Celebrity News

Kulinarski trik Dragane Katić: Punjene paprike kakve do sada niste probali spremne za tili čas

Kulinarski trik Dragane Katić: Punjene paprike kakve do sada niste probali spremne za tili čas

Luka Šarac

Jesen je pravo vreme za mirise domaće kuhinje, a punjene paprike su jedno od onih jela kojem retko ko može odoleti.

Popularna voditeljka Dragana Katić pokazala je da i tradicionalni recept može da dobije potpuno novo ruho.
Njene punjene paprike bez mesa postale su pravi hit među domaćicama – lagane, zdrave, a opet toliko ukusne da ćete ih praviti iznova i iznova.

Pročitajte: Jača imunitet, a pravi se jednostavno: Paradajz čorba Dragane Katić i danas je omiljeno jelo njenih sinova

Dragana je svoj recept podelila sa pratiocima na Instagramu, uz napomenu da ih priprema u zemljanoj posudi, što jelu daje poseban šmek i aromu.

Iako se mogu peći i u keramičkoj posudi ili običnoj šerpi, upravo taj detalj daje dodatnu notu domaćeg ukusa koji vraća u detinjstvo.

Sastojci:

• 8 paprika

• 500 g pirinča
• 2–3 šargarepe
• 1 krompir
• 1 tikvica
• 1/2 l paradajz soka
• So, biber i začini po želji
• Malo ulja

Insagram / Dragana Katić

 

Priprema:

Oprati i pažljivo izdubiti paprike koje ćete puniti. Pirinač staviti da se blago obari, ali ne do kraja. Za to vreme izrendati šargarepu, krompir i tikvicu, pa ih kratko prodinstati na malo ulja dok ne omekšaju.

Zatim dodati obaren pirinač, so, biber i začine po želji (možete dodati i malo suvog biljnog začina ili origana). Kada se fil ohladi, njime napuniti paprike i poređati ih u nauljenu zemljanu, keramičku ili vatrostalnu posudu.

Pročitajte: Spreman za 5 minuta, a kilograme topi kao od šale: Ovim doručkom Dragana Katić započinje svaki dan

Preliti ih kuvanim paradajz sokom, poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 60 minuta. Nakon toga skinuti poklopac i peći još 30 minuta na 180°C, dok paprike lepo ne porumene.

Rezultat je savršen spoj mirisa i ukusa koji osvajaj sva čula. Paprike oslužite ih uz kiselo mleko i domaći hleb, i uživajte u svakom zalogaju. 
 

Komentari (0)

Loading