Celebrity News

POMIRENJE DECENIJE: Kako je Olivera Kovačević vratila Zoricu Brunclik na RTS posle 20 godina?

Zorica Brunclik i Olivera Kovačević sklopile su primirje, a na RTS-u sinoć se dogodio istorijski trenutak. Zvezda narodne muzike, Zorica Brunclik nastupila je na njihovoj sceni posle 20 godina.

POMIRENJE DECENIJE: Kako je Olivera Kovačević vratila Zoricu Brunclik na RTS posle 20 godina?

Olivera Kovačević, glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Radio Televizije Srbije, napravila je presedan i stavila tačku na sukob koji je pre nekoliko godina imala sa Zoricom Brunclik, koji se poveo povodom Zoričinog pojvaljivanja na javnom servisu. Sada je Olivera učinila ono, na šta su gledaoci RTS-a čekali dve decenije, a Zorica Brunclik zapevala je raskošnim glasom na sceni Radio Televizije Srbije.

Folk zvezda se posle dvadeset godina pauze ponovo vratila na medijski javni servis kao specijalni gost finala „Sabora narodne muzike Srbije“, a titulu utiska večeri podelila je sa Gordanom Šaulić koja je primila nagradu „Nacionalni umetnik“ u ime tragično nastradalog Šabana Šaulića.

Dve kume su tokom čitavog događaja privukle nepodeljenu pažnju prisutnih medija, bacivši u senku čak i same takmičare. Dvadesetominutnim mini-koncertom koji je zajedno sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem održala, Zorica je još jednom pokazala zašto je najtiražnija pevačica na ovim prostorima. Muzičkim spektaklom podsetila je sve gledaoce RTS na hitove koje u njihovom programu tokom dve decenije nisu mogli da čuju u njenom izvođenju.

Pročitajte: Zorica Brunclik se odlučila na veliki korak tri meseca posle smrti KUMA I PRIJATELJA Šabana

RTS

 

 

Po završetku muzičkog dela, Brunclikova i Kemiš su takođe odlikovani najvećom esnafskom nagradom „Nacionalni umetnik“ koje im je u ime SEMUS-a kao organizatora Sabora dodelio domaćin večeri predsednik udruženja Dragiša Golubović.

- Jedan od mojih koncerata je nosio naziv „Moj zvezdani put“, simbolično, jer je put moja karijera, a zvezde su moje pesme, nagrade i priznanja, kojima zaista mogu da se pohvalim za ovih 46 godina. Ono što mogu veceras da kažem je hvala za ovako prestižno priznanje koje sam večeras dobila. To je još jedna zvezda na mom zvezdanom putu i potvrda da ono što sam radila tek treba da dokažem, jer je ovo prva trećina moje karijere. Baš sam skromna (smeh). Ja sam mlada, perspektivna i sad krećem u svet. Našu zemlju i region sam osvojila – rekla je vidno rapoložena Zorica.

Nakon njenog nastupa na scenu je izašla Gordana Šaulić koja je sa suzama u očima primila nagradu dodeljenu Šabanu.

- Tužna sam što primam ovu nagradu u njegovo ime ali i ponosna na sve što je on iza sebe ostavio kao autor i kao izvođač. Hvala svima koji poštuju njegov rad a najviše publici koja ga čuva od zaborava. Drago mi je što mu se ova nagrada uručuje upravo na RTS-u jer je on svoje prve albume snimao za PGP a zgrada ove televizije na Košunjaku počela je da se zida od sredstava obezbeđenih nakon što je album „Dođi da ostarimo zajedno“ prodat u najvećem tiražu u istoriji – rekla je vidno ganuta Gordana. 

 

Komentari (0)

Loading