Celebrity News

"Ovo priželjkuje svaka glumica": Dragana Mićalović najavljuje beogradsku premijeru komada "Ana Karenjina" u kojem tumači naslovnu ulogu

Dragana MIćalović ne krije uzbuđenje što će igrati svoju najvažniju pozorišnu ulogu pred Beograđanima.

"Ovo priželjkuje svaka glumica": Dragana Mićalović najavljuje beogradsku premijeru komada "Ana Karenjina" u kojem tumači naslovnu ulogu

Talentovana i sve uspešnija domaća glumica Dragana Mićalović (30) takve i druge epitete potvrđuje svakim novim angažmanom, ali prva profesionalna pozorišna uloga koju je dobila igrajući Anu Karenjinu naročito naglašava domete njene darovitosti. Naime, ona igra naslovnu ulogu u pozorišnoj predstavi Narodnog pozorišta u Nišu, a u režiji Irfana Mensura. Međutim, dok se niškoj publici odveć pokazala na ovom zadatku, Dragana je srećna što može da najavi da predstava "Ana Karenjina" sutra uveče, u nedelju, gostuje u Beogradu što je čini veoma uzbuđenom. Komad će biti odigran na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a očekuje se veliki broj Draganinih kolega koji će prisustvovati i pružiti joj podršku.

 

 

Tim povodom, glavna glumica ove predstave dala nam je izjave u kojima ističe zbog čega joj je posebno važno što je baš ona angažovana za ovakvo važan projekat.

- Jedan pametniji čovek, Irfan Mensur, rekao je da je Ana Karenjina ženski Hamlet. Kao što je za muškog glumca želja i velika potreba da odigra Hamleta, tako glumica ima tu istu želju da odigra Anu Karenjinu. Osim što mi zbog toga znači što mi je pripala ta uloga, znači mi i zato što sam je dobila posle prve godine studfija jer sam tako sebi dokazala da je upis na Fakultet savremenih umetnosti sa 28 godina najpametnija stvar koju sam u životu uradila. Ulogu Ane Karenjine sigurno ne bih dobila da nije bilo fakulteta gde me je Irfan na ispitu glume video - rekla nam je glumica ali zatim dodala i treći, naročito bitan razlog.

 

 

- Treća stvar je što je ovo moja prva profesionalna uloga u pozorištu i to u gradu u koje je živeo moj otac i u kojem sam uz mog deku odrasla. To su neke o stvari zbog kojih mi znači ova uloga - navela je Dragana koja nam je otkrila i zašto smatra da bi beogradska publika trebalo da se uveri u kvalitet posla koji su dugo pripremali njene kolege i ona.

- Publiku pozivam da pogleda ovu predstavu iz razloga što je ovo priča o zaboravljenoj ljubavi, onakvoj kakvih danas više nema, to je vanvremenska ljubav. U ovoj predstavi se govori o toj reči koja se danas sve ređe koristi, a to je iskrena ljubav, ljubav bez granica, bez kalkulacije, ljubav koja je čak odvela u smrt. Sama činjenica da je ovo najprevođenije delo posle Svetog pisma, dokaz je kakvo je Tolstojevo delo "Ana Karenjina" - zaključila je Gaga Mićalović za "Story".

Pročitajte: Modne lekcije Dragane Mićalović: Kako biti urbana princeza? (FOTO)

 

 

Beogradska premijera komada niškog Narodnog pozorišta zakazana je za nedelju, 5. decembar od 20 časova na velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Komentari (0)

Loading