji, pa se ja tu mnogo ne mešam. Kada mu kupim neki komad, on ga bespogovorno uzme, mada sam nedavno bila u Švajcarskoj i htela sam da mu kupim jedan šik prsluk, a on je to odbio.

Kristina: Nije mi bitno šta partner misli o mom stilu jer je opštepoznato da se mi žene oblačimo zbog drugih žena. Muškarci ne primećuju šta nosimo

Marija: Milanu nikada ne kažem da mu nešto ružno stoji, već su moji komentari uvek “lepo” ili “još lepše”. Takođe, često idem umesto njega u šoping, a jedino što ne umem da mu kupim jesu cipele jer nemamo isti ukus kada je reč o obući.

Jesu li vaši partneri dovoljno strpljivi da idu s vama u kupovinu?

Kristina: Nikola nimalo nije strpljiv i doživljava nervne slomove kada je u radnji, tako da ga uglavnom pošaljem u kafić dok ja razgledam radnje. Ranije smo išli zajedno u kupovinu, ali s obzirom na to da on bude nervozan, više to ne praktikujemo.

Marija: Milan je drugačiji i ima strpljenja da čeka dok ja isprobavam stvari te mi nikada do sada nije prigovorio da se dugo zadržavam u radnjama. On više voli da meni pravi društvo dok kupujem nego što mu prija da razgleda odeću za sebe.

Koliko vam je bitno njihovo mišljenje kada birate odevne kombinacije za neki izlazak?

Kristina: Nije mi bitno zato što je opštepoznato da se mi žene oblačimo zbog drugih žena, muškarci ne primećuju šta nosimo.

Marija: Važno mi je Milanovo mišljenje, ali ne znači da ću ga uvek poslušati. On nikada nije grub u svojim komentarima te me uglavnom hvali, osim što mi ponekad kaže da mu određeni odevni komad koji kupim ne liči na mene.

Koliko su često muško-ženski odnosi tema vaših razgovora i koja je od vas dve mudrija po tom pitanju?

Marija: Često razgovaramo o toj temi, ali nas dve toliko smo različite i po temperamentu i po karakteru da sasvim suprotno reagujemo.

A pričate li često o deci?

Kristina: Svakako, često tražim savete od Marije. Kad god se nađem u nekoj situaciji da ne znam šta da radim, prvo nju pozovem, pa tek onda mamu. Uvek mi da praktičan savet.

Marija: Kada sam postala majka, shvatila sam da roditeljima ne treba davati savete dok ih ne zatraže. Pre svega, svako dete i svaka majka priča su za sebe, a osim toga, uglavnom vole da se mešaju ljudi koji imaju najmanje znanja. Zato Kristini dam savet samo kada me pita i tada se istinski potrudim da joj pomognem.

Imate li klasičan sindrom mama da više volite da kupujete stvari za decu nego za sebe?

Marija: Volim da kupujem i za decu i za sebe.

Kristina: Uživam u šopingu, bez obzira na to šta kupujem i kome kupujem.

Da li vam je inspirativnije da lepo oblačite ćerke ili sina?

Marija: U današnje vreme ima toliko lepih stvari za devojčice tako da uživam dok kupujem garderobu za Rosu koja ima tri godine, a četvoromesečna Neva malo će sačekati. S druge strane, Đurađu takođe volim da kupim nešto lepo, a i on sa svojih pet godina već uživa u tome da se dobro obuče.

Mislite li da današnja deca mnogo više pažnje poklanjaju odeći nego što je to bilo u vreme kada ste vas dve odrastale?

Marija: Svakako, moja trogodišnja ćerka uvek kada vidi neku radnju s dečjom odećom želi da svrati i obožava da oblači haljinice i štikle. U njenim godinama ja nisam imala svest o tome, a razlog je taj što moja generacija nije imala ovoliki izbor. Odrasla sam u provinciji i najveća radost nas devojčica bila je kada nam neko donese nešto iz Grčke ili Nemačke. To je bilo vreme kada smo imale jedne lakovane cipelice koje smo nosile dok ih skroz ne ogulimo ili dok ih ne prerastemo. Današnja deca imaju mnogo više stvari.

Kristina: Slažem se s Marijom, deca danas imaju mnogo više prilike da biraju stvari za sebe, ali i da prate trendove jer im je pomoću interneta sve dostupno.

Kako vi oblačite svoju ćerku?

Kristina: Isto kao i sebe. Iako sam na početku ovog intervjua rekla da ovog leta nosim haljine, za moj stil ne bi se baš moglo reći da je ženstven. Više sam “tom boy”, pa tako i biram garderobu za sebe i moju jednoipogodišnju Taru. Odložila sam sve haljinice s karnerićima koje je dobila i oblačim joj neke šik pantalonice i majice.

Leto je godišnje doba kada žene najviše vode računa o kilaži, kako ste vi zadovoljni ove godine svojim izgledom?

Kristina: Kilažom sam zadovoljna, ali kao i svaka žena, izgledom i nisam potpuno. Ne bih da zalazim dublje u tematiku jer bi mi za to bio potreban još jedan intervju.

Marija: Pre nego što sam treći put ostala u drugom stanju bila sam izuzetno mršava, a sada imam tri ili četiri kilograma više nego tada. Iako mi svi govore da izgledam odlično s obzirom na to da sam se porodila pre četiri meseca, ja nisam zadovoljna jer volim da budem izuzetno mršava.