Celebrity News

Odluka Nikole Rokvića šokirala javnost, ali ne i Bojanu: Supruga mu dala blagoslov da napusti porodicu i ode u manastir

Odluka Nikole Rokvića šokirala javnost

Odluka Nikole Rokvića šokirala javnost, ali ne i Bojanu: Supruga mu dala blagoslov da napusti porodicu i ode u manastir

Odluka Nikole Rokvića da se zamonaši, domaćoj javnosti dugo je bila nepoznata. Bojana Barović i Nikola Rokvić u zajedničkom gostovanju u emisiji Marine Rajević "Dok Anđeli spavaju" govorili su o veoma izazovnom životnom periodu u kome je Nikola spoznao duhovnost na veoma poseban način.

- Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem. To je bogatstvo koje duša može da oseti samo na takvom mestu. I kad dobijemo tu blagodat, taj blagoslov od molitve ili posta, to je nemerljivo s bilo kakvim ovozemaljskim životom, tako da ja mogu da razumem šta je njega vuklo - rekla je Bojana.

Pročitajte: Ekskluzivno za Story! Prvi intervju Nikole Rokvića posle smrti oca: Naš Marinko se do poslednjeg dana borio kao heroj, cela porodica pati

- On je stvarno u jednom trenutku duboko ušao u veru, okružio se ljudima koji su u tome. Ali kasnije shvatio da je najbolje što čovek može da uradi implementirati taj duhovni život u ovaj koji živimo, uspeo je da nađe neku sredinu da živi zdravim duhovnim životom, a da nije monaški, koji je teško živeti  - ispričala je supruga koja je u tom periodu za muža imala beskrajno razumevanje.

Odluka Nikole Rokvića naišla na Bojajnin blagoslov

Odluka Nikole Rokvića bila je veoma jaka, a pevač otkriva da je njegova supruga tada bila potpuno na njegovoj strani.

- Pa jeste, bio sam malo naporan porodici tada. To je ta prva moja spoznaja duhovnosti, svaka tema je bila vezana za duhovnost, hteo sam svima da prenesem to kako sam ja goreo u veri, ali ne može to tako. Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put - ispričao je Nikola.

- Moja Bojana je veliki čovek, veliki prijatelj, ona je jako uticala na moj život. Naravno, svaka žena utiče na život muškarca, ali ona je nadogradila tu neku empatiju, ljudskost... Tri u jednoj, i žena i sestra i drug. To je Marinkova pesma. Ona je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: "Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov"

Komentari (1)

Loading
Jovana

07:12 05.01.2022

Kad vidim i čujem mlade ljude tako pametne i odgovorne, vraća mi se nada da naša mladost ipak ima budućnost.