Celebrity News

Komemoracija okupila voljene: Ana Bekuta NEMA OD BOLA u prvom redu, a evo da li je došla Mrkina supruga Daša (FOTO)

Komemoracija Milutinu Mrkonjiću održala se danas u centralnom holu u Skupštini grada Beograda, a brojne njegove kolege i zvaničnici došli su da odaju počast preminulom političaru.

Komemoracija okupila voljene: Ana Bekuta NEMA OD BOLA u prvom redu, a evo da li je došla Mrkina supruga Daša (FOTO)

Političar i narodni poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je 27. novembra u 79. godini života, nakon duge borbe za život, u Kardiovaskularnoj bolnici na Dedinju. Uprkos naporima lekara, on se preselio na onaj svet, ostavivši neutešne kolege, prijatelje, kao i dugogodišnju partnerku pevačicu Anu Bekutu i zakonitu suprugu Draganu Dašu Mrkonjić.

Komemoracija Milutinu Mrkonjiću - muk i tuga u Skupštini

Komemoracija Milutinu Mrkonjiću otpočela je u 11 sati, a među prvima stigla je njegova sestra Nada, koja je kako prenose mediji sela u prvi red. U sali su se okupili i ostali članovi porodice, kao i Milutinovi saradnici.

Ata Images

 

Ubrzo nakon Mrkoniićeve sestra došli su i voditeljka Sanja Kužet, Gordana Šaulić sa sinom Mihajlom, Saša Popović sa suprugom Suzanom, trubač Dejan Petrović, Ivica Dačić sa sinom i snajom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar Momirović, Nenad Popović, ministarka Maja Gojković, Milorad Vučelić.

Pročitajte: OTIŠAO JE MOJ MILUTIN… Prvo oglašavanje Ane Bekute povodom Mrkine smrti, OD BOLA JEDVA GOVORI

Ata Images

 

Posle njih došla je i političareva dugogodišnja parterka Ana Bekuta, sa sinom Igorom Polićem i unucima, koji nisu mogli da sakriju suze, nemi od bola.  Zakonita supruga Milutina Mrkonjića za sada se nije pojavila.

Pročitajte: TAJNA TESTAMENTA Milutina Mrkonjića - Evo zašto ga je menjao neposredno pred smrt i šta je pripalo Ani Bekuti, a šta zakonitoj suprugi Daši

Ata Images

 

Na početku komemoracije prikazan je film o životu Mrkonjića, prenose domaći mediji.

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac, došao je sa suprugom Snežanom na komemoraciju i održao potresni govor, od kojeg se ledi krv u žilama.

Pročitajte: Stanje Milutina Mrkonjića se NAGLO POGORŠALO! Ana Bekuta u suzama! Svi se molimo za njega

Ata Images

 

 

- Poštovana porodico, prijatelji našeg Mrke. Mrka je bio lojalan i kada je bio na vrhu i na dnu. Ono što je sigurno neizbežno, jeste da ćemo umreti, a kako smo živeli i koliko smo ljudi dotakli je jedina vrednost ovog života. Pomagao je mnogima. Mrka je imao vrednosti koje prelaze sve granice, koje nam često pomute um. Pomogao je mojoj porodici, zahvaljujući njemu smo usvojili ćerku. Nikada mu to porodica i ja nećemo zaboraviti . To je bio Mrka, moja ljubav i moje porodice. Zahvalnost će imati u našim srcima, dok god postojimo ja i moja pokoljenja. Hvala ti prijatelju na svemu, moram sada da ti priznam da si mnoge stvari bio u pravu, kada si mi govorio da sam mlad i glup, to ti sada priznajem, hvala ti na svemu - ispričao je kroz suze Divac.

Podestimo, Mrkonjić je početkom novembra završio na kardiovaskularnoj klinici, gde mu je urađen pejsmejker. Prethodno je operisao srčane zaliske, u avgustu mesecu, ali mu se značajno pogoršalo stanje 18. novembra. Ana Bekuta bila je uz njega do poslednjeg trenutka, a bili su u ljubavi punih deset godina.

Milutin Mrkonjić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu, iako je njegova želja bila da počiva u porodičnoj grobnici, koju je kupio još za života.

Rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu, gde je do smrti i živeo. U rodnom gradu je završio Građevinski fakultet 1971. , a nakon NATO bombardovanja Srbije, 1999. godine, postavljen je za rukovodioca obnove Srbije kao predstavnik Vlade Srbije.

Komentari (0)

Loading