Celebrity News

Srna Lango: Potpuna sam i bez muškarca, uživam u samoći

Srna Lango: Potpuna sam i bez muškarca, uživam u samoći

Srna Lango u intimnom intervjuu otkriva kako su joj životne tegobe dale šansu da shvati od kojeg je materijala tačno sazdana i da je sebi sada draža nego ikada

Karijera glumice i spisateljice Srne Lango (48) prvenstveno je vezana za teatar, ali je ljubav šire publike osvojila igrajući u popularnim domaćim serijama. Ćerka Dunje Lango posvetila se pisanju, a njeni romani "Gladna godina" i "Zemljo moja, pređi na drugoga" izazvali su veliku pažnju čitalaca.

Buntovna i smela, neumorno traga za idealima, ostajući uvek svoja. Iza sebe ima dva braka i dvojicu sinova zbog kojih joj oči zaiskre kada o njima govori. Mlađi sin Pavle, kojeg ima iz braka s glumcem Irfanom Mensurom, postao je vrlo tražen glumac mlađe generacije.

O sinovima priča strastveno, a o sebi s posebnim mirom mudre žene koja je spoznala suštinu života i shvatila sve najviše što se može, što objašnjava rečju "sabur".

Kada smo s vama radili poslednji intervju, napisali ste monodramu "Lov na srne". Šta ima novo na poslovnom planu, šta pišete i koliko vam je važno književno stvaralaštvo?

Radim na izdanju kratkih priča jer mi je to naručeno. Ali pišem i kad nemam narudžbu. Pasiram sebe i takozvanu stvarnost u fikciju jer se meni moja fikcija čini stvarnijom od stvarnosti, kao što u pozorištu ima više života nego u životu. Nešto onda pretvorim u kratku, nešto u dugu formu. A ponešto postane televizijski koncept za "doći će na red jednog dana". Posvećivanje onome što voliš, a umeš, jedini je način da ostaneš u dosluhu s tačnim sobom. Mnogo volim tišinu koja je preduslov za pisanje, a nerad me plaši.

Pročitajte: Srna Lango -Postoji neko ko ne zna da mi je važan

Tada ste nam rekli i da ljubav nije trenutno "na redu" u vašem životu, ali da postoji neko ko vam je važan. Imate li i dalje takvu osobu ili vam ljubav i dalje nije prioritet?

– Kod mene partnerska ljubav nikad nije prioritet osim ako je već tu. Ne razumem ljude koji idu iz veze u vezu i sebe vide kao polovinu. Cela sam i bez muškarca. Samoću sam izabrala i u svakoj sekundi do sada uživala.

Uvek rado spominjete svoje sinove. Kako se nosite s njihovim odrastanjem i osamostaljivanjem?

– Sinovi su ponos mog života. Oni su sada onaj Beograd u kojem sam rođena pre tri-četiri veka, Beograd koji volim i Beograd koji ume da voli. Takvi kakvi su, apsolutni su dokaz da sve u mom životu ima smisla.

Kojim vrednostima učite sinove, a na čemu im zamerate?

– U poslednje vreme prečesto liče na mene, svaki na svoj način, pa im to zamerim i naglas. Pažljivo sam birala njihove očeve, oce i očuhe, pa računam prevagnuće to valjda. Nadam se. Ostalo kod njih apsolutno obožavam. I različitosti i sličnosti. Duhovite su to barabe, kaldrmaši balkanski, blistavih pameti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pavle Mensur (@pavlemensur) дана 2. Јун 2019. у 6:21 PDT

Pročitajte: Srna Lango - Mogla bih da budem počasni, doživotni član akademije blamova

Pavle je poznati i priznati glumac a Aleksa se bavi privatnim preduzetništvom. Kakvi su karakterom i da li podsećaju na vas u vašim mlađim godinama?

– I nijedan ne čezne za mojom javnom analizom, ako ćemo pošteno. Kvalitetni su to ljudi velikih srca, a komplikovani su, sve misleći da su kao perca laki. Slojeviti, lojalni i fokusirani. Od onih s kojima čovek rado radi i sedi za kafanskim stolom jednako.

Da li ste s godinama tolerantni kao i ranije ili imate sve manje nerava? Praktikujete li meditaciju ili jogu?

– Ako sam bila tolerantna, sad sam još i više. Ne dajem nerve na popust, čuvam ih "za društvo u ćošku". Imam neke svoje načine za čišćenje ovo malo mozga što posedujem. Hodam mnogo i brzo, svakog dana, ne mogu bez toga.

Pročitajte: Šarmantni Pavle – Sin Irfana Mensura i Srne Lango ovako govori o roditeljima (foto)

 Razveli ste se u tišini i dostojanstveno. Da li je lako biti prijatelj s bivšim supružnikom?

– Moguće je ako su dva bivša muža među najkvalitetnijim ljudima koje ste sreli. Niko nije bez greha. Nismo mi posebno civilizovani, mislim, samo smo se pažljivo birali i bavili se suštinom.

Koliko nesigurnosti, a koliko samopouzdanja ima u vama sada?

– Draža sam sebi nego ikada do sada, ako me to pitate. Volim svoju izdržljivost, svoje ljude, volim svoj život, volim i svoje nemoći, zapitanosti, zbunjenost. Ima jedna divna reč u islamskom svetu s još lepšim značenjem, "sabur". To je najviše što se može, a ja sam dotle stigla i ponosna sam na to. To nije gordost ili puka trpeljivost kako neki misle, već upravo suprotno. Kažu da je sabur kad možeš da osetiš miris ruže dok bos prelaziš po trnju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Srna Lango Fan page (@srna_lango_fan_page) дана 14. Апр 2018. у 7:12 PDT

Pročitajte: Irfan Mensur: Kuvam po osećaju, nikad po receptu, pa nisam u stanju da dva puta napravim isto jelo

Da li ste teške i bolne momente proživeli bolje spoznajući sebe?

–Radost je važna kao vazduh, ali nas ona nikada ničemu ne nauči. Samo tegobe daju šansu da shvatimo od kojeg smo materijala sazdani i kuda iz toga dalje. Ko smo u muci i posle muke, to je ono što smo. Ništa drugo. A to je važno da znamo.

Šta ste iz njih naučili?

– Da umem. Da hoću. Da mogu i kad mislim da ne mogu. Sabur.

Komentari (0)

Loading