Celebrity News

Koja je veza pokojne princeze Dajane sa Srbijom? Misteriozna romantična priča koja ostavlja bez daha

Godišnjica smrti princeze Dajane u celom svetu i posle dvadeset i četiri godine od tragedije i dalje je dan kada se svi prisećaju uspomena na tragično preminulu princezu.

Koja je veza pokojne princeze Dajane sa Srbijom? Misteriozna romantična priča koja ostavlja bez daha

Profimedia

Ličnost princeze Dajane i danas je omiljena širom sveta, a uspomena na nju godinama ne bledi. Ipak, još uvek malo ko zna da je za života omiljena britanska princeza gajila velike simpatije prema tada najpopularnijem srpskom sportisti.

Naime, na vrhuncu karijere Slobodan Boba Živojinović imao je priliku da upozna princezu Dijanu, nakon čega je njihov odnos prerastao u iskreno prijateljstvo.

- Nedelju dana pre „Vimbldona“ 1987. godine održan je humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još nekoliko poznatih tenisera. Tada sam upoznao Ledi Dajanu. U prvom razgovoru pitala me je da li sam ja onaj teniser koji ima najjači servis - ispričao je svojevremeno Boba za medije.

Pročitajte: Poznanstvo koje se ne zaboravlja - Boba Živojinović se prisetio magičnih momenata sa princezom Dajanom

Getty Images

 

- Navijala je za mene sa tribina, iako je kraljevska porodica imala VIP ložu. Velika je stvar kad na meč dođe da te bodri osoba poput nje .

Ipak, kako priča Slobodan Boba Živojinović, njihov odnos nije se završio na šturom poznanstvu:

- Bila je predivna žena, njena veličina bila je u tome što je normalno komunicirala sa svima. Naši dugački razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj deci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija, pa su nam uglavnom to bile teme. Filip ju je i upoznao. Kada sam mu rekao da je to princeza, ništa mu nije bilo jasno. On je, kao svako dete, princeze zamišljao poput likova iz bajki, u dugačkim raskošnim haljinama.

Sećanje na princezu završio je rečenicom: "Ponosan sam što sam je poznavao".

Komentari (0)

Loading