Celebrity News

Dado Polumenta predstavlja svoju porodicu: Prvi put o supruzi Ivoni i kako ju je prihvatio njegov sin iz prvog braka

Dado Polumenta porodicu smatra najvrednijim bogatstvom

Dado Polumenta predstavlja svoju porodicu: Prvi put o supruzi Ivoni i kako ju je prihvatio njegov sin iz prvog braka

nevenam.photography

Od svega što je posebno u vezi sa porodicom poznatog pevača Dada Polumente (40) onaj najvažniji faktor jeste - što je njegova. U tome se može prepoznati svako od nas, ali deo koji se kod njega nešto razlikuje od ostalih jeste što je najpre dobro spoznao šta znači biti bez porodične luke pre nego mu je dozvoljeno da iskusi čari onoga što nastaje kada se u nju najzad ukotvi. Dugo je Dado lutao tražeći porodičnu harmoniju verujući da za njega ona nije u kartama odlazeći na tom putu potrage neretko i u slepe ulice, ali sve se promenilo otkako je sreo Ivonu Polumentu, ženu njegovog života s kojom danas pozira sa osmehom čoveka koji je zaboravio sve oblake posle sunca koje je ona unela u njegovu svakodnevicu. Zajedno imaju dve predivne ćerke ali i njegovog sina iz prethodnog braka koji se u ovoj skladnoj porodici smatra njenim neizostavnim članom. Kad već ima takvo bogatstvo, kroz razgovor tragamo za odgovorom na pitanje šta bi pevač još mogao poželeti, ali čak i kada se neke ideje pojave uvek se vraćamo na ono što je kraj sebe na ovim fotografijama uveliko osigurao.

Story: Tokom svih ovih godina unazad jasno je koliko ste uspeha u životu postigli, ali čini se da tek kada ovako stanete pred objektiv sa svojom porodicom u punom sjaju pokazuje se koliko ste uspešan čovek, kako vi gledate na temu uspeha?

Dado Polumenta: Najveći uspeh u životu je zdrava i srećna porodica. Da bi čovek mogao da ima porodicu, mora imati pravu ženu. A kada nađete srodnu dušu, onda sve dođe na svoje mesto i predstava može da počne. Život je kao predstava.

nevenam.photography

 

Story: Pre svega, hajde da o uspehu govorimo u poslovnom smislu. Najavljujete novi album za koji ste snimili mnogo dueta, šta vas posle toliko iskustva i pesama danas najviše inspiriše u snimanju novih numera?

D.P. : Ljubav. Ljubav je pokretač svih velikih stvari. Bez ljubavi ne može ništa da bude tako dobro, pa ni ručak kada se kuva. Mnogo volim to što radim, jer me zaista inspiriše i oslobađa tuge i stresa, koje čovek pokupi u svakodnevici. I trudim se da sve što radim ima nekog smisla, da nosi jaku poruku. Zato me tako dugo i nije bilo, jer sam se trudio zaista da svoje životno iskustvo pretočim u stihove i da iz svake pesme čovek može da izvuče poruku koja je jako bitna za život. Smatram da je ovo najzrelije do sada što sam uradio, u svakom smislu te reči.

Story: Jedan od dueta je sa vašim kolegom Dženanom Lončarevićem, po čemu će on biti poseban?

D.P. : Definitivno po emociji i energiji. Naravno da postoji poruka i mogu da se pohvalim da su na ovom duetu radili najbolji svetski, balkanski producenti i muzičari. Posebno sam ponosan na ovaj projekat.

Story: Kako biste danas opisali svoje mesto na estradnoj sceni, kako se na njoj osećate? Možete li reći da ste na njoj uspeli da stvorite i neka prijateljstva?

D.P. : Zlatna sredina. To sam najviše i želeo. Baš zbog celokupnog života, porodice, prijatelja i svega što me ispunjava. Kada sam bio na vrhu, imao sam samo popularnost i novac, ostalo nije ni bilo na vidiku. Za sebe nisam imao vremena, a kamoli da imam porodicu. To je jedna mašinerija koja mora da se dozira da čovek ne bi izgubio i sebe i sve oko sebe. Naravno da sam stekao mnogo prijatelja zahvaljujući ovom poslu.

Andreja Damnjanović

 

Story: U odnosu na sva poslovna dostignuća, kako poredite ono što ste posle mnogo godina snivanja uspeli da dosanjate kao porodičan čovek?

D.P. : Mislim da sam u svim prethodnim pitanjima već delimično dao odgovor, ali ću još citirati našeg čuvenog Dragana Marinkovića Macu i ime njegove predstave: “Kakva ti je žena, takav ti je život.”

Story: Ne krijete da ste posle dva promašena braka pronašli treću sreću u supruzi Ivoni, možete li opisati na koji način vas je ona promenila kao čoveka?

D.P. : Na svaki mogući način. Ljubav ruši svaku tugu i otklanja svako zlo, a kada nema tuge i zla, i kada ljubav vlada, čovek naprosto cveta. I ništa mu ne pada teško.

Story: Kako se Ivona oseća kao supruga poznatog pevača, dovodi li vaša profesija do povremenih nesuglasica u braku?

D.P. : Nije lako mene pratiti zaista. Za to je morala da se rodi baš ona. Dugo sam čekao, ali sam za sedam godina braka sa njom uspeo da obrišem svaku tugu iz života. I sve ono što mi se desilo pre nje uspela je da anulira.

Story: Inspirativna je vaša priča o tome kako ste dugo maštali o porodičnoj sreći, kako ste dugo srljali i padali u kandže poroka dok je konačno niste pronašli. Imate li savet za one koji su sada na toj putanji i koji ne veruju u srećan kraj?

D.P. : Naravno da imam savet. Najveća greška je odustati, najlepši poklon je oproštaj, najveća snaga je vera, a najlepša stvar je ljubav. Dok ne pronađete svoju drugu polovinu, kao da živite sa pola duše, pola srca. A kada je na pola, sreća ne može biti potpuna. Ljubav, ljubav, ljubav.

Andreja Damnjanović

 

Story: Premda ste još davno dobili sina Dorjana, šta je novo u vama probudila ćerkica Alea? Kažu da je taj odnos između oca i ćerke nešto zaista posebno, slažete li se?

D.P. : Slažem se u potpunosti. Taj odnos je zaista neopisiv u smislu koliko je to jedna čista i iskrena ljubav, koju nikada nisam osetio ranije. Svakom bih poželeo da ima bar dve ćerkice. I dva sina (smeh).

Story: Kakvim je putem krenuo Dorjan i zbog čega ste danas najviše ponosni na njega? A on na vas?

D.P. : Dorijan je u svetu fudbala, od sedme godine trenira i profesionalno se bavi time. Zaista sam ponosan na to što je okružen dobrim i pametnim ljudima, život mu je ispunjen zdravim navikama i ponosan sam što je, i pored toga što je dete razvedenih roditelja, izrastao u jednog pametnog, poštenog i skromnog momka. A on na mene, znam da jeste ponosan, baš zbog tih promena koje su mi se desile u životu, i što sam iz dana u dan sve bolja verzija sebe.

Story: Kažu da je ređe nego što bi čovek pomislio da vaša aktuelna supruga na tako dobar način prihvati vašeg sina iz prethodnog odnosa, u kojoj meri je Dorjan deo vaše porodične svakodnevice?

D.P. : Ivona ga ne odvaja od naših ćerkica i njih dvoje imaju možda čak i najiskreniji odnos. Ponosan sam na nju, što ga tako doživljava i ne pravi razliku između njih troje.

Story: Kada su u pitanju vaši drugi porodični odnosi, neretko su mediji voleli da spekulišu o vašem odnosu sa stricem Šakom, ali vi se zapravo dobro slažete?

D.P. : Uvek je imao poštovanje sa moje strane i nesebičnu ljubav.

Pročitajte: Dado Polumenta: Živim za Dorijanov i Alein osmeh

Andreja Damnjanović

 

Story: Preko trideset godina unazad vaša sestra živi sa ozbiljnim zdravstvenim izazovom, verujem da su vas više puta pitali o načinima na koje ste uz nju, ali kako biste opisali podršku koju vi u njoj pronalazite tokom svih ovih godina vašeg odnosa?

D.P. : Ona mi je uvek bila najbolji primer da sve može, da ne postoji nemoguće. I da treba čovek da se bori kao lav u svakom segmentu svog života. Ona je moj heroj i najveći borac za život. Naravno da bez mojih roditelja i druge sestre ništa ne bi bilo isto, zahvaljujući njima ona je i dan danas sa nama i usrećuje nas svojim iskrenim pogledom i osmehom koji govori više od hiljadu reči.

Story: Za kraj možemo u istom tonu kao na početku – o čemu sada sanja uspešan čovek poput vas, možete li nam otkriti vašu najveću želju?

D.P. : U svakoj fazi svog života sam imao vizije, kako da budem najbolja verzija sebe. Kada nemaš ništa da radiš, kažu radi na sebi, tu uvek ima posla. Želja mi je da ovaj album, na kom sam radio jako dugo, dođe do srca ljudi. I da nas ovaj album spoji širom Balkana i sveta, i upravo ovim putem najavljujem da sam spremio veliki i ozbiljan projekat i jedva čekam da podelim svaki taj stih sa ljudima koji me vole i prate.

Komentari (0)

Loading