Celebrity News

Moj verenik je psihički oboleo, nisam mogla da mu pomognem! Maja Volk samo za "Story" otkriva detalje poslednjeg susreta sa Nikosom

Maja Volk, poznata scenaristkinja i fado muzičarka otkriva sve detalje vezane za konačan kraj odnosa s bivšim verenikom, kod koga je nedavno otputovala da bi uzela svoje stvari, ali Grk je odbio da je vidi, a sve njene predmete spakovao je u kese za đubre i ostavio ispred ulaznih vrata

Moj verenik je psihički oboleo, nisam mogla da mu pomognem! Maja Volk samo za "Story" otkriva detalje poslednjeg susreta sa Nikosom

Srpskoj književnici i univerzitetskoj profesorki Maji Volk (62) nikako da se okonča ciklus gorkih životnih razočaranja, ali vedra i optimistična uprkos nedaćama, zadržava dobro poznati osmeh na licu. S toplinom u glasu pričala nam je o svemu što joj se desilo prethodne nedelje, čim se vratila iz Atine, u koju je sa sinom i njegovom devojkom otputovala kako bi od bivšeg verenika i dugogodišnjeg partnera Nikosa uzela svoje stvari. No, taj put bio je prepun gorkih poniženja. Ipak, Beograđanka, koja je greškom ostala bez penzije, zbog čega je njen status trenutno takav da nema nikakva primanja, bez gorčine govori o svemu što joj se desilo kada je stigla ispred Nikosovog stana. Naime, Grk nije želeo da je vidi, kao ni njenog sina, pa je sve Majine stvari spakovao u kese za đubre i ostavio ispred ulaznih vrata dvorišta.

Umesto da očajava zbog onog što joj se desilo, ćerka dr Petra Volka okrenula se svojoj velikoj ljubavi prema zdravoj ishrani i navikama, pa pravi planove za letnje programe zdravlja u svojoj prelepoj kući u Babama, koja poseduje zanimljiv vrt i bazen.

Nedavno ste putovali u Atinu sa sinom da biste uzeli vaše stvari od bivšeg verenika Nikosa. Kako ste se proveli?

Pročitajte: EKSKLUZIVNO! Maja Volk za "Story" - Bolan raskid veridbe!

Privatna Arhiva

 

- Velika je privilegija biti ponovo s detetom kada odraste. Četiri dana s Mihailom i njegovom devojkom bila su pravi blagoslov za mene. Mihailo je i vozio sve vreme, ja sam prvi put bila kao kraljica od Sabe, brinuli su o meni tokom putovanja i boravka u Grčkoj. Vodila sam ih na sva mesta koja sam u Atini volela, od moje pećine i plaže u Varkizi, do prodavnice muzičkih instrumenata u Plaki, indijskog restorana u Monastirakiju i radnje sa specijalitetima od rogača s Krita.

To je bilo prilično emotivno putovanje za vas, zar ne? Nikosa niste ni videli – nije se pojavio da vam vrati vaše stvari. Da li vam je sve to bilo mučno?

- To je bilo konačno stavljanje tačke na jedan period ljubavi. Na kraju je sve i u emotivnom smislu dobro ispalo, jer on nije želeo ni da me vidi, tako da sam čekajući na prijatnom vetriću u dvorištu crkve pedeset metara od njegove kuće bila pošteđena izliva negativnih otrovnih osećanja. S druge strane, moj Mihailo mu je sve rekao na lep način, nije mu dozvolio da vređa i “poklopio” ga je argumentima. Najvažnije je da se veliki blender vratio kući.

Rekli ste i da je on ljut jer je objavljeno u srpskim medijima da ste se venčali. Da li ste imali priliku da mu objasnite nešto vezano za to?

- Ne samo da sam objasnila već sam napisala i celu priču i prevela mu i dala na autorizaciju! Kada je bio zadovoljan, dopustio je da je pročitam na „jutjub” kanalu – priču nazvanu "Brak ili mrak", i ja sam snimila taj video. Ali kada je video stotine komentara koji su bili protiv njega, poludeo je. Čak me je optužio da sam sve komentare koji su bili za njega izbrisala. Tužna istina je da nije bilo nijednog komentara koji bi odbranio takav njegov neobjašnjivi izliv mržnje posle četiri godine. Konačno, malo je uvredljivo da nekoga povredi pomisao da je u braku sa ženom koju navodno voli, zar ne?

Pročitajte: Momci su za njom uzdisali - Ovako je Maja Volk izgledala na pragu tridesetih (FOTO)

Petar Đorđević

 

Nikos vam je ostavio sve vaše svari u kesama za đubre ispred vrata. Mislite li da je to namerno uradio da bi vas povredio?

- Znam da on za sve koristi velike kese pseće hrane, i u 13 kesa je pokušao da spakuje sve – od fotografija, garderobe, do blendera i dehidratora. Hvala mu što mi je uštedeo i nerve i vreme da ja to sama uradim… Njegovi motivi su neobjašnjivi sa stanovišta zrele mentalno zdrave osobe, ali trebalo je da pretpostavim da je ovo moguće kod čoveka koji nema ni jednu jedinu ni uspomenu niti lepu reč za bilo koju žensku osobu s kojom je imao dužu vezu ili brak. Sećam se da, kad sam jednom pokušala o tome da razgovaram s njim, da sam pomislila  : “Bože, ovo i mene čeka – sve najgore kad se završi”. I tako je i bilo. Za njega sam ja sinonim za najveće zlo i umislio je da sam sve vreme tajno kovala plan da dovučem svoju porodicu kod njega i sve mu uzmem. Nažalost, kada takve fiks ideje uzmu maha, tu razum, argumenti, dokazi ništa ne mogu da promene.

Da li sada, s ovog aspekta, mislite da se Nikos fundamentalno izmenio od vremena pre korone i zbog čega je usledila ta neverovatna promena?

- Mislim da su korona i naša razdvojenost bile okidač za paranoju koja je već bila prisutna. Počelo je sa strahom od krađa, strahom od Cigana, strahom od požara, a sada je sve to dobilo neslućene dimenzije.

Da li se vaš sin poneo zaštitnički prema vama i da li je barem on bio u prilici da razgovara s Nikosom kada se popeo u njegov stan po ostatak vaših stvari?

- O da. Moj sin mu je na lep i smiren način mnogo toga rekao. Nikos nije dopustio da iko uđe u njegovo dvorište, ali na kraju je pustio Mihaila da pronađe neke stvari, jer mu je rečeno da mi ne idemo dok se svi moji predmeti ne pronađu.

Šta osećate prema Nikosu, posle svega? Znamo da u vama nema ni mržnje, ni želje za osvetom.

- Osećam samo beskrajno sažaljenje i tugu prema čoveku kome nisam mogla da pomognem. Po ko zna koji put se obistinila izreka da nema neizlečivih bolesti, samo neizlečivih ljudi.

Ostale zanimljive priče o poznatima možete pročitati u najnovijem izdanju magazina STORY koji izlazi sutra 23. juna

story

 

 

Komentari (2)

Loading
milka

06:51 23.06.2021

Da li je u Srbiji bilo Nikosovih stvari? Onako pitam...

LOLA CG

20:28 12.09.2021

Nikada se posebno nisam bavila čitanjem tekstova o gospođi Maji Volk. Znala sam da je svestrana i visoko obrazovana ličnist. Takođe, da je upućenea, sticajem više okolnosti u neke sfere života, više od nas, običnijih ljudi. Godile su mi i njene sugestije za zdraviju ishranu, ali se nisam odricala ni naših tradicionalnih i dobro gurmanskih jela. ( Nekada sam preskakala kanal, nerviralo me sve toboko Nutri buleta). Ali, vraćala sam se iz želje da uvedem novine u moju kuhinju. Ovo nije prvi tekst, koji mi se " namjestio" da pročitam sagu iz Grčke. Neka g- đa Maja oprosti mi, ali u vrijeme kada je izčezla sa TV- a i slučajnih par,pubertetskih, izjava njenog partnera, pitala sam se zašto Maja odlazi u tišinu. On je pokazivao znake bolesne posesivnosti i očigledni paranoično se bojao za svoj imetak. Vjerujem da će i on biti kao i svi drugi i neće ništa odnijeti sa sobom u trenutku odlaska u vječni život. Hoće li naći i mir, to sve njegive dame i g- đa Maja, bolje znaju. Svaja čast sinu i snahi i snažnoj, a građom krhkoj, g-đi Maji. Podrška❤ P. S. Vreće od smeća su jedino rješenje čovjeka, koji je zapravo ponizio sebe. Žaliti ga?!?