Celebrity News

INTERVJU "Osećala sam se kao jedan veliki neuspeh": Bojana Stamenov izgubila je 73 kilograma, ali sada govori o drugoj strani medalje

Pevačica Bojana Stamenov imala je napad anksioznosti kada se osvrnula na svojih 35 godina

INTERVJU "Osećala sam se kao jedan veliki neuspeh": Bojana Stamenov izgubila je 73 kilograma, ali sada govori o drugoj strani medalje

Otkako je izgubila neverovatnih 73 kilograma i postala nova žena, pevačica Bojana Stamenov (35) u medijima je najčešće prisutna kao inspiracija svima koji žele da se otisnu na sličan put promene. Međutim, ovog puta razgovarali smo i o nekim drugim važnim rezovima koji nisu vezani striktno za liniju, već su sa psihološkog stanovišta bili važni kako bi se u Bojani promena zaista dogodila. Pevačica se u intervjuu za naš portal suočila sa nekim drugim strahovima i čitaocima upućuje jasnu poruku.

Dobijate mnogo komplimenata na račun nove figure, osećate li da se pored zdravstvenih i praktičnih okolnosti koje su time usledile sada nešto za vas menja i na emotivnom "tržištu", mislite li da ćete muškarcima biti vidljiviji?

- Odjednom mi koleginice i drugarice govore da sam sada "mačka", ali meni je to i dalje smešno. Verovatno sada jesam privlačnija, šta znam. Ali ja na ljubavnom polju nikada ne pravim prvi korak, smatram da su muškarci lovci koji prvi treba da priđu devojci iako vidim da se danas to dosta promenilo. Ne znam da li nemaju petlju ili su žene jednostavno dosta dominantnije. I meni govore da sam "alfa ženka", da dominiram gde god se pojavim te da muškarci možda imaju strah da mi priđu. Evo jedna poruka za njih - ipak je slađe kada momak priđe devojci nego kada je obrnuto i nemojte se plašiti jer obično te koje su najdominantnije zapravo su najnežnije. Mi smo u suštini male mace.

Boško Karanović

 

Posle ovog intervjua očekujemo navalu kandidata.

- Ajme meni. Ja ne očekujem ništa, niti razmišljam preterano o tome. Moja daleko veća želja, koju gajim već neko vreme, je da se ostvarim kao mama. I zbog toga je bilo važno da izgubim na kilaži, ne zbog samog izgleda i partnera, nego što bi roditeljstvo sutra zahtevalo da mogu da potrčim za detetom, treba biti fizički aktivan.

Nakon što ste izgubili 73 kilograma, mnogi su vas prepoznali kao inspiraciju i hrabru ženu, ali sigurno je bilo i perioda stagnacije u tom procesu. Kako ste podnosili depresivne faze?

- Bilo je perioda kada bih se jednostavno dobro isplakala ili terapiju pronašla u muzici. I dalje se nisam oslobodila svojih strahova iako mi ljudi ne veruju kada vide šta sam postigla. Tim strahovima se nekad prepustim jer su jači od mene. U nekom trenutku sam se osećala kao jedan veliki neuspeh. Svi moji uspesi su zabeleženi na "YouTube"-u, može se videti gde sam bila i šta sam radila, ali nekakav redovan priliv prihoda od svega toga ne postoji. Kada pomislim na to osećam da nisam uspela u poslu, u životu, iako to zapravo nije tako.

Kada ste se s tim suočili?

- Jednom sam na nagovor prijatelja i saradnika sela da napišem svoju biografiju i tokom pisanja sam dobila anksiozni napad, brzo sam pozvala sestru da dođe da mi pomogne. Pitala me je zašto sam usplahirena, a ja sam gledala u ekran i sve ono što sam radila i gde sam bila i nisam mogla da kažem gde su rezultati svega toga. Da li ja vozim skupa kola, imam li vilu, svoj stan, nemam ništa od toga, živim sa roditeljima a imam 35 godina, niti sam mama niti sam nečija devojka, supruga. Osetila sam se neostvarenom na tim nekim poljima koja su ljudska. Onda je moja sestra sela pa dodala i mnoge neke druge stvari iz mog života, navela kako ona vidi moje uspehe pa je već to sve izgledalo malo drugačije. Onda sam uzela da čitam to naglas i pomislila "Bože dragi, šta sam sve otpevala i s kim sam sve bila na sceni, koga sam sve upoznala".

Pročitajte: Kuhinja u kojoj Bojana Stamenov priprema dijetalne obroke će vas oduševiti: Jedan detalj se posebno ističe(FOTO)

Boško Karanović

 

Mnogi se suočavaju sa sličnim pitanjima, šta je važno kako bi se zadržao optimizam?

- Samo budite okruženi pravim ljudima oko sebe, nije sramota odstraniti one koji vam ne prijaju, ja sam i to prošla na ovom putu promene. Patila sam što sam izgubila neke bliske drugarice iz detinjstva ili drage saradnike s kojima sam bila kao "nokat i prst" a onda više nisu hteli ni da mi se jave na ulici jer sam po njihovom mišljenju osramotila sebe prihvatanjem da učestvujem na "Evroviziji", više nisam bila njihov nivo. Posle se naviknete i na takve promene, samopouzdanje ojača, sve se nekako samo od sebe pročisti i dođe na svoje mesto.

Sa ovom značajnom vizuelnom i zdravstvenom promenom koju ste napravili, možda je vreme za novi početak.

- Sada se stvarno osećam kao da sam na početku, kao da imam 19 godina, a ne 35. Fizička aktivnost mi je promenila i psihologiju, duh mi je sve mlađi i osećam da mi se dešava neki reset. Više verujem u sebe i uopšte ne zavisim od tuđeg mišljenja. Bože, šta sam sve mogla da snimim do sada što mi je nuđeno ali sam odbijala jer sam slušala druge koji su mi govorili da to nije za mene. Sada imam samopouzdanje da sama donosim takve odluke.

Komentari (0)

Loading