Celebrity News

STORY otkriva: Marija Karan OPROSTILA nasilje bivšem dečku, prijatelji OČAJNI! Ovo su svi detalji

Marija Karan, šta god da je procenila da je najbolje za nastavak njenog turbulentnog ljubavnog života sa IT stručnjakom Vladanom Balabanom čini se da pomirenje sa čovekom koji ju je udario pre pet meseci ipak šalje pogrešnu poruku brojnim ženama....

STORY otkriva: Marija Karan OPROSTILA nasilje bivšem dečku, prijatelji OČAJNI! Ovo su svi detalji

Ravnopravnost polova čini se kao iluzija u društvu u kojem onaj slabiji pol još uvek ne veruje da je jednak položaj s muškarcima zaista moguć i ovo se dokazuje na više različitih primera kod nas. Ali dok su neravnomerna zastupljenost pri zaposlenju ili nejednake zarade neka od suštinski gorućih pitanja, ipak nijedna tema ne može da parira onoj najkritičnijoj, a to je fizičko nasilje.

Story otkriva

Kada se najzad izborimo za to da žena zaslužuje da živi kakav god da je “prestup” načinila u svom partnerskom odnosu, a vrlo često ništa nije ni uradila, valjda ćemo se lako dogovoriti i o zaradama. A naše javne ličnosti viđene su kao jedan od najvidljivijih kanala komunikacije u nastojanjima da se zaštite osnovna ženska, a zapravo ljudska prava. Stoga smo u više navrata imali primere poznatih žena koje su javno istupale, nekad na sopstvenim primerima, a nekad kao podrška drugim ženama, glasno poručujući da je nasilju došao kraj.

Marija Karan - pomirenje sa IT stručnjakom

Uzimajući u obzir sve što je iznad navedeno, sami odlučite da li slučajevi poput onog Marije Karan (39) nesvesno prave korak unazad u svemu o čemu je kod ove borbe reč. Naravno da poznata glumica nije istupila i javno podržala nasilje niti išta slično, ali da li nam svojim primerom tiho poručuje da nasilje nekada treba prećutati?

Pročitajte: Potpuno neočekivano! Nakon skandala sa bivšim dečkom, Marija Karan ponovo u NJEGOVOM zagrljaju (FOTO)

Foto: Miloš Nadaždin

 

Naime, kako “Story” saznaje, Karanova se odnedavno vratila svom partneru Vladanu Balabanu s kojim je pre pet meseci prošla kroz prilično velik skandal u javnosti kada se pročulo da je ovaj IT stručnjak fizički nasrnuo na glumicu.

Tada su svi domaći mediji brujali o incidentu u kojem je u mrklo doba noći u srpskoj prestonici Balaban udario Mariju u predelu desne strane lica, a kasnije je otkriveno da je glumica takođe imala modrice po butinama i kolenu zbog čega je završila u Urgentnom centru. Da nije ostala sasvim pasivna u ovom aktu nasilja, govori podatak da mu je pošteno razlupala auto, na čijem je krovu navodno sedela kada je policija stigla na uviđaj, ali njena reakcija na nasilničko ponašanje partnera ipak je i ostala na tome.

Pročitajte: SKANDAL u Beogradu - Mariju Karan OŠAMARIO dečko, ona mu razlupala automobil! Evo šta je POLICIJA zatekla!

Story arhiva

 

Dve su stvari koje zato razočaravaju borce za žensku jednakost u ovoj priči. Prva je da glumica još tada nije želela da podnese prijavu protiv nasilnika, te je čak tvrdila kako je pomenute povrede zadobila slučajnim padom. Druga se odvija danas. Iako svako ima pravo da sa svojim privatnim životom čini šta mu je volja, mnogi iz Marijine neposredne blizine navodno su ostali zatečeni i vidno razočarani glumičinom odlukom da se nakon velike drame koja se odvila početkom novembra prošle godine sada pomiri s Balabanom.

Par je očigledno rešio da zaboravi na čitav incident za koji javnost može samo da se nada da je bio prvi i jedini u dosadašnjoj komplikovanoj emotivnoj, kratkoj ali već burnoj istoriji ovog kontroverznog dvojca. Marija nije želela da zvanično komentariše naše saznanje da se vratila Vladanu, baš kao što nije davala izjave za medije ni kada se pomenuti čin nasilja dogodio pre pet meseci.

Pročitajte: Marija Karan donela važnu odluku za sina - Da li su se to mogle videti i suze? (FOTO)

Ata Images

 

Njih dvoje bi samo mogli da nastave da se prave kao da se ništa nije dogodilo, ali nesumnjivo je pogrešna poruka ostala da lebdi u javnom prostoru, pa ne bi bilo zgoreg da se glumica jednom prilikom i zvanično oglasi po ovom osetljivom pitanju i pruži sopstveni doprinos u zajedničkoj borbi ovog društva da položaj žena bude makar u tolikoj meri jednak da nikada više ne moraju da budu udarene ili ošamarene.

Što se tiče samog Balabana, on je još u novembru, kao što bi verovatno učinio i danas, oštro negirao navode da je nasilje s njegove strane ikada počinjeno, a njegov advokat je pre pet meseci samo objasnio da je Balaban morao da brani imovinu koja mu je u tim trenucima bila ugrožena, nazivajući ga uglednim građaninom koji je inače i član Upravnog odbora Saveza hokeja na ledu Srbije. Baš kao što je Marija Karan rešila da zažmuri na pretprljeno nasilje i vrati se svom bogatom izabraniku, čini se da je i Balaban odlučio da jedan auto nije vredan raskida ovako velike ljubavi.

Još zanimljivih priča pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji od 6. aprila

story

 

 

Komentari (0)

Loading