Story Café

Nina Janković Dičić: Korektor, malo rumenila i maskara za savršen letnji poljubac

Nina Janković Dičić: Korektor, malo rumenila i maskara za savršen letnji poljubac

Glumica Nina Janković Dičić ne samo da uvek izgleda veoma lepo već je spremna da sa svima vama podeli svoje male i velike beauty tajne. Otkrila nam je koje proizvode koristi, kakvo dejstvo na njenu kožu ima soda bikarbona i kako uspeva da ima odličnu figuru.

Rekli ste da vam je najdragoceniji beauty savet dala mama, a on glasi: “Nikad nije kasno da počneš da se šminkaš”. Kada je bilo “dovoljno kasno”?

– Krajem srednje škole, a stavljala sam samo crni krejon oko očiju. Bez pudera i rumenila, uz svetle oči i kosu, taj krejon bio je još uočljiviji. Priznajem da to baš i nije bio najbolji izbor, ali u tom trenutku delovao mi je interesantno. Sigurno je da je koži lepše bez šminke, a i bolje je što duže biti dete, samo što vidim da današnje devojčice hoće da što pre odrastu.

Da li vašoj koži smeta šminka?

– Veoma, jedva čekam da odem na more jer tada ništa ne stavljam na lice. Znam da danas postoje brojni tretmani, mnogi su vrlo efikasni, ali svi zahtevaju kontinuitet. Podrazumeva se da posle tretmana ne možeš da se šminkaš, a ja svake druge večeri imam predstavu ili neki događaj, pa moram da se sredim. Uz to, kad mi se ukaže slobodno vreme, možda je termin već popunjen. Međutim, čim se pojavi nekoliko slobodnih dana, idem u beauty centar u kom se prepuštam znanju doktorke Nevenke Rafailović.

Svojevremeno ste bili zadovoljni dejstvom tečnog kiseonika. Da li ga još uvek koristite?

– Da, jer prija mojoj koži, a nedavno sam počela da stavljam i sodu bikarbonu bez aluminijuma. Pomešam je s malo vode, pa onda tu pastu nekoliko minuta držim na licu. Dok je spiram, uradim piling koji divno očisti kožu. Koliko god se umivala gelom i lice čistila micelarnom vodom, nikad nemam utisak da je toliko čisto kao posle ovog “tretmana”. Limun je dobar za flekice. Zaista izbeljuje kožu, ali ne treba preterivati. “Loreal” je nedavno lansirao “crnu masku” koja mi jako prija.

Da li ste na neki poseban način spremali lice i telo za letovanje?

– Nije bilo zbog letovanja, a nije bilo ni nedavno, ali sam prezadovoljna. Prošle zime uradila sam epilaciju nogu. Taj tretman bitno je promenio moj doživljaj leta. Mislim da ništa bolje nisam mogla da uradim za svoje noge.

Koji su vam make-up proizvodi najdraži?

– Uglavnom stavim korektor, malo rumenila i maskaru. Kad pokriješ podočnjake, skoro da ti više ništa i ne treba, pa zato volim da imam kvalitetan korektor. Najčešće biram “Msc”, “Urban Decay”, a taj brend ima i veoma dobre pudere i senke. Za obrve koristim senku “Anastasia Beverly”. Velika je istina da treba koristiti što bolju šminku. Nikad mi nije žao kad za nju dajem pare, baš kao ni za četkice.

Svojevremeno ste dobili nagradu za najnegovaniju kosu. Šta joj sve radite?

– Moja frizerka Srna brine o njoj. Sada koristim “Olaplex”, koji je savršen za svakoga ko ima oštećenu kosu. Bolje prištedeti pa izdvojiti novac za taj tretman, jer posle njega kosa bukvalno oživi, zdravija je, bujnija, lepša.

Rekli ste da ste vi i vaš suprug Matija veliki gurmani. Kako, uprkos tome, imate tako dobru liniju?

- U poslednje vreme ne treniram, ali često imam predstave i mnogo šetam. Nastojim da, kad god je moguće, gde god mi treba idem pešice. Nekad gotovo i s jednog na drugi kraj grada. Nedavno sam krenula na Boven masaže, koje mi veoma prijaju. Ove masaže, koje su ime dobile po svom tvorcu, deluju na bilo koji disbalans u organizmu, a tokom tretmana dolazi do stanja duboke relaksacije, čime se pokreću urođeni procesi regeneracije.