Celebrity News

Ispovest koja ledi krv: Srpska glumica Jelena Helc razvodi se zbog nasilja u porodici

Razvod Jelene Helc Vesković potresao je javnost. Glumica već 10 meseci živi u Berlinu razdvojeno od supruga. Povod za rastanak, kako prenose domaći mediji je porodično nasilje nad njom i četvoro dece.

Ispovest koja ledi krv: Srpska glumica Jelena Helc razvodi se zbog nasilja u porodici

Kako saznaje Nova.rs članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu vodi borbu za starateljstvo, koju je njen bivši suprug pokrenuo pred Beogradskim sudom.

Od 2015. godine, zbog posla svog supruga Milana Veskovića, Jelena je živela u Rumuniji, a zatim u Berlinu. Iz prethodne veze, Jelena ima jedno dete, a u braku sa Milanom dobila je još troje.

Kako je izvor blizak glumici naveo za pomenuti portal Jelena već mesecima sa decom živi odvojeno, a protiv supruga vodi brojne sudske procese zbog nasilja u porodici.

Za isti portal, Jelena je iznela svoju stranu priče:

- Da, već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša *bajka* završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža – zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život – u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško - rekla je ona i dodala da od institucija u Nemačkoj ima punu podršku.

- Nije lako biti sam, boriti se da uspostaviš sasvim novi život…pa još u vreme korone i praktično sam sa sobom…davati izjave i čitati dopise na jeziku kojim slabo barataš. I na sve to boriti se protiv laži i podmetanja najniže vrste, od strane onih koji su ti do juče bili „porodica“. Ogromnu podršku imam i od institucija i od prijatelja koje sam ovde,u međuvremenu stekla.

Jelena Helc Vesković oktriva da kod supruga, sa kojim u poslednje vreme komunicira samo preko advokara, nije uočila nikakvo pokajanje.

- Pošto za sve ovo vreme nema ni priznanja ni pokajanja od strane mog muža, sve se odvija putem advokata i sudova. Procesi vezani za decu se uveliko odvijaju, za razvod čekam zakonsku mogućnost da podnesem zahtev. Umesto da obezbedi izdržavanje svoje dece, rešio je da investira u advokate iako odlično zna da ja tako nešto sebi ne mogu da priuštim. Nastavlja sa finansijskim, psihičkim i emocionalnim nasiljem.

Pre nekoliko meseci njen suprug je pokrenuo postupak za starateljstvo u Srbiji:

- Pre nekoliko meseci moj muž je odlučio da se obrati srpskom sudu, bez da me je o tome obavestio i sada u Srbiji pokušava da mi otme decu. Nažalost, ne vodi se njihovim najboljim interesima nego je i dalje vođen svojim besom. Angažovao je advokata Dragana Krajnovića, poznatog javnosti po slučajevima sumnjivih sporova koji su se završavali loše po majke - završila je ona svoju ispovest i otkrila da je protiv njenog supruga u Nemačkoj podnete krivičana prijava.

Komentari (0)

Loading