Celebrity News

Prelepa, ali tužna mlada BEZ VENČANICE: Pogledajte jedinu fotografiju sa venčanja Žiže Stojanović, muž joj je bio opasan frajer (FOTO)

Venčanje Žiže Stojanović obavijeno je velom tajni

Prelepa, ali tužna mlada BEZ VENČANICE: Pogledajte jedinu fotografiju sa venčanja Žiže Stojanović, muž joj je bio opasan frajer (FOTO)

Ata Images

Glumica Žiža Stojanović glumom je počela da se bavi još kao veoma mlada, sa osam godina ona je već recitovala pesme na školskim priredbama, a kod kuće je često pravila pozorišne predstave koje su gledali njeni vršnjaci. U detinjstvu se suočila sa nemaštinom uzrokovanom ratom, nakon kojeg je upisala Treću žensku gimnaziju i učlanila se u beogradsko kulturno društvo „Abrašević“. Prošla je audiciju i dodeljena joj je uloga Koštane, a uporedo sa gimnazijom, Žiža je završila i kurs stenografije zbog čega joj je ponuđen posao u sudu. Ona ga je odbila i otišla je u Novi Sad gde je pohađala Glumačku školu, a posle školovanja, postala je član Narodnog pozorišta u Nišu gde je i upoznala kolegu, glumca za koga se ubrzo i udala. Budući da se pred kamerama nikada nije preterano otvarala, veoma je malo detalja poznato iz njene privatnosti, pa je tako i venčanje Žiže Stojanović kao i uopšte njen bračni život prava misterija obavijena velom tajni. 

Ono što je poznato, jeste da je glumica tada stala na ludi kamen sa Vladom Matićem sa kojim je dobila ćerku Sanju. Sve je išlo svojim tokom, usledio je poziv iz Narodnog pozorišta u Novom Sadu koji je glumica prihvatila i gde se zadržala sedam godina, međutim nakon što je prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu, Žiža se razvela jer njen suprug nije podržao ovu odluku.

Pročitajte: PRIZNALA SVE - Ovaj legendarni pevač osvojio je srce Žiže Stojanović (FOTO)

Privatna Arhiva

 

Iako je do kraha došlo, venčanje Žiže Stojanović proteklo je u romantičnom duhu, a tome može da posvedoči i nikad viđena fotografija na kojoj glumica mlada, lepa i po osmehu bi se reklo srećna, pozira pored tadašnjeg supruga elegantno doterana, doduše ne u venčanici.

Sada devedesetdvogodišnja Žiža tokom karijere ostvarila se u više od sto pozorišnih uloga,a domaća publika najviše je pamti po ulogama u filmovima "Tesna koža 3", "Balkan ekspres 2", "Povratak otpisanih", kao i u serijama "Diplomci", "Porodično blago", "Srećni ljudi", "Salaš u malom ritu", "Otpisani", "Bolji život", "Ljubav, navika, panika" i "Vratiće se rode"... Pre nekoliko godina doživela je porodičnu tragediju, kada joj je preminula ćerka Sanja i od tog gubitka ona se nikad nije oporavila. Njjeni prijatelji kažu da se tada i razbolela, a ostao joj je samo unuk Uroš, koji živi u Berlinu.

Komentari (0)

Loading