Celebrity News

MRŽNJA ne može da se sakrije! Vesna Dedić još nije oprostila Olji Kovačević, a evo šta je SADA bio povod da je javno prozove!

Autor: | 15/01/2022

Vesna Dedić i Olivera Kovačević nikako da zakopaju ratne sekire

MRŽNJA ne može da se sakrije! Vesna Dedić još nije oprostila Olji Kovačević, a evo šta je SADA bio povod da je javno prozove!

Skoro da su prošle pune dve godine otkako je voditeljka Vesna Dedić (54) otišla sa RTS-a, a koliko je odlazak iz kuće u kojoj je provela tri decenije za nju bio bolan više puta je isticala u periodu nakon toga. Međutim, iako su se svi nadali da će autorka posle dve godine pronaći svoj mir sa onim što se dogodilo i načinom na koji je otišla usled neslaganja sa glavnom urednicom Zabavnog programa Javnog servisa Oliverom Kovačević (54), čini se da Vesna još uvek ne može sasvim da oprosti Olji zbog načina na koji ju je tretirala, te izgleda da sukob između njih dve još uvek tinja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

 

Naime, pre nekoliko dana Dedićeva nije izdržala da sa pratiocima na društvenim mrežama podeli trenutak iz popularnog kviza "Slagalica" u kojem su takmičari povezivali popularne bestselere sa njihovim savremenim domaćim i najuspešnijim autorkama. Pored Ljiljane Habjanović Đurović, Mirjane Bobić Mojsilović, Mir Jam i drugih popularnih autorki tog žanra, Vesna je izgleda očekivala da se u kvizu nađe i njeno ime, budući da i ona spada u autorke najpopualrnijih romana kod nas. Umesto toga, primetila je Vesna kako su autori kviza među ponuđene pojmove stavili čak i neke hrvatske autorke, čak i jednu iz prošlog veka, ali kao da su Vesnu namerno izostavili što je ona, iako Oljino ime nije pomenula, očigledno protumačila kao znak da je na RTS-u i dalje zabranjena.

 

 

Olivera Kovačević nije reagovala na prozivku poznate spisateljice, ali je svima bio potpuno jasan signal da između dva popularna TV lica još uvek postoji animozitet za koji nikome nije sasvim jasno kada je tačno počeo. Ipak, Vesna je o tome ponudila svoje objašnjenje, otkrivajući kakav tretman je dobila od Olivere kada je stupila na mesto urednice Zabavnog programa.

- Rekla mi je da emisija treba da traje pola sata, a ne sat. Poslala sam joj mejl: "Poštovani, koncepcija 'Balkanske ulice' je žanrovski ispovedni intervju, koji zahteva sat vremena", ali sam dobila odgovor da je ona smislila neku novu emisiju koja će biti gledanija od moje i da nemam pravo žalbe. Čak mi je jednom prilikom prenela odluku kolegijuma da, ako želim i dalje da radim "Balkanskom", moram da prestanem da pišem ljubavne romane, a da, ukoliko želim da pišem romane, moram da dam otkaz - ispričala je ranije Vesna i prenela još jednu situaciju.

Pročitajte: Vesna Dedić po prvi put otvara vrata doma na Lionu, a tamo krije pravu mediteransku čaroliju (FOTO)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

 

- Jedna scena mi se često vraća. Više od decenije sam sedela u kancelariji gde i Žika Nikolić. Kada je on otišao u penziju i prešao na TV Pink, ostala sam sama u toj kancelariji. Sutradan sam došla, a na mom mestu je sedela Olja Kovačević i nova urednica "Šarenice" Aneta Mihajlović. Rekla sam im: "Devojke, ne treba da se pomerate, ja idem u montažu, samo da uzmem nešto iz fioke". A šefica će meni: "Ovo više nije tvoja kancelarija". Počela sam da se smejem misleći da se šali i otišla. Sutradan me je na stolu čekalo rešenje generalnog direktora da više ne sedim u toj kancelariji. Osećala sam se bedno, RTS je ogromna zgrada, toliko kancelarija... Dok sam vadila stvari iz ormana kako bih se preselila u drugu kancelariju, ispale su stvari koje su mi pokazale koliko sam vremena provela na tom RTS-u: moje prve štikle kupljene u Londonu za potrebe vođenja "Jutarnjeg programa", prvi rukopis romana "Zauvek u srcu" i Lenkin beli džemper sa natpisom "Love" veličine dva! To je bio trenutak kada sam najviše plakala u životu. Ponižena, konačno svesna da je uslov opstanka na "novom" RTS-u da piješ kafe sa šefovima, laskaš im i još štošta - ispričala je Dedićeva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

 

Za razliku od nje, Olivera Kovačević nikada nije otvoreno govorila o njihovom sukobu, niti je potvrđivala da isti uopšte postoji. Kada je Vesna napuštala RTS, urednica Zabavnog programa samo je izrazila zahvalnost na njenoj dotadašnjoj službi i izjavila da Vesna u toj kući nikada nije bila diskriminisana. Autorka emisije "Balkanskom ulicom" koju godinu i po dana gledamo na televiziji "Nova S" očigledno smatra da postoji mnogo toga neizrečenog, a ovaj nepovoljan odnos dve koleginice nastavlja da se rasplamsava.

Komentari (0)

Loading