Story Café

Mladi par s velikim ciljevima - Aleksa Perović i Milica Pajčin: Intimna oaza za zaljubljene

Mladi par s velikim ciljevima - Aleksa Perović i Milica Pajčin: Intimna oaza za zaljubljene

Pobednik takmičenja Zvezde Granda Aleksa Perović pronašao je svoju sreću uz Jutjub zvezdu Milicu Pajčin s kojom je pre pola godine započeo zajednički život u šarmantno opremljenom stanu u centru Novog Sada

Prva sezona muzičkog takmičenja "X Factor”" iznedrila je mlade nade domaće pop scene, među kojima se izdvojio Aleksa Perović (22), tada osamnaestogodišnji učenik iz Kraljeva koji lepo peva, piše poeziju i komponuje numere. Mnogobrojni talenti doveli su ga do samog finala, a posle nekoliko godina, odlučio je da još jednom oproba svoje mogućnosti. Ovog puta prijavio se za muzički šou "Zvezde Granda", iz koga je nakon devet meseci vrednog rada izašao kao pobednik. Mladi pevač kome se "smeši" blistava karijera, tokom učešća u takmičenju upoznao je i sadašnju devojku Milicu Pajčin (22), među decom poznatu kao Leni. Reč je o popularnoj Jutjub zvezdi koja je deo ekipe kanala "Yasserstain" specijalizovanog za edukaciju najmlađe populacije. Nakon netipičnog upoznavanja, srećni par otpočeo je vezu u kojoj oboje uživaju sigurni da će ostati zajedno do kraja života.

– Tokom učešća u takmičenju `Zvezde Granda` dobijao sam mnogo poruka od devojaka, a neću slagati ako kažem da mi se najveći broj njih udvarao. Međutim, kada mi je Milica poslala poruku na Instagramu, odmah sam shvatio da je potpuno drugačija od drugih devojaka. Pre svega, ona mi se obratila rečima podrške bez bilo kakvih drugih namera, a kada smo počeli da se dopisujemo, bio sam oduševljen njenom pismenošću i načinom na koji se izražava. Ubrzo smo razmenili brojeve telefona, dogovorili smo da se vidimo, a onda i počeli da se zabavljamo – tvrdi Aleksa čiju devojku starija publika poznaje kao jedno od zaštitnih lica kompanije "Telenor" dok je nedavno sklopila dogovor o saradnji i s "Lilly drogerijama":

– Milica je među decom mnogo popularnija od mene. Kada krenemo u šetnju ili odemo na bazen, najmlađi više prilaze njoj nego meni, pa u šali volim da kažem da sam ljubomoran. Kanal na kome ona radi snima edukativne klipove kroz koje uči decu lepom ponašanju i mnogim korisnim stvarima. Ona je i veoma talentovana pevačica i ima mnogo bolji sluh od mog – iskren je pobednik "Zvezda Granda" koji nam je otkrio i zbog čega je sa svojom izabranicom odlučio da živi u Novom Sadu:

– Živeo sam tri godine u Beogradu, ali shvatio sam da mi brz životni tempo u prestonici nimalo ne prija. Potičem iz Šumadije, tačnije iz Kraljeva, gde se živi na potpuno drugačiji način i gde su ljudi mnogo srdačniji. Pošto se moja rođena sestra preselila u Novi Sad, shvatio sam da će mi tamo biti bolje, pa sam i sam počeo da tražim stan. Baš u tom periodu upoznao sam Milicu koja je iz vojvođanske prestonice te smo posle samo dva meseca veze počeli da živimo zajedno. To nije bila brzopleta, već veoma promišljena odluka. Nas dvoje smo za vrlo kratko vreme shvatili da u potpunosti odgovaramo jedno drugom, a kada nađete pravu osobu, ne treba gubiti vreme. Volim njene navike, kao i ona moje, pa savršeno funkcionišemo. Kao i u svakoj vezi, nekada dođe do nesuglasica, ali sve nesporazume rešavamo na miran način.

Buduća zvezda pop muzike pronašao je mir sa svojom emotivnom partnerkom u malom stanu u centru Novog Sada koji su zajedno uredili, kao što od početka dele sve poslove koji se tiču vođenja njihovog skromnog domaćinstva.

– Napustio sam porodični dom sa osamnaest godina i od tada sam zarađujem i plaćam svoje račune, ali i radim sve kućne poslove – od čišćenja do pripreme obroka. Mnoge od tih stvari radio sam i dok sam živeo sa sestrama i roditeljima jer smo se uvek trudili da odmenimo mamu. Drago mi je što sam tako rano otišao od kuće jer smatram da bi svako nakon punoletstva trebalo da počne da brine sam o sebi. Voleo bih da jednog dana i moja deca budu samostalna kao ja – objašnjava Perović i dodaje:

– Milica i ja veoma smo uredni, pa iako moram da priznam da ona češće brine o našem stanu, kada ima obaveze, ja uvek volim da počistim i spremim ručak. Odlično pripremam paste i palačinke, a znam i da skuvam pasulj i sve vrste čorbi. S druge strane, moja devojka ume da obavlja takozvane muške poslove, tako da u našem domu sve uvek funkcioniše besprekorno.

Mladi pevač tvrdi da s devojkom često posećuje roditelje u Kraljevu, ali da uvek kada im se ukaže prilika, idu i u Bački Jarak gde je njen porodični dom.

– U proseku dva puta mesečno odlazimo kod moje familije u koju se Milica uklopila kao da je oduvek živela s nama. Prija nam kada malo promenimo sredinu, pa zato kad god nam se ukaže prilika, posećujemo i njen porodični dom. Njen brat je nedavno počeo da me uči da igram tenis, tako da smo nas dvojica stalno zajedno i mogu da se pohvalim da mi za sada ide odlično.

Dok uživa u svojoj ljubavi, Aleksa polako kuje planove za buduću karijeru koju želi da zasnuje na autorskim pesamama, a cilj mu je da postane pevač koji će držati velike koncerte u najvećim dvoranama i na stadionima.

- Pre nego što sam se prijavio za takmičenje `Zvezde Granda` napravio sam mnogo autorskih pesama u modernom, klupskom maniru, koje možda najviše podsećaju na numeru `Ludak kao ja` Željka Joksimovića. Prijavio sam se za učešće u tom šou-programu na nagovor prijatelja Dušana koji se takođe takmičio i nisam očekivao da ću pobediti, ali sam mnogo srećan zbog toga. Kada gledam snimke svojih nastupa, shvatam da sam mnogo napredovao od perioda kada sam učestvovao u `X Factoru`, a kroz samo takmičenje naučio sam mnogo toga. Najdragoceniji su mi bili saveti Dragana Stojkovića Bosanca koji me je često kritikovao, ali uvek kada bih razmislio o njegovim zamerkama, shvatio bih da je potpuno u pravu. Usvajao sam sve njegove primedbe i na kraju je to rezultiralo tako što mi je dao maksimalnih dvanaest poena u finalu, što me je prijatno iznenadio – objašnjava pevač koji tvrdi da je bio veoma iznenađen uslovima u "Grandu":

– Moram da priznam da sam imao predrasude prema toj produkciji i na početku sam oklevao da li da se prijavim za takmičenje. Međutim, ubrzo sam shvatio da tu kuću vode veliki profesionalci i da smo imali mnogo bolje uslove nego u prethodnom takmičenju. Narod smatra da je u `Grand produkciji` zastupljena samo folk muzika, ali nije tako. Sama činjenica da smo ove godine pobedili Riste Risteski i ja, koji pevamo pop melodije, govori u prilog tome da oni i te kako prate nove trendove.

Trenutno najpopularniji Kraljevčanin leto provodi pripremajući novi materijal koji će predstaviti publici na jesen i nada se da će njegove pesme biti veliki hitovi.

– Kao što sam rekao, želim da negujem svetski zvuk koji je prilagođen našim prostorima. Objaviću novu pesmu u septembru i trenutno biram melodiju i tekst, a potom ću kao pobednik imati priliku i da snimim svoj prvi CD. Publici mogu da obećam da će to biti nešto potpuno dugačije od onoga na šta je navikla. Želim da svoju karijeru gradim na autorskim numerama koje ću sam komponovati i verujem da ću uspeti u tome – iskren je Aleksa koji s podjednakom sigurnošću tvrdi da je i Milica devojka s kojom želi da provede život:

– Milicu već zovem svojom ženom, jer sama činjenica da smo odlučili da živimo zajedno govori u prilog tome da sam u njoj pronašao sve što mi je potrebno i da imamo ozbiljne planove.