Celebrity News

Dijagnostikovan mi je kancer dojke! Suzana Petričević o svojoj najtežoj borbi

Bolest Suzane Petričević skinula je osmeh sa lica glumici, ali je iz teške borbe ipak izašla kao pobednik.

Dijagnostikovan mi je kancer dojke! Suzana Petričević o svojoj najtežoj borbi

Naša proslavljena glumica Suzana Petričević imala je jako težak životni period, kada joj je dijagnostikovana opaka bolest dojke. Nakon saznanja o bolesti, usledio je period strepnje i glumica je strahovala za svoj život, ali se borila svim snagama i uspela da dobije tu neizvesnu bitku.

Bolest Suzane Petričević nastupila je podmuklo i polako, sa blagim simptomima o kojima je glumica govorila, a koji nisu isprva ukazivali na to strašno oboljenje.

-Dosta sam aktivna i navikla sam da sve postižem. Ali u aprilu sam osetila iznenadni umor, napade slabosti i pospanost. Naravno, pripisala sam ih proleću i krštenici. To je bila greška. Nikada ne zanemarujte simptome umora. Došlo je leto, odmor sa porodicom. Dolazim sa plaže, žurno utrčavam jer me čeka pripremanje večere za porodicu. Ulazim pod tuš i prvi put tada prelazim rukom preko male kvržice na samom dnu dojke. Pomislim rebro, uvek sam imala izražena rebra. Završim s tim i otrčim u kuhinju- , pričala je Suzana svojeremeno za "Kurir" .

Iako je bila svesna da nešto nije u redu, Suzana je na početku poštedela brige svoje najbliže, te je sačekala da se da odmora vrati u Beograd kako bi obavila pregled.

Pročitajte: Nikolina Kovač - Sitacija sa virusom nije naivna, svi smo se razboleli

Petar Đorđević

 

-Tek kada sam treći put napipala to “rebro” rodila se sumnja. Prošlo je nekoliko dana na moru, bilo je divno, samo se javljala ta jedna loša pomisao, kratka i brza, i odmah druga, umirujuća, da ću za nekoliko dana biti u Beogradu i otići na pregled. Nikome ništa nisam govorila, nisam želela da ih uznemirim i pokvarim im letovanje. Sada se sebi smejem zboh toga, ali to sam ja- započela je Suzana.

Takođe, glumica je pokušala da zaštiti ćerku Teu i vešto je nosila fasadu jačine pred proodicom, dok je noću strahovala za svoj život.

-Nikada nisam imala jače osećanje majčinske brige za Teu ako se meni nešto desi. Moja ćerka, iako u braku i majka dvoje dece, veoma je mlada. Na pamet su mi padala uputstva koja treba da joj dam, pa se predomislim da joj ne bih otežavala. Noći su mi misli bile najgore, a danju, pred njima sam se ponašala kao da idem na operaciju krajnika. Za bolnicu sam se spremala kao da idem na kraći put, pa da nešto ne zaboravim. Nisam pokazivala emocije. Kažu da je to odbrambeni mehanizam. Kasnije su mi Tea i Petar rekli da dugo nisu ni shvatili šta se u stvari događa- rekla je ona.

Na svu sreću, operisana je na vreme i sve je proteklo u najboljem redu, a nakon završetka lečenja čekala je rezultate, koji su je ohrabrili jer su bili uredni.

-Operisana sam 15. novembra, urađena mi je potedna operacija dojke i limfnog čvora ispod pazuha. Nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je posle buđenja lekar saopštio da su mi limfni čvorovi čisti, ali da ipak moramo da sačekamo histopatologiju. Njegova prognoza ipak je bila poztiivna. Tih 15 dana čekanja bili su mi najduži u životu- otkrila je Suzana tada, prenosi pomenuti medij.

Komentari (0)

Loading