Celebrity News

Neutešna Severina otkrila: Ovako je protekao naš poslednji susret

Neutešna Severina otkrila: Ovako je protekao naš poslednji susret

Legendarni muzičar Rajko Dujmić podlegao je povredama zadobijenim u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. jula. Brojni obožavaoci širom regiona su u šoku, a njegove kolege, brojni saradnici i bliske osobe puni su lepih uspomena na neponovljivog umetnika. Jedna od njih je i Severina, koja se od Rajka oprostila emotivnim rečima.

– S devet godina sestra me dovela za ruku u „Mozaik” na audiciju za takmičenje „Deca pevaju”. Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim da pevam pesmu „Moja Milena” „Novih fosila”. Remi Kazinoti, tad tek sa završenom Akademijom, rekao mi je: „Ne možeš, mala, tu pesmu peva muškarac...” Odgovorila sam: „Ili tu ili ništa”. On je rekao: „Onda ništa”. I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pevam neku drugu pesmu. Nisam htela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog ugla digla jedna gospođa i rekla: „Slušaj, Remi, pusti ovu malu da peva šta hoće”. To je bila Lepa Smoje. Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u. Pobedila sam...

Pročitajte: Turbulentna noć u Beogradu: Severina uhapšena?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Severina (@severina) дана 4. Авг 2020. у 7:41 PDT


Rajka sam srela slučajno pre dve nedelje, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga videla dugo.
On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada.

Jednom me nazvao i rekao da ima za mene pesmu „Nedostaješ mi”, ali da želi da je otpevam u studiju nakon koncerta u dva ujutro, umornog glasa.

Pevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. „Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo” – kaže i sedne u pet ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklapa u isto vreme, bila sam presrećna, jer je on napisao muziku za „Moju Milenu”... Da je živeo u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pesmama bio u našim životima.


Nedostaješ mi, Rajko... Nedostaješ generacijama koje su rasle uz „Nove fosile”.

„Nedostaješ mi do bola...”

Pročitajte: Posle porodične drame Severina najzad srećna

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Severina (@severina) дана 28. Јун 2020. у 3:04 PDT

Komentari (0)

Loading