Celebrity News

Vest koja slama srce: Preminuo Minja Subota

Preminuo Minja SUbota, čuveni kompozitor u osamdeset drugoj godini. Poraz od teške bolesti, usledio je posle višegodišnje borbe.Srp

Vest koja slama srce: Preminuo Minja Subota

ATA images

Srpski kompozitor pre šest dana hitno je odvezen na pulmologiju, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Vest o smrti kompozitora, koji je obeležio detinjstvo mnogih generacija u Srbiji, podelio je Goran Vesić.

- Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan", emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji.

Pročitajte: Junak našeg detinjstva - Preminuo Minja Subota

Mnogo je voleo decu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dete u duši.

Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godina dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju - napisao je Goran Vesić u svojoj "Facebook" objavi.

Minja Subota bio je uspešni kompozitor i muzički urednik, ne samo "Muzičkog tobogana", već i mnogih drugih dečijih emisija.

U ljubavi sa suprugom Brankom, bio je skoro četiri decenije, sve do njene smrti 2018. godine. Iz njihove ljubavi, slomljen i neutešan zbog gubitka roditelja ostao je sin Miloš.

Komentari (0)

Loading