Celebrity News

Marko je sada prelepa Mia! Srpski dizajner je postao žena, kad vidite nove fotografije nećete verovati da je nekada bila muško

Dizajner Marko Mitanovski promenio je pol pre izvesnog vremena

Marko je sada prelepa Mia! Srpski dizajner je postao žena, kad vidite nove fotografije nećete verovati da je nekada bila muško

Naš modni dizajner Marko Mitanovski dobio je priliku da osvoji svet kada je 2009. godine pobedio na jednom takmičenju u Londonu, a njegove kreacije hvalio je Vog te ih je nosila i Lejdi Gaga. Pre nekoliko godina povukao se iz javnog života i nastavio da gradi karijeru van prostora naše zemlje, a u međuvremenu Marko Mitanovski promenio je pol. 

Naime, on je tako ostvario svoju najveću želju, a kada je proces uspešno završen, dobio je novo ime i na društvenim mrežama pokazao novo lice. Mia, kako se sada zove, po mišljenju mnogih izgleda veoma lepo i atraktivno.

Pročitajte: Duge noge, tanak struk! Ekskluzivno - Dizajner Mitanovski pokazao svoje novo, žensko telo (video)

 

 

Dok je bio u ilegali, na "Tviteru" se potegla tema gde je dizajner i zašto ljudi više nemaju prilike da vide njegove kolekcije, a onda su pojedini korisnici otkrili da je pravi razlog taj što je Marko Mitanovski bio u procesu promene pola.

Nakon operacije i oporavka koji je imala, Mia je nastavila da kreira, pa je nedavno uradila kostim za nastup naše pevačice  Angelline na festivalu Music Week.

Pročitajte: Nikada ne biste rekli da je bila muško - Dizajner Marko Mitanovski promenio pol, osvanula fotografija prelepe žene

 

 

Srpska dizajneka već godinama unazad uspešno radi u celoj Evropi, posebno u Londonu. Diplomirala je na Fakultetu za dizajn u Beogradu 2009. godine. Bila je jedan od izabranih dizajnera na takmičenju „Ones to Watch“ koje je održano na Londonskoj nedelji mode, septembra 2009. To je bilo otvoreno takmičenje za britanske Vogue za mlade dizajnere iz širom sveta, gde je panel izabrao samo četiri dizajnera, stoji između ostalog u zvaničnoj biografiji kreatorke.

Pročitajte: Bio je muškarčina - srpski dizajner promenio pol i postao žena (Foto)

 

 

Njeni kostimi su predstavljeni u vodećim međunarodnim modnim publikacijama kao što su Dazed, Vision, Elle, Grazia, L'Officiel, Drama magazine, Vogue itd... Njeno delo je prepoznatljivo po skulpturalnoj i pozorišnoj formi, detaljnoj konstrukciji i preciznoj geometriji.

Komentari (0)

Loading