Celebrity News

ISTINA POSLE DVE DECENIJE: Konačno otkriveno ko je KIDNAPOVAO Breninog sina Stefana

Otimica Stefana Živojinovića potresla je čitav region pre više od dvadeset godina.

ISTINA POSLE DVE DECENIJE: Konačno otkriveno ko je KIDNAPOVAO Breninog sina Stefana

Otmica Stefana Živojinovića odigrala se pre 21 godinu, u novembru 2000. godine. Sin Lepe Brene kidnapovan je ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Ta otmica je i danas zvanično nerasvetljena i nikad niko nije bio uhapšen zbog nje.

Ipak, prema saznanjima dnevnog lista "Informer" , otmičar Stefana Živojinovića bio je pokojni Sredoje Šljukić Šljuka, nekadašnji član ozloglašenog zvezdarskog klana.

Pročitajte: Fotografija iz srećnih dana - Evo kako je život kod Živojinovića izgledao pre nego što je sin Stefan prekinuo kontakt sa Bobom i Brenom

 

.

Izvesni Bojan T. , kako piše pomenuti list, kurir Dušana Spasojevića Šiptara, vođe zemunskog klana, tvrdi da je dan nakon otmice saznao za počinioca.

- Dušana je tada, tog dana, pozvao neko iz Vlade i rekao mu da odmah vrati dete. Bio je šokiran, pitao je: Koje dete? Kad je čuo da je otet Brenin sin, Dušan je pobesneo, vikao je, urlao da nema nikakve veze s tim. Zatvorio se onda sam u sobu i telefonirao. Nije prošlo dugo, saznao je da je malog Stefana oteo Šljuka. ' I nedugo potom naredio je da se Šljukić prati, a posle i ubije - prepričava pomenuti izvor, za pomenuti medij.

Kako tvrdi svedok-saradnik, Spasojević je otkrio ko je oteo osmogodišnjeg Stefana Živojinovića:

- Bio sam pored Dušana kada mu je pozvonio telefon i kad ga je pozvao jedan čovek iz Vlade Srbije. Duća je pobesneo čim je čuo za šta ga sumnjiče, vikao je da nikad ne bi uzimao pare na deci jer i sam ima decu, urlao je na tog čoveka iz države. Taj je onda pokušavao da smiri Duću. Onda su se dogovorili da se šef raspita ko je to i kako uradio... - priseća se izvesni Bojan, prenosi pomenuti medij.

Otimica Stefana Živojinovića nikada zvanično nije rešena

Prema njegovim rečima, naloženo je da se Sredoje Šljukić prati, pa potom početkom 2001. godine likvidira.

- Međutim, tu se nešto iskomplikovalo jer je Šljuka došao u sukob s nekim Crnogorcima u jednom restoranu i tada je dodatno pojačao obezbeđenje, što je odložilo likvidaciju, pa je ubijen tek krajem septembra 2002. kod Centra "Sava"... Sećam se, Duća je posle Šljukinog ubistva rekao: 'Eto mu, nek sad otima decu. ' Inače, Duća do Stefanove otmice, koliko znam, nije imao nikakve dodirne tačke sa Šljukom, i mislim da je to bio glavni razlog što ga je ubio - kazao je sagovornik za pomenuti medij.

Podsetimo, vođa zvezdarskog klana, Sredoje Šljukić ubijen je 27. septembra 2002. dok je vozio autoputem Beograd - Niš, kod Centra "Sava". Ostavio je iza sebe sina Andriju Šljukića i udovicu Ivanu Šljukić, koja se kasnije udala za Aleksandra Šapića.

Komentari (0)

Loading