Story Café

Džulija Roberts: Zvuk trube u Srbiji je nezaboravan

Autor: | 10/08/2017

Džulija Roberts: Zvuk trube u Srbiji je nezaboravan

Otkako je tokom snimanja filma "Meksikanac" 2002. godine upoznala svog supruga, scenaristu i producenta Danijela Modera (47), proslavljena glumica Džulija Roberts (49) trudi se da ga prati u stopu kao prava podrška. Poslovni projekti naveli su ga u Srbiju, te je ona odlučila da zajedno s njim i njihovo troje dece, ćerkom Hejzel (12) i sinovima Fineasom (12) i Henrijem (10), doputuje u Beograd.

Amerikanka ne krije da je jedva čekala posetu Srbiji jer je još odranije dosta toga lepog čula o našoj zemlji.

– Neko mi je doneo iz Srbije CD s veoma upečatljivom muzikom. Zvuk trube je nezaboravan. Za proslavu jednog rođendana puštali smo je, igrali uz nju i svima se dopalo – svojevremeno je izjavila glumica, koja je uživala u Beogradu.

Na iznenađenje svih, potpuno slobodno, skromno odevena, bez trunke šminke i telohranitelja prepustila se čarima Beograda, u društvu dece i supruga. Najviše vremena provodila je na Kalemegdanu koji ju je svojim prelepim pogledom na ušće Save u Dunav, zelenilom i tragovima srpske istorije očarao. Pored hotelske hrane i suši bara, filmska umetnica insistirala je da proba i srpske specijalitete, te je imala priliku da oseti gostorpimstvo jednog restorana domaće hrane na Dorćolu.

Dok se njen suprug oduševio leskovačkom mućkalicom, a njeni mališani ćevapima, kojih prosto ne mogu da se zasite, Džulija je kao vegeterijanac ostala dosledna prženicama s rukolom, maslinama i sirom. Domaćin je za glumačku divu imao samo reči hvale i objasnio da je istina kada kažu da su najveće zvezde, zapravo, najskromniji ljudi.

Iako joj je slobodan obilazak gradom veoma prijao, tome je "zgodna žena" mogla da se posveti samo par dana. Onog momenta kada su je prvi paparaci uočili, njenoj nesmetanoj šetnji došao je kraj. Kada ih je ugledala ispred hotela, potražila je pomoć obezbeđenja.

Prema navodima upravnika, bila je u šoku, jer nije mogla da veruje da je čak i u Srbiji popularna. Posle toga više je koristila sporedni izlaz te je nesmetano pomagala suprugu oko odabira lokacija za film o beletskom igraču Rudolfu Nurejevu, a tim povodom posetili su i banju Vrujci.

Inače, Džulija i Danijel ove godine proslavili su petnaest godina braka i jedan su od najskladnijih parova Holivuda, te ne čudi što su nerazdvojni čak i u poslovnih poduhvatima.