Blog

Nikola Rokvić - Šarmer na sceni i van nje

Nikola Rokvić - Šarmer na sceni i van nje

Nikola Rokvić pesme i muziku nosi u krvi. Muzički talenat nasledio je od oca Marinka Rokvića, koji je popularnost širom bivše Juge stekao izvođenjem narodnih pesama.

Prepoznatljivu boju glasa i osećaj za note Nikola je tokom godina razvijao, pa danas spada u naše najbolje pevače mlađe generacije.

Šarmantni pevač iza sebe ima tri studijska albuma. Nikola je, kao i njegov otac, karijeru započeo kao izvođač narodnih pesama. Tokom vremena, udaljio se od tog muzičkog pravca i približio pop zvuku.

Njegovi fanovi rado ističu da Nikola ima gospodski karakter i da su maniri, pored pevačkog umeća, upravo ono što ga izdvaja u moru drugih javnih ličnosti. Zbog svoje vedre prirode, on je omiljen i među kolegama.

Nikola Rokvić - Pesme po meri

Već prvi Rokvićev album, Oprosti mojoj mladosti, najavio je pevača izuzetnih vokalnih sposobnosti. Pesme Oprosti mojoj mladosti, Željo moja, S kim si me noćas varala, Ja sam tvoj i kad spavam sa njom brzo su zaživele i postale rado slušane.

Drugi album, Prećuti meobjavljen je 2008, a najviše uspeha postigla je numera Al' nema nas. Pesmu Med i slatko grožđe otpevao je na Grand festivalu i smatra je najboljom u dosadašnjoj karijeri.

Ovaj put je njegov treći album i ujedno ulazak u svet nešto drugačijeg zvuka.

Izuzetan uspeh postigla je Rokvićeva pesma Evo ide proleće, koju smo prvi put čuli u popularnoj domaćoj seriji Žigosani u reketuSudeći po komentarima ispod snimka ove pesme na Jutjubu, Nikola je napravio pun pogodak.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Postoji i anegdota u vezi sa ovom numerom. Naime, pesma je u Rokvićevoj fioci stajala punih deset godina. Kada ju je prvi put čuo, Dragan Bjelogrlić je odmah poželeo da je iskoristi u nekom od svojih filmova ili serija. Rekao je Nikoli da pesmu čuva, a kada je počelo snimanje Žigosanih, bio je pravi trenutak da se pesma Evo ide proleće predstavi publici.

Harizmatični pevač ovacije je dobio i za premijerno izvođenje pesme Od ludila do ludilakoju peva u duetu sa Nikolom Marinkovićem Džonijem. S obzirom na to da je nastupio pred više hiljada ljudi, uoči dočeka odbojkaša na balkonu Skupštine grada, Nikola je prezadovoljan reakcijama publike. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Kada je u pitanju Nikola Rokvić, pesme koje izvodi omiljene su ne samo među mlađom populacijom, već i među onima koji decenijama uživaju u dobroj kafanskoj muzici.

Ljubav i porodica su mu na prvom mestu

Atraktivni lepotan svoju karijeru gradi isključivo kvalitetnim izvođenjem svojih i tuđih pesama. Za njega se nikada nisu vezivali nikakvi skandali, a poznat je po tolerantanciji i strpljenju.

Nikola Rokvić širem auditorijumu postao je poznat 2010, nakon učešća u rijalitiju Survivor. Gledaoce je odmah osvojio svojom spontanošću i vedrinom. Tokom nekoliko meseci, pratili smo njegove avanture i dogodovštine u divljini. Tamo je upoznao i ljubav svog života, manekenku Bojanu Barović.

https://www.instagram.com/p/B71d9kfAsPK/

Ovaj skladni par od samog početka je plenio pažnju svojom odmerenošću i lepotom, a stvari su ostale nepromenjene do danas. Iako su mnogi bili sumnjičavi po pitanju njihove veze, ispostavilo se da su Bojana i Nikola stvoreni jedno za drugo. Nikola je Bojanu zaprosio 2015, na novogodišnjem nastupu ispred Skupštine grada i od tada su nerazdvojni.

https://www.instagram.com/p/B9Dd7cRAIMz/

Rokvići su u međuvremenu postali bogatiji za dvoje dece, ćerku Leonu i sina Simeona, a trude se da ih odgajaju u tradicionalnom duhu. Popularni par želi da svojim naslednicima usadi prave životne vrednosti. Oboje su podjednako angažovani oko vaspitanja i odgajanja mališana.

Bojana i Nikola slažu se u tome da im je porodica na prvom mestu. Kako sami kažu, roditeljstvo je dalo potpuno novi smisao njihovom životu. Iako mladi, shvatili su da su za dobar brak, pored obostrane ljubavi, neophodni i iskrenost, praštanje i kompromis.

Čitajte Story! Zanimljivosti iz sveta poznatih, moda, sport, lepota, recepti i saveti na jednom mestu.

Komentari (0)

Loading