Celebrity News

OTKRIVAMO: Ko je muž Angele Merkel i zašto ga zovu "Fantom iz opere" ?

Muž Angele Merkel životni je saputnik kancelarke Nemačke od 1998. godine, a njegovo zanimanje je impresivno.

OTKRIVAMO: Ko je muž Angele Merkel i zašto ga zovu "Fantom iz opere" ?

Savezna kancelarka savezne republike Nemačke, Angela Merkel, ima brak iza sebe sa Ulrikom Merkelom koji je potrajao pet godina, a uzeli su se kada je ona imala svega 23 godine. Utehu i novu ljubav Merkelova je pronašla u drugom suprugu Joakimu Zaueru, sa kojim je preko dve decenije u braku.

Muž Angele Merkel upoznao je nju, tada mladu fizičarku  dok je radila u Akademiji nauka u Berlinu, a venačanje je usledilo 1998. godine, iste godine kada je sadašnja kancelarka ušla na velika vrata u politiku. Interesantno je što nikoga nisu obavestili povodom venčanja, već je javnost saznala tek kada je objavljen kratak oglas -  " Oženili smo se. Angela Merkel i Joakim Zauer" .

Pročitajte: Premijerka prvi put o partnerki i sinu - Ana Brnabić otkriva šta sebi najviše zamera

profimedia

 

Joakim je sedam godina stariji od supruge, a svojevremeno se šuškalo da je njihova ljubav toliko jaka da bi Angela zbog njega napustila kancelarsku fotelju. Kako se pisalo po medijima, on ima veliki uticaj na njenu ličnost iako se jednom prilikom izjasnio da je ni na koji način ne sputava.

Pročitajte: O emotivnoj izabranici premijerke Ane Brnabić ne prestaje da se priča - Stil Milice Đurđić ostavlja bez daha (FOTO)

profimedia

 

Inače, Joakim Zauer, profesor je kvantne fizike na Berlinskom univerzitetu, ne voli da se eksponira pa se čak nije ni pojavio na inaguraciji supruge 2005. godine. Voli operu i šetnju, vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu je dozvoljeno da putuje sa Angelom zvaničnim avionima. Zbog njegovog interesovanja za operu, a čak i nezainteresovanosti za javnost, Nemci ga zovu "Fantom iz opere".

Komentari (0)

Loading