Celebrity News

Kako se Džil Bajden snašla u cipelama Melanije Tramp?

Džil Bajden već gotovo dva meseca menja Melaniju Tramp, a evo kako se vremešna i ljupka supruga Džozefa Bajdena snašla u ulozi prve dame.

Kako se Džil Bajden snašla u cipelama Melanije Tramp?

Vreme leti – navršilo se prvih mesec dana otkako je Džozef Bajden (78) postao novi američki predsednik, ali i isto toliko vremena koliko je do sada imala prva dama Džil Bajden (69) da se uhoda na svojoj novoj poziciji. Još neko vreme biće nam čudno što to više nije zanosna i medijima uvek inspirativna Melanija Tramp, ali navići ćemo se. Ako je verovati mišljenju američke javnosti koja pobliže prati sve detalje tranzicije u Beloj kući, promena je svakako nabolje.

Pa dobro, oni koji se više bave politikom novog predsednika, njegovim prvim odlukama i svemu čime će pokušati da što pre izbriše akcije Trampove administracije verovatno znaju o čemu pričaju, ali možemo li biti tako sigurni da će vremešna, svakako ljupka ali i upitno harizmatična Džil adekvatno „popuniti cipele“, u svim svojim izdanjima i potpeticama, u kojima je koračala u ovdašnjoj javnosti voljena Melanija? Za obuhvatniji i, uostalom, pošteniji odgovor na to pitanje ipak bi trebalo da prođe još malo vremena, ali prve naznake već su stigle i idu u korist nove prve dame. Ako Melanija iz nekog bazena u Palm Biču posmatra dešavanja u Vašingtonu, ima li razloga da već bude ljubomorna? Ono što mnogi već u ovom trenutku vide kao očigledan napredak koji je Bajdenova unela na poziciju prve dame jeste njen odnos prema medijima i javnosti uopšte. Za razliku od povučene Slovenke, čiji su intervjui bili prava retkost za protekle četiri godine, čini se da je Džil već u prvih mesec dana uspela da izjednači bilans Melanijinih pojavljivanja pred novinarima za čitav pomenut period.

Pročitajte: Melanija Tramp i Džil Bajden - Borba na visokim potpeticama!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)

 

Džil se svim snagama trudi da pokaže svetu koliko je otvorena i prijemčiva. Takvom se pokazala kada je dekorisala Belu kuću povodom minulog Dana zaljubljenih, ali i kada je istom prilikom na sva usta govorila o toplom odnosu koji neguje sa suprugom presednikom, kao i tajnama koje su doprinele dugovečnosti njihovog 43 godine dugog braka. Amerika, čini se, konačno ponovo ima prvi bračni par koji se voli i za mnoge je to prijatno osveženje.

– Nakon 43 godine braka, više nemamo oko čega da se svađamo – našalila se prva dama, dok je predsednik rekao da, uprkos tome što svi misle da je prava formula za uspeh 50/50, nekada mora da bude 70/30 s bilo koje strane, jer kada je jedan supružnik indisponiran, onaj drugi mora da uskoči i pomogne mu, što su oni radili sve ovo vreme.

Bile su to male bračne lekcije novog predsedničkog para, uz koje je veliki deo američke javnosti uživao, ali ljubav svakako nije bila jedina tema kojom je Džil pokušala da ih osvoji. Po svemu sudeći, ona će želeti da bude angažovana prva dama, fokusirana na brojna pitanja koja muče njen narod, posebno ona koja se tiču pozicije žena, koje još uvek nisu dostigle jednakost. U još jednom od brojnih intervjua koje je već stigla da uradi, Džil je imala jasnu poruku za sve majke kojima je teško da usklade posao i roditeljstvo.

Pročitajte: Džil Bajden, žena koja preti da zauzme Melanijino mesto

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)

 

– Mi, majke, provodimo dosta vremena preispitujući sebe, makar sam ja takva. Pored vremena za karijeru i porodicu, potrebno nam je i vreme za sebe kako bismo ućutkale te glasove u glavi. Ja sam imala sreće, uz svu suprugovu podršku i ostale povoljne okolnosti dok sam odgajala decu i ostvarivala karijeru, ali to ne bi smelo da bude pitanje sreće. Želja mi je da sve majke u Americi imaju jednako dobre uslove da izađu na kraj sa svim izazovima – poručila je Bajdenova.

Nije teško voleti prvu damu koja šalje takve signale, ali još nekoliko dodatnih poena sigurno je postigla kada je jednog jutra prošetala do lokalne poslastičarnice i kupila kapkejkove i popularne „makaronse“ za više od stotinu dolara kako bi podržala male preduzetnike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)

 

Džil je uspela da razneži javnost i kada je dekorisala deo Bele kuće tako da primi svog najmlađeg stanara u novijoj istoriji ovog zdanja. Njen i Džozefov desetomesečni unuk Bo, sin njihovog sina Hantera i njegove supruge Melise, jedan je od novih stanovnika rezidencije i tim povodom Džil je naručila skupocenu kolevku koja je centralni deo njegove sobe. Dečja graja oriće se najpoznatijom kućom u Vašingtonu, ali vreme će pokazati ima li porodični pristup koji je Džil zauzela u osvajanju šireg auditorijuma dovoljno kapaciteta da zameni glamur koji se iselio zajedno s bivšom stanarkom.

 

Komentari (0)

Loading