Celebrity News

Muzički omaž Oliveru Dragojeviću ispunio je Vela Luku snažnim emocijama

Koncert Trag u beskraju uz more raspevao prepunu rivu

Muzički omaž Oliveru Dragojeviću ispunio je Vela Luku snažnim emocijama

CROPIX

Mnogi hrvatski pevači pevali su sinoć s raspevanom publikom Oliverove najlepše pesme u Veloj Luci na bini na pontonu na rivi. I ove godine koncert je premašio sva očekivanja i okupio oko 30.000 ljudi i nekoliko stotina brodova, od kojih su mnogi došli u Velu Luku specijalno zbog ovog koncerta. Muzičko-umetnički projekat "Trag u beskraju" osmišljen je s ciljem odavanja počasti i očuvanja nasleđa jednog od najomiljenijih i neponovljivih muzičara koje je Hrvatska ikada imala.

CROPIX

 

 

Ante Gelo je muzički producent centralnog koncerta koji je i ove godine okupio poznate hrvatske muzičare, a režirao je Alan Bjelinski. Okruženi morem, pevali su Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, novozelandska grupa The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. Gledaoci pred malim ekranima i ove godine uživali su u direktnom prenosu koncerta na programu HRT 1.

CROPIX

 

 

Oliver Dragojević, čije je srce bilo ukorenjeno u Dalmaciji, ostavio je dubok trag u srcima svoje publike. Njegove predivne pesme obeležile su generacije i postale neizostavni dio hrvatske muzičke baštine. Njegova strastvena interpretacija i jedinstveni glas zauvek će ostati urezani u sećanju svih ljubitelja muzike.

CROPIX

 

CROPIX

 

Kroz projekat „Trag u beskraju“ cilj je da se njegova zaostavština očuva i proslavi kroz različite manifestacije, a ove godine projekat je započeo tradicionalnim koncertom na prepunom trajektu 26. jula. "Trag u beskraju" okuplja istaknute hrvatske muzičare koji dele strast prema muzici i žele da sačuvaju uspomenu na ovog izuzetnog umetnika. "Trag u beskraju" organizuje Opština Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu Vela Luka i Turističkom zajednicom Vela Luka i Udrugom Luško lito sa partnerima, Dubrovačko-neretvanskom županijom i Turističkom zajednicom županije. Peta godišnjica smrti Olivera Dragojevića i ove godine ispunila je Vela Luku zaljubljenicima u njegov neizbrisiv trag koji je ostavio u dušama i srcu mnogih.

CROPIX

 

CROPIX

 

- Emocije su... Nakon prošlogodišnjeg koncerta „Trag u beskraju” pomislila sam da se tako nešto više ne može ponoviti. Međutim, ne samo da se to ponovilo, već je i premašilo sva naša očekivanja. Toliko emocija, smeha, pesme, druženja, energije, neopisivo. Snimci HRT-ovog prenosa obišli su svet. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj manifestaciji, publici koja je došla sa svih strana da podrži ovaj događaj i još jednom pokazala koliko je Oliver bio sjajan. Hvala mu što nas je sve okupio. Ja sam ponosna Luška! - rekla je gradonačelnica Vele Luke, Katarina Gugić.

CROPIX

 

CROPIX

 

Pored velikog koncerta na Rivi, u nedelju i ponedeljak su dva koncerta koja su već rasprodata. 30. jula u 21.30 počinje koncert „Kad mi dođeš“, autorsko veče Vinka Barčotapočinje u 21:30 na pijaci crkve Sv. Josipa, a pevaće Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & Klapa Intrade, Klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonia Dora Pleško i kvartet Sekuentia. Koncert Jasne Zlokić „Povedi me” je poslednji dan  „Traga u beskraju“ u ponedeljak, 31. jula od 21.30 na pijaci takođe.

CROPIX

 

 

Više informacija na Fejsbuk stranici „Trag u beskraju“.

Komentari (0)

Loading