Celebrity News

Bolna ispovest Marka Živića: Bio sam lud da istrčim tu trku, da pobedim opaku bolest!

Ispovest Marka Živića o borbi sa opakom bolešću, za koju je slučajno saznao, potresna je i iskrena priča čoveka koji ne želi da odustane od svog života. Njegova ispovest mnogima bi mogla da bude neverovatno velika motivacija i inspiracija.

Bolna ispovest Marka Živića: Bio sam lud da istrčim tu trku, da pobedim opaku bolest!

Janko Petković

Uvek vedar i nasmejan glumac Marko Živić iza sebe ima borbu sa opakom bolešću, koja mu je pomogla da u životu preispita prioritete i potpuno drugačije posloži svoje ciljeve. Veliku ispovest o svojoj borbi za oporavak izneo je u jednoj emisiji i otkrio je da je za svoju bolest saznao sasvim slučajno:

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu - rekao je on.

Pročitajte: Marko Živić progovorio o bivšoj ženi koja je naša poznata voditeljka

ATA Images

 

Ispovest Marka Živića osvetlila je i najteže trenutke ove velike borbe:

- Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim.

Samo mesec dana nakon hirurške intervencije glumac je izašao na daske koje žviot znače:

- Sećam se da me je Dragan Bjelogrlić molio da ne igram predstavu, on je bio vodeći lik. Hteo je sve da otkaže ali ja sam bio uporan. Čak su mi roditelji zvali hirurga i pitali: “Je l’ može on da se smiri”, a on im je samo rekao: “Ne. Ako se smiri, opet će upasti u loše stanje, neka ga, to je njegov način da se sa svim izbori. I tako je i bilo, posle te predstave sam se osećao neverovatno, iako sam imao sveže rezove i nosio zavoje - rekao je glumac istakavši da je često vedrim duhom bodrio i ostale bolesnike.

Pročitajte: Marko Živić igrom sudbine saznao da je teško bolestan - Shvatio sam da nema nazad

Luka Šarac

 

Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage - završio je svoju ispovest Marko Živić.

Komentari (0)

Loading