Blog

10 tajni o lepoticama iz grupe Hurricane

10 tajni o lepoticama iz grupe Hurricane

Hurricane devojke - Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević 'uraganski' osvajaju kako domaće, tako i inostrano tržište. Bile su potpuno spremne za nastup na Pesmi Evrope 2020, a mnogi smatraju da su važile i za favorite

 

Čuveno muzičko takmičenje Evrovizija, prvi put u istoriji je otkazano zbog pandemije virusa korona. Izostaće ona sjajna atmosfera ispred malih ekrana, navijanje, glasanje, komentari ko je koga 'zakinuo' za bodove...

Ipak, Evrovizija se održava, ne u Roterdamu kako je bilo planirano, već se takmičenje preselilo u domove predstavnika zemalja koje svoje numere izvode na Eurosong YouTube kanalu.

Program je počeo sinoć. Predstavljene su podbedničke pesme Australije, Belorusije, Irske, Litvanije, Makedonije, Rusije, Slovenije, Švedske, Azerbejdžana, Belgije, Hrvatske, Kipra, Izraela, Malte, Norveške i Ukrajine.

Trio Hurricane sa svojom vatrenom pesmom "Hasta la vista" predstavljaju Srbiju 14. maja!

Ovogodišnja Pesma Evrope odvija se na zvaničnom YouTube kanalu muzičkog takmičenja. Pogledajte OVDE.

Hurricane devojke - Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević pobedile su na nacionalnom takmičenju "Beoviziji" i bile su potpuno spremne da za nastup na Evroviziji, ali nepredviđene okolnosti su to sprečile.

Mnogi strani mediji Hurricane dame su smatrali favoritima ovogodišnje Pesme Evrope.

A sada izdvajmo 10 stvari koje treba da znate o grupi Hurricane. Da krenemo...

1. Ime su dobile po uraganu

Priču o formiranju grupe objasnio je njihov osnivač Zoran Milinković. Nakon što su uragani Irma i Maria opustošili Karibe 2017. godine, Milinković je učestvovao u naporima na raščišćavanju na ostrvu Sveti Martin. Po povratku u Srbiju je formirao grupu kako bi ljudima sa Kariba poslao poruku podrške.

Prvi singl Hurricane benda nazvan je "Irma, Maria". U spotu su pokazali prizore nakon uragana, dok je pesma pripovedala o snazi i volji za obnovom posle tragedije.

2. Hurricane imaju iskustvo na Evroviziji

Dve članice benda - Sanja Vučić i Ksenija Knežević imaju iza sebe dragoceno evrovizijsko iskustvo. Ksenija se prva plasirala na ovo takmičenje 2015. godine kada je bila prateći vokal u grupi koja je predstavljala Crnu Goru. Sanja Vučić je predstavljala Srbiju 2016. godine sa dramatičnom baladom "Zbogom (Shelter)". Kvalifikovala se za veliko finale i došla do 18. mesta.

3. Ksenija Knežević je ćerka prestavnika Crne Gore na Evroviziji

Ne samo što Hurricane dame imaju veze sa Evrovizijom zbog ličnih iskustava, Ksenija Knežević je ćerka poznatog pevača Kneza. On je Crnu Goru na Pesmi Evrope predstavljao 2015. godine, kada Ksenija je bila član očevog tima pratećih vokala. Pesma je završila na 13. mestu, što je do sada najbolji rezultat susedne zemlje.

Postoji i jedna anegdota vezana za ovaj nastup. Navodno je Željko Joksimović, autor pesme "Adio" u šali rekao da će Ksenija otići na Evroviziju umesto svog oca kada je čuo njen glas.

4. Hurricane su Dan zaljubljenih provele sa Džonijem Depom

Pored bogatog iskustva sa Evrovizijom, Hurricane devojke su se družile i sa holivudskim zvezdama. Naime, u februaru 2019. godine, američki glumac Džoni Dep na Dan zaljubljenih bio je u Beogradu. Tu je slučajno naleteo na ženski bend i veče su proveli zajedno u prijatnoj atmosferi. To je za Ivanu Nikolić bilo poput sna, pošto je Džoni Dep jedan od njenih najvećih idola.

5. Sanja Vučić ima iskustva u različitim žanrovima

Iako je Hurricane osnovan kao bend koji je u pop vodama, njihovo muzičko iskustvo je mnogo bogatije. To se posebno odnosi na Sanju Vučić. Pored završene srednje muzičke škole u Kruševcu specijalizovane za solo pevanje, Sanja je bila članica crkvenog hora "Knez Lazar". Inače, Sanja je čak pokušala da postane i operska pevačica na Muzičkoj akademiji u Beogradu, što je otkrila u jednom intervjuu.

6. Ivana Nikolić je kraljica plesa

Ne samo što su Hurricane maestralne u pevanju, dobro se snalaze i u plesu. Grupa već ima obučenog plesača među njima - Ivanu Nikolić. Počela je plesom da se bavi sa 14 godina pridruživši se plesnoj školi Boom 18 u Nišu. Tu je trenirala šest godina. Učestovala je na brojnim državnim i međunarodnim plesnim takmičenjima. Osvojila je brojne nagrade i postala višestruka šampionka u plesu.

7. Sanja Vučić govori više jezika

Ako se nekim slučajem desi da Sanja Vučić poželi da napusti muzičke vode, sigurno neće imati problem da pronađe angažman kao prevodilac. Sanja je skoro diplomirala na Filološkom fakultetu na odeljenju za orijentalne jezike, književnost i kulturu i govori četiri jezika - portugalski, španski, italijanski i engleski. Poseduje i dva sertifikata British Council-a za engleski jezik. Čak i to nije sve. Ona je, takođe, počela da uči arapski i hebrejski. Neki njeni pratioci na društvenim mrežama su prokomentarisali da bi zbog svega toga karijeru mogla da nastavi u Ujedinjenim nacijama.

8. Hurricane su postigle veliki uspeh u Srbiji

Hurricane dame su u početku objavljivale pesme samo na engleskom i bile su fokusirane na inostrano tržište. Međutim, bend se odlučio i za karijeru u Srbiji. Njihova prva pesma na srpskom jeziku bila je "Favorito" i objavljena je u septembru 2019. godine. Preko noći su osvojile srca publike. Trenutno imaju više od 50 miliona pregleda na YouTube-u. Inače, pomenuta pesma bila je jedna od najslušanijih na Balkanu tokom prošle godine.

Hurricane Favorito

9. Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević su priznate među kolegama

Pored toga što su privukle pažnju domaće javnosti, one su poštovane i među kolegama. Mnogi poznati muzičari su ih podržali, uključujući, pre svega Jelenu Karleušu.

Uprkos nesrećnom otkazivanju predstojeće Evrovizije, Hurricane devojke nisu odustale od puta ka vrhu domaće muzičke scene. Pokrećući hashtag #hastalavistachallenge, devojke su želele da ljude pokrenu na ples i širenje pozitivne energije.

Hurricane Avantura

10. Hurricane dame podižu svest

Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević tokom mučne pandemije virusa korona izdale su novi singl pod nazivom "Roll the Dice", podsećajući ljude da ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i druge. Slale su i poruke ohrabrenja svim herojima koji su bili na prvoj liniji odbrane od opasnog virusa.

Video za pesmu "Roll the Dice" počinje tekstom:

- Posvećeno svim hrabrim lekarima i medicinskom osoblju, policajcima i ženama, našoj vojsci koja čuva nas, našu decu i stare. Za one koji su na liniji fronta, koji napuštaju sigurnost svojih domova zbog nas. Za sve nas koji ostajemo kod kuće i za one koji to ne mogu. Za sve nas koji čekamo prve zrake leta. Za sećanje na sve nesrećne žrtve.

Komentari (0)

Loading