Celebrity News

Goran Ivanišević izgubio sestru: Bol je prevelika, nije se probudila posle operacije

Sestra Gorana Ivaniševića izgubila je najvažniju životnu bitku 2019. godine u 52. godini života

Goran Ivanišević izgubio sestru: Bol je prevelika, nije se probudila posle operacije

Sestra Gorana Ivaniševića, Srđana, borila se sa opakom i progresivnom leukemijom skoro trideset godina. Jedna od najtežih bolesti odnela je njen život u 52. godini, kada se nakon operacije srce nije probudila.

Jedan od najboljih hrvatskih sportista, teniser Goran Ivanišević, bio je slomljen nakon smrti sestre sa kojom je bio i te kako blizak. Pet godina starija Srđana, započela je svoju bitku za zdravlje 1988. godine u 22. godini života, kada joj je dijagnostikovana leukemija.

Sestra Gorana Ivaniševića preminula je nakon decenijske borbe sa opakom bolešću

U to vreme, teniser je imao 17 godina, spremao se za turnir u Australiji i nakon saznanja da njegovoj sestri nije dobro, doživeo je veliki šok.

‒ Pre nego što sam otputovao otac mi je rekao: „Imam loše vesti. Sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo, sad si sam.“ Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su vrlo skupi i te noći nisam spavao ‒ pričao je Ivanišević, prenosi "Hello" .

Pročitajte: VELIKA TUGA ZA PORODICU IVANIŠEVIĆ - Preminula sestra Gorana Ivaniševića

Profimedia

 

Nakon što je Ivanišević osvojio novac na turniru, on je svom ocu Srđanu rekao da ga je namenio za Srđanino lečenje.

‒ Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu ‒ objasnio je u intervjuu za portal „24. sata.hr“ svojevremeno Srđan, Goranov i Srđanin tata.

Srđana Ivanišević, sahranjena je na groblju u rodnom Splitu, uz pesmu „Moj lipi anđele“, Olivera Dragojevića.

Komentari (0)

Loading