Blog

Emina Jahović – Biografija kao filmski scenario (VIDEO)

Emina Jahović – Biografija kao filmski scenario (VIDEO)

Emina Jahović – biografija popularne pevačice prilično podseća na scenario za film. Poreklom iz Novog Pazara, ona nije mogla ni da nasluti gde će je život odvesti. Lepota, talenat i strast za muzikom bili su dar koji joj je dat i put koji je odlučila da sledi.

Emina Jahović – Biografija koja zadivljuje

Odrastajući u porodici uglednih lekara, sa starijom sestrom Sabinom i bratom Mirsadom, Emina je prvo trenirala košarku kao i njen brat. Međutim, ljubav prema umetnosti usmerio ju je prema muzici i javnoj sceni.

Njena višestruka nadarenost omogućila joj je najpre učešće u školskom horu, potom sviranje gitare u muzičkoj školi i igranje u folkloru, a kasnije i brojne pevačke nastupe. Nakon završenih studija menadžmenta na privatnom univerzitetu, uviđa da je pevanje ipak njena istinska ljubav.

https://www.instagram.com/p/BvoziPXn4y3/?utm_source=ig_web_copy_link

Pevačka karijera Emine Jahović zvanično je počela 2002. godine, učešćem na Pesmi evrovizije, u svojstvu predstavnika Bosne i Hercegovine. Njeni nastupi su bili veoma zapaženi i na drugim muzičkim manifestacijama, poput Sunčanih skala i Beovizije.

Zbog izuzetne lepote i glumačkog talenta, Eminu mnogi porede sa španskom filmskom zvezdom Penelope Kruz. Ipak, njen očaravajuć izgled i specifičan muzički izraz predodredili su je za estradnu scenu i učinili je jednim od najprepoznatljivijih muzičkih izvođača u regionu.

Gradeći muzičku karijeru, Emina je snimila duete sa nekim od najpoznatijih kantautora sa ovih prostora: Dinom Merlinom i Željkom Joksimovićem. Sarađivala je i sa Harijem Varešanovićem, sa kojim je imala brojne nastupe.

Dueti koji su takođe obeležili njenu karijeru bili su neki od najvećih hitova: Još ti se nadam sa Sašom Kovačevićem i Beograd priča sa Dženanom Lončarevićem.

Dve pesme sa Natašom Bekvalac – Gospodine i Muško više ne mogu postale su apsolutni hitovi, sa ukupno osam i po miliona pregleda na Jutjubu.

Ljubav od Novog Pazara do Istanbula

Iza Emine Jahović su dva braka. U prvi je ušla veoma mlada, sa samo sedamnaest godina. Prva bračna zajednica, sa Aladinom Đulovićem iz novog Pazara, nije potrajala dugo, tek nekoliko meseci. Emina je žudela za estradom i prvim albumom, a to nije bilo u skladu sa patrijarhalnim porodičnim životom kojim je živela Aladinova porodica.

Desetak godina kasnije, započela je vezu sa popularnim turskim pevačem i kantautorom, Mustafom Sandalom. Veza je ubrzo krunisana brakom, u kom su rođena dvojica sinova, Jaman i Javuz. Nakon četrnaest godina, par je odlučio da stavi tačku na svoju ljubavnu priču.

Emina i Mustafa su nakon razvoda ostali u prijateljskim odnosima i zbog dece ponekad organizuju zajednička porodična okupljanja. Bliski prijatelji nekadašnjeg poznatog para tvrde kako do razlaza nije došlo slučajno, te da je po sredi bila ljubomora i treća osoba.

Bez obzira na razloge, brakorazvodna parnica je brzo okončana i bivši bračni par je dogovorio sve imovinske pojedinosti. Dve trećine velelepne vile, vredne oko tri miliona evra, pripali su Emini, kao i visoki novčani iznosi na konto alimentacije za decu i njenog mesečnog izdržavanja.

Nakon okončanja braka sa Mustafom, mediji su brujali o pevačicinoj vezi sa imućnim turskim biznismenom Sadetinom Saranom. Iako je u Sadetinu našla utehu nakon razvoda, posle samo nekoliko meseci, došlo je do raskida. Par se ubrzo pomirio, ali se ljubav ipak ugasila. Veza između Emine i turskog milijardera odavno više nije aktuelna i, koliko je poznato, pevačica je trenutno sama.

Emina Jahović – Biografija talentovane i nikad lepše žene

Osim po muzičkoj karijeri i ljubavnom životu, Emina Jahović je u Turskoj poznata i po svom glumačkom umeću. Turskoj i domaćoj publici se predstavila kao glumica u popularnoj seriji Polje lala. Njen dar za glumu i motivisanost da bude uspešna i u ovoj umetnosti dodatno su podstaknuti negodovanjem ondašnje javnosti zbog toga što je glavnu ulogu dobila Srpkinja, a ne neka žena iz Turske.

Ostavivši po strani turbulencije u privatnom i glumačkom životu, pevačica je pronašla snagu za nove muzičke projekte. Nedavno je objavila singl Kriziram, koji za nepune dve nedelje beleži skoro milion i po pregleda na Jutjubu.

Emina Jahović u novom spotu izgleda bolje nego ikad, a fanovi su oduševljeni njenim novim lukom. Sudeći po komentarima, omiljena zvezda im se jako dopada kao zanosna plavuša.

Emina se raduje što je njena promena naišla na pozitivne reakcije publike i zbog toga razmišlja da još neko vreme bude plavokosa. Možda će koncert u Areni, koji je najavila za kraj ove godine, biti upravo u znaku snažne plave žene.

Komentari (0)

Loading