Celebrity News

Tragedija i tuga: Kako je smrt Kornelija Kovača ponovo ujedinila posvađane sestre Kristinu i Aleksandru

Autor: | 13/09/2022

Smrt Kornelija Kovača pogodila je njegove tri ćerke

Tragedija i tuga: Kako je smrt Kornelija Kovača ponovo ujedinila posvađane sestre Kristinu i Aleksandru

Smrt Kornelija Kovača stigla je kao vest koja je svima učinila ovo jutro i dan tužnim za sve. Čuveni kompozitor preminuo je u 81. godini života a uzrok njegovog odlaska nije sasvim razjašnjen. Poslednjih godina bio je povučen iz javnosti i gotovo nigde se nije mogao videti. Iza sebe je ostavio tri ćerke, Anju, Aleksandru i Kristinu od kojih su dve najpoznatije već dugo u veoma lošim međuljudskim odnosima ali ih je ovaj gubirak ujedinio u bolu.

 

 

Smrt Kornelija Kovača najpre je objavila Aleksandra uz emotivno saopštenje.

- Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81.godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad - poručila je Aleksandra, dok je Kristina takođe objavila tužnu vest ali sažetije.

Pročitajte: Svi su tu osim Kristine: Aleksandra Kovač uskršnjom fotografijom otkrila kako izgleda izabranica njenog oca Kornelija

 

 

- Moj tajko - napisala je uz srce, a usledile su brojne poruke izjava saučešća. Ćerke su mnogo ranije ostale bez majke Spomenke a otac im je bio najveći oslonac.

Smrt Kornelija Kovača rastužila je i mnoge njegove poštovaoce. Bio je kompozitor, pijanista, aranžer, koji je potekao iz muzičke porodice. Njegov otac je bio violinista, a majka pevačica u horu opere. Brat, Mihajlo Kovač, takođe se bavio muzikom kao pevač, ali se kasnije opredelio za novinarstvo i politiku. Njegove ćerke su se takođe bavile muzikom. Kovač je ostavio neizbrisiv trag na srpskoj muzičkoj sceni. Sarađivao je sa brojnim poznatim imenima sa estrade, kojima je komponovao vanvremenske hitove.

Komentari (0)

Loading