Celebrity News

Zavirite u uskršnju čaroliju Seke Aleksić: Veljko i ja imamo još samo jednu želju! (FOTO)

Seka Aleksić, folk zvezda koja je nedavno proslavila četrdeseti rođendan otkrila nam je da će na dan najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa poželeti još dece, da ima više razloga za zahvalnost nego za oprost, kao i da je uz veru uspela da promeni neke svoje stavove i načini život lepšim i boljim

Zavirite u uskršnju čaroliju Seke Aleksić: Veljko i ja imamo još samo jednu želju! (FOTO)

Najradosniji hrišćanski praznik pevačica Seka Aleksić (40) obeležiće u krugu porodice. Ona i njen izabranik Veljko Piljikić (37) prvo će prisustvovati bogosluženju, a zatim će se sa sinovima Jakovom (4) i Jovanom (1) zaputiti u Negotin, gde će ih na porodičnom ručku sačekati njeni svekar i svekrva. Po povratku u Staru Pazovu, paru koji dugi niz godina pliva u mirnim bračnim vodama i ponosan je na svoju malu bajku, za porodičnom trpezom pridružiće se Sekina majka i brat, a sve poslastice koje se tog dana budu služile ona će, uz suprugovu asistenciju, lično pripremiti. Seka ne krije da se posebno raduje farbanju jaja, kojih ove godine, po želji starijeg sina, mora biti u plavim nijansama.

– Jakov je sada već veliki, voli da se takmiči u lupanju jajima i naravno porazbija sve (smeh). Dečak je, pa mu je sve to vrlo zanimljivo. Naša jedina želja tog dana je da se okupimo kao porodica i da se deca raduju. Suština je da se zabave. Meni je to najvažnije.

Po tradiciji se na Uskrs sprema pečenica, za šta ste se vi ove godine opredelili?

- Za jagnjetinu s krompirom. Pored toga, na našoj trpezi naći će se i ruska salata, supa i salata sa ćuretinom. Neće nas biti mnogo, tako da nećemo preterivati, poslužićemo sve ono što svako od nas ponaosob voli.

Pročitajte: Da li je Seka Aleksić jedina domaća zvezda koja u domu poseduje ovo?! Zavirite u luksuzan dvorac u Staroj Pazovi (FOTO)

Andreja Damnjanović

 

Koja će biti Veljkova zaduženja?

- Nemamo podeljene obaveze, ispomažemo se i dopunjavamo. Na supruga mogu da se oslonim u svakom momentu. Meni i sinovima ispunjava apsolutno sve želje. Srećna smo porodica, slažemo se i imamo zdrav odnos, što je ključna stvar. Radosna sam što ga imam pokraj sebe. Praznik ćemo obeležili prvo s njegovim ocem i majkom, a najverovatnije će nam se pridružiti i njegov brat iz Švajcarske. Ostatak dana, po povratku u Staru Pazovu, provešćemo s mojom mamom i bratom.

Poznato je da za Uskrs farbate više od 100 jaja, da li će taj broj i ovoga puta biti približan? 

- Kod nas toga dana dolaze mališani iz čitave naše ulice i nekih sporednih. Raduju se slatkišima i jajima koje im pripremamo, zato ih toliko farbam. Draga su bića, puna ljubavi i stoga nastojimo da svakog ponaosob iznenadimo.

 Kojom tehnikom ćete se pri dekorisanju služiti?

- Običnim bojama, smatram da je tako najlepše. Ne pripadam redu ljudi koji se bave iscrtavanjem. Volim, doduše, povremeno da uradim dekupaž. Nije mnogo komplikovano, a rezultat je fantastičan.

Da li ćete svojim mališanima dozvoliti da vam pomognu?

- Jovan je još uvek mali, ali Jakovu ću dozvoliti da zamaže prstiće i zajedno sa mnom farba jaja. Omiljena boja mu je plava, tako da ćemo imati nekoliko nijansi. Vrlo mu je sve to zanimljivo, raduje se i uvek imamo divne fotografije i snimke tog procesa.

Pročitajte: Seka Aleksić oduševila promenom - Da li ste dovoljno odvažne da iskopirate njen look?

Andreja Damnjanović

 

Učite li već sada starijeg sina zašto farbamo jaja, šta je to vera, kako se prekrstiti, da li razume sve to?

- Pokušali smo da sve vezano za veru, tradiciju i običaje približimo njegovom uzrastu. Dobio je na poklon dečiju Bibliju i nastojimo da mu nekoliko puta u toku nedelje iz te knjige pročitamo ponešto i naučimo ga novim stvarima. Već zna par molitvi i vrlo je radostan kada mu pričamo o veri. Po mom mišljenju, Bog je ljubav, stvorio je svet i dao nam sve ovo što danas imamo.

Na čemu ćete prazničnog dana zahvaliti Bogu, a šta ćete ga zamoliti da vam u narednom periodu podari?

- Zahvaljujem mu svakodnevno, ne samo kada je praznik. Molim se da budemo zdravi, a volela bih da nas blagosilja s još dece. To je i moja i Veljkova želja.

Kakvo ste iznenađenje pripremili dečacima za praznik?

- Jakovu smo kupili lutku Spajdermena jer tog junaka trenutno voli, dok smo Jovanu pazarili veliki plastični automobil. Verujemo da će mu biti zanimljiv. Ideja nam je bila da mu poklonimo nešto lagano, što može da podigne i na kraju krajeva, čime neće moći da se povredi. Za Jakija smo dodatno pripremili slatkiše i veliko čokoladno jaje. Kupili smo mu najveće koje smo mogli da pronađemo (smeh).

Ceo intervju pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji od 28. aprila

story

 

 

 

Komentari (0)

Loading