Lepota

Ne mučite se više: Pridržavajte se ova tri koraka i imaćete savršeno nežna stopala

Otkrijte uz pomoć kojih koraka možete imati negovana i savršeno nežna stopala

Ne mučite se više: Pridržavajte se ova tri koraka i imaćete savršeno nežna stopala

Freepik

Bez potrebe za skupim tretmanima imaćete uvek nežna i glatka stopala, uz samo tri koraka. 

Leto i visoke temperature su savršeno vreme za laganu i otvorenu obuću. Nošenje sandala mnogim ženama donosi ozbiljan problem i zahteva efikasno rešenje. Tako ćete uvek biti spremni da uđete u sandale.

Pročitajte: Završava se nostalgija za kolagenom

Ne dozvolite da vam ispucale pete kvare izgled i samopouzdanje – posvetite malo vremena sebi i uživajte u besprekornom izgledu vaših stopala.

Namakanje stopala u vodi

Ovo je prvi korak koji će vam olakšati negu stopala.

U lavor sa dosta tople vode dodajte šaku krupne morske soli i par kašika jabukovog sirćeta. Potopite noge i opustite se dvadesetak minuta.

Stockphoto

 

Topla voda omekšava vodu i dopušta lakše uklanjanje mrtvih ćelija kože. Morska so i jabukovo sirće utiču na dublje omekšavanje kože, što je potrebno za sledeći korak.

Piling i struganje stopala

Piling i struganje stopala uklanjaju mrtve ćelije i čine stopala glatkim i sjajnim. Piling za stopala ne morate kupovati, već ga napraviti od sastojaka koje imate u kuhinji.

Pročitajte: Uživajte u suncu i preplanulom tenu uz adekvatnu zaštitu

Što bolje sjedinite smeđi (krupan) šećer i maslinovo ulje, tako da dobijete smesu pogodnu za nanošenje na kožu. Kružnim pokretima i što laganije nanesite smesu na stopala.

Kako biste uklonili zadebljanje, to jest mrtvi sloj kože koristite turpiju za stopala ili kamen. Turpijanje obavljajte što nežnije, kako ne biste oštetili sloj zdrave kože.

Hidratacija

Nakon prethodnog koraka, važno je da stopala temeljno osušite i u kožu utrljate hidrantnu kremu ili vazelin. Hidratacija je ključni korak za sprečavanje pucanja kože.

Nanesite bogat sloj omiljene hidrantne kreme, posebno na pete, i masirajte dok koža ne upije.

Stockphoto

 

Dodatni saveti za negu stopala

Nakon nanete kreme ili vazelina, obujte pamučne čarape i ostavite ih na nogama tokom noći. Ovako će krema imati dovoljno vremena da prodre u kožu i omekša je. Već sledećeg jutra imaćete meka i glatka stopala.

Da biste održali stopala u savršenom stanju, pridržavajte se ove rutine barem jednom nedeljno.

Nosite udobnu obuću koja ne pritiska previše pete. 

Koristite hidratantnu kremu za stopala svakodnevno, posebno tokom sušnih meseci.

Komentari (0)

Loading